Zasoutěžte si o román o hledání klidu na anglickém venkově

utek-na-venkov-perex
Magda odjíždí, proto poprosí svou kmotřenku Ellu, aby jí během té doby pohlídala dům. Elle se to zdá jako ideální příležitost k uspořádání vlastního života v klidu venkova. Jenže brzy zjistí, že času na utřídění myšlenek nebude mít zdaleka tolik, kolik si myslela.

Nečekaná spolubydlící

Ilustrátorka Ellla odjede z milovaného Londýna na venkov hlídat dům své kmotry Magdy poté, co jí přítel oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Chce si tam utřídit myšlenky a přijít na to, co od života doopravdy chce. Magda ale zapomněla zmínit jednu maličkost – že na ni v domě bude čekat fenka Tess, o kterou je třeba pečovat. Jak si Ella poradí se čtyřnohou spolubydlící, s mrzutým veterinářem Devonem a starousedlíky, kterým soukromí moc neříká? Přehodnotí svůj život a dá šanci lásce, i když si slíbila, že se bude mužům vyhýbat?

 

Útěk na venkov

Autorka: Julie Caplinová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Michaela Martinová
Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2023
ISBN: 978-80-271-3846-3

Přečtěte si více o knize Útěk na venkov, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout krátkou ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Je to fenka a je krásná, že? Jmenuje se Tess.“ Aby máma vynahradila Ellinu zjevnou neznalost psích potřeb, poplácala Tess okázale po hřbetě, i když si Ella byla naprosto jistá, že tím pohybem se máma spíš snažila psa opatrně odstrčit od svých nažehlených krémových vlněných kalhot.
„Mami…“ zakňourala s grácií vzpurného batolete, které vycítilo porážku.
„Je to snadné, miláčku. Ani nebudeš vědět, že je tady.“
„Mami, já nemůžu mít psa,“ povzdychla si. Rozhodně žádného nechtěla. Nechtěla nic, nikoho. Žádala snad příliš, když si přála být o samotě? (str. 13)

 

O autorce

Julie Caplinová je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále se snaží vypátrat dokonalý gin a je až nezdravě vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezi ochutnávkami ginu napsala svůj první román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, jež během života poznala. Jako PR ředitelka se několik let potloukala po Evropě a brala nejlepší žurnalisty zabývající se jídlem a pitím na novinářské exkurze (takzvané služební cesty), aby ochutnali gastronomické pochoutky v nejrůznějších městech v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Dánsku a Švýcarsku. Byla to náročná práce, ale někdo to dělat musel. A právě tyto exkurze se staly inspirací k napsání série Romantické útěky.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Útěk na venkov

Ella brala pobyt na venkově jako příležitost k tomu, aby si rozmyslela, co si dál počne se svým životem. Nabídka kmotry Magdy, aby jí pohlídala dům, totiž přišla ve chvíli, kdy Elle její přítel Patrick oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Hned po příjezdu však Ella zjistí, že na rozjímání v prázdném domě může zapomenout. Magda se zapomněla zmínit, že kromě domu bude mít Ella na starosti také její fenku a že místní starousedlíci jsou poněkud zvědaví až vlezlí. Nebude to nakonec ale přesně to, co Ella potřebuje? To už si přečtěte v románu Julie Caplinové sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Útěk na venkov vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Útěk na venkov
probíhá od 11. do 24. července 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Útěk na venkov

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚtěk na venkov

Caplinová, Julie

Cosmopolis, 2023

Zasoutěžte si o román o hledání klidu na anglickém venkově - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    vyhraná kniha Útěk na venkov v pořádku dorazila. To je rychlost. Děkuji moc.
    S pozdravem Petr Žurek.

Napsat komentář