Nenechte si ujít v týdnu od 14. do 20. srpna 2023

nenechte_si_ujit
I další srpnový týden nabízí několik literárních akcí, kterých se můžete zúčastnit. V Litomyšli si nenechte ujít setkání se třemi regionálními autory: Irenou Švecovou, Janou Faitovou a Jířím Jeníkem. V Táboře se koná další letní čtení v botanické zahradě.

Hned v pondělí 14. srpna se můžete v Havlíčkově Brodě zúčastnit setkání čtenářského klubu. Společně s ostatními knihomoly si popovídáte o knihách, které máte rádi. Téma je následující: Westerny… Jde to i bez Karla MayeVinnetou stále patří mezi oblíbené příběhy, ale nastal čas seznámit se i s dalšími, které mu mohou konkurovat. Setkání začíná v 17.00 v Krajské knihovně Vysočiny.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně naplánovala na úterý 15. srpna čtení pro děti do 6 let z knihy A pak na mě mrkla od Ilony Komárkové. Vypráví o malém chlapci, který s rodiči jede k moři. A protože má velkou fantazii, vymyslí si kamarádku velrybu, která ho vezme na vyjížďku snů! Buďte na pobočce Tuřany v 10.00.

Na stejný den, tedy na úterý 15. srpna připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně ještě další čtení pro nejmenší – tentokrát se seznámíte s knihou Barbory Melíkové s názvem O medvídkovi, co neuměl plavat, ale naučil se číst. Hlavním hrdinou je medvídek Šimon, který zatím neumí plavat. Naučí se to? To se dozvíte na pobočce Nový Lískovec v 16.00.

I v Městské knihovně Tábor se ve středu 16. srpna koná akce pro děti: letní čtení v botanické zahradě! Děti se mohou těšit na objevování zákoutí botanické zahrady a u toho budou moci naslouchat i zajímavému příběhu, který se váže k tematice přírody, rostlin a živočichů v zahradě. Z knihy Já, chobotnice od Magdaleny Rutové bude číst Zuzana Sedláková. Sraz je v 15.30 v botanické zahradě (přírodní zahrada za voliérami, vchod z Jiráskovy ulice). V případě deštivého počasí je sraz v knihovně.

Tento týden nezapomíná Městská knihovna Tábor ani na dospělé čtenáře: i ti se ve středu 16. srpna dočkají letního čtení v botanické zahradě. Lucia Kopřivová Markovová bude číst jednu z povídek ze sbírky Povídky, které pomáhajíSraz v botanické zahradě je v 19.00. A opět platí: v případě deštivého počasí je sraz v knihovně.

A ještě se podíváme do Litomyšle, kam můžete ve čtvrtek 17. srpna dorazit na setkání se třemi regionálními autory. Pozvání totiž přijala litomyšlská básnířka a výtvarnice Irena Švecová, která představí svoji knihu Zahrada pohlazení. Jana Faitová vás vesele i vážně provede po Rhodosu a bude číst z knihy Všechny krásy žití. A nováček mezi litomyšlskými autory Jiří Jeník vás seznámí se svou prvotinou Za volantem trochu jinak plnou úsměvných příběhů, které jako profesionální řidič posbíral na svých cestách. Setkání začíná v městské knihovně v 18.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář