Fantastická dobrodružství

Fantasy kniha - ilustrační
Dnešní knižní tipy osloví především dětské milovníky fantasy plné dobrodružství. Těšit se můžete na další příběh oblíbeného autora Davida Walliamse. Dále na vyprávění o dívce, která se musí vypořádat se svým podlým strýčkem. A na závěr potěšíme příznivce světa Minecraftu.

Pokud mezi vaše oblíbené spisovatele patří David Walliams, nenechte si ujít jeho knihu Superstrašlivák. Tentokrát vás zavede do školy pro mladistvé provinilce a představí vám novou žákyni Legrácku. Jaké dobrodružství ji čeká?

Na sopečném ostrově uprostřed moře hemžícího se žraloky stojí škola pro mladistvé provinilce zvaná U Nemilosrdných: vyučování je jedna velká hrůza, jídlo ve školní jídelně se skoro nedá pozřít a učitelé dětem nahánějí strach – zvláště učitelka přírodovědy doktorka Doctorrová. Holčička, které nikdo neřekne jinak než Legrácka, je ve škole nováček, ale brzy zjistí, že se tam děje něco hodně divného… a že v tom má prsty doktorka Doctorrová, zvláštní brýle a Strašlifikační stroj. Nakonec se ocitne tváří v tvář opravdovému, živému Superstrašlivákovi. Zdá se, že před děsivým osudem není úniku. Jenže to neznáte Legrácku!

Superstrašlivák

Autor: David Walliams
Ilustrátor: Tony Ross
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 358
Vazba: vázaný blok
Formát: 147×205 mm
ISBN: 978-80-257-4118-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Superstrašlivák vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

superstraslivak_ukazka

 

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

David Walliams je britský herec a scenárista, spolutvůrce populární komediální série Little Britain (Malá Velká Británie), za kterou se svým kolegou Mattem Lucasem obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. V roce 2008 napsal svou první knihu pro děti. Literární kritici jej dnes označují za nového Roalda Dahla. Jeho vypravěčsky brilantní příběhy s překvapivou pointou a černým humorem dávají tomuto označení za pravdu. V současnosti patří k nejoblíbenějším a nejprodávanějším autorům dětské literatury, jeho knihy byly přeloženy do 55 jazyků a po celém světě se jich prodalo 45 milionů výtisků. Napsal např. NěfoLedová obludaTáta za všechny prachyDědečkův velký útěkKrysburger a mnoho dalších.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorovi

Tony Ross je jedním z nejznámějších britských ilustrátorů. Má na kontě spoustu obrázkových knížek a svými perokresbami obohatil mnoho beletristických titulů. Nejvíce se proslavil díky spolupráci s Franceskou Simonovou, Davidem Walliamsem a vlastní populární sérii The Little Princess. Žije v Macclesfieldu.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Knihou Ukradený vynález vás pobaví autorka Lucy Brandtová. Hlavní hrdinkou je dívka, která tráví většinu času v laboratoři vymýšlením jednoho vynálezu za druhým. Jak se vypořádá se svým strýčkem, který její nápady krade a vydává je za své?

Varování: Při čtení se budete smíchy za břicho popadat. Čeká vás dobrodružné čtení i spousta neuvěřitelných vynálezů!
Leonořin pokoj – naprosto tajná laboratoř (Vstup zakázán!) – je na vrcholu starého nepoužívaného majáku. Maják stojí na Mrzoutském ostrově. A Mrzoutský ostrov najdete přesně uprostřed… absolutně ničeho.
Leonora Boltová tráví celé dny ve své laboratoři vytvářením těch nejúžasnějších vynálezů pod ostražitým zrakem podlého strýce Luthera, který krade její vynálezy a na pevnině je vydává za své. A to platí i pro její poslední, dosud nejtajnější vynález.
Dokáže Leonora s novým kamarádem Jackem a dalšími pomocníky – vydrou se speciálními schopnostmi, pochybnou kuchařkou a zpívajícím kapitánem – strýce Luthera přelstít a ukradený vynález získat zpět?

Ukradený vynález

Autorka: Lucy Brandtová
Ilustrátorka: Gladys Joseová
Přeložila: Markéta Milerová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-3714-5
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Ukradený vynález vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

ukradeny_vynalez_1 (1)

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O autorce

Lucy Brandtová vyrostla v Derbyshiru a momentálně žije v sluncem zalitém Brightonu se svým manželem a dvěma dětmi. Pokud zrovna nepíše knihy, přemlouvá svou rodinu, aby se s ní procházeli po sussexské přírodě nebo plavali v moři. Lucy také ráda vynalézá nová slova, která se snaží vmáčknout do rozhovoru. Mějte nastražené uši! Lucy můžete sledovat na Twitteru a Instagramu jako @letlucyb #LeonoraBolt.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Gladys Jose je ilustrátorka a vypravěčka. V roce 2012 získala bakalářský titul v oboru výtvarných umění se specializací na grafický design. Žije se svým manželem a dcerou ve slunném státě Florida. Většinu dne tráví snahou vzpomenout si, zda pod horami hraček a knih měli koberec nebo dlaždice.

Zdroj informací: gladysjose.com

————————————————

A na závěr tu máme slíbenou knihu pro milovníky počítačové hry Minecraft. Přečtěte si příběh od Nicky Drayden o dívce, která se pokusí vycvičit šupinatého tvora s křídly…

Jediná Zetta dokáže ve vesnici ohrožované hordou loupeživých illagerů vyrábět magické lektvary, ale ani její vědomosti nestačí. Vypraví se proto do tetiny alchymistické dílny, kde spatří, jak se z podivného vejce vylíhne šupinatý tvor s křídly. Může to být mládě mytického draka z Endu? Snad by ho Zetta mohla vycvičit, aby se stal ochráncem, jakého vesnice potřebuje.

Minecraft – Zrození draka

Autorka: Nicky Drayden
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-931-6
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Minecraft – Zrození draka vydalo nakladatelství Alpress.

Doporučujeme

Přečtěte si i další příběhy ze světa Minecraftu:

      

Ukázka z knihy

Zvon hlaholil bez ustání a s každým kovovým úderem Zettě bušilo srdce čím dál rychleji. Co bratranec Ashton – je v pořádku? Předtím si říkala, že když zůstane doma, bude to pro něho bezpečnější, teď jí ale takový předpoklad přišel hloupý. A co je s tátou? Řekla mu sice, že půjde s dvojčaty na lov, ale nezmínila se, jak daleko půjdou nebo jak dlouho bude trvat, než se vrátí. Určitě o ni má taky strach.
„Nemůžeš jít trochu rychleji?“ zeptala se Rifta. V duchu si říkala, že má přece plný žaludek, tak by se měl postupně uzdravovat a už by mohl být úplně fit. Ale nezdálo se, že by nějak spěchal domů.
„To bude nejspíš jen hlídka loupeživých illagerů,“ řekl. „Nic, kvůli čemu bychom se měli nějak vzrušovat.“
„Jasně, kapitán Zayden se o to postará,“ přidala se Rayne a přesvědčivě pokyvovala hlavou.
Zetta se pokoušela setřást ze sebe obavy. Dvojčata jistě mají pravdu. Starostka najala před několika lety kapitána Zaydena ze sousedního městečka, aby dodala obyvatelům Sienových Dun pocit bezpečí. Stál v čele skupiny dobrovolných bojovníků, kteří byli schopni snadno se vypořádat s několika illagerskými lupiči. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Nicky Drayden je systémová analytička, kromě programování se věnuje také psaní beletrie. Bydlí v texaském Austinu.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSuperstrašlivák

Walliams, David

Argo, 2023

zobrazit info o knizeUkradený vynález

Brandtová, Lucy

bambook, 2023

zobrazit info o knizeMinecraft – Zrození draka

Drayden, Nicky

Alpress, 2023

Napsat komentář