Na přání není nikdy pozdě

laska ve spicce uvodni
V životě vás může potkat leccos. Třeba i to, že se vám vaše přání začnou plnit i tehdy, kdy už v to vůbec nedoufáte. Své o tom ví i Blanka, hrdinka nové knihy Láska ve špičce italské boty. Její příhody se mohou stát tím pravým společníkem na vašich letních cestách.

Když je vám třiapadesát, jste sice úspěšná rozhlasová moderátorka, ale v osobním životě za sebou máte dva rozvody a ani ve třetím manželství se necítíte šťastná, k dalším životním změnám už příliš odvahy nemáte. I přesto se Blanka jednoho rána probudí, najde v sobě sílu vzdát se pohodlného postu manželky, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie. Netuší, že jedno přání, které zcela nevinně napsala na lístek v kostelíku v Tropee, se začne den po dni pomalu plnit. Nechte se vtáhnout do příběhu, který píše sám život a který se odehrává na mysu Capo Vaticano ve slunné Kalábrii, v pověstné špičce italské boty, která tolik okouzlila autorku.

Láska ve špičce italské boty

Autorka: Blanka Malá

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 145×213 mm
ISBN: 978-80-7670-110-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Láska ve špičce italské boty vydalo nakladatelství Kazda.

Můžete si vyslechnout rozhovor s autorkou knihy.

Ukázka z knihy

Vzhled jižanky jsem v pubertě ještě umocnila černou kajalovou tužkou, kterou jsem si rámovala velké oříškově hnědé oči. Táta se mohl zbláznit, a když mě doprovázel k umyvadlu si líčidla smýt, argumentoval tím, že je to pro mé dobro, že vypadám, jako když nám doma bouchla kamna. A je se přitom chtěla podobat Sophii Loren! Když jsem na střední objevila v Tuzexu kazetu se stíny značky Pupa, byla jsem ochotná obejít se i týden bez svačin, jen abych si ta italská zkrášlovadla mohla koupit. Nemusela jsem se příliš snažit o to, abych vypadala exoticky, vždycky jsem byla trochu jiná než všechny moje spolužačky. Tu odlišnost jsem si poměrně užívala. A teď? Stojím před zrcadlem a musím konstatovat, že po padesátce exotiky jednoznačně ubylo, naopak přibylo kilogramů, kterým jsem sice několikrát vyhlásila válku, ale vždycky to dopadlo příměřím.

Prolistovat si můžete kompletní ukázku.

O autorce

Blanka Malá (*1965) je matka tří dětí a babička dvou vnuček, jedné člověčí a jedné psí. Vodnářka, která svůj profesní život zasvětila rozhlasovému mikrofonu jak v soukromých rádiích, tak v Českém rozhlase Hradec Králové. V současnosti žije střídavě v Hradci Králové a na jihu Itálie. Nemá ráda blátivou zimu, dršťkovou polévku a povrchní lidi. Má ráda slunce, moře, bonbony Mon Chéri a Itálii ve všech jejích podobách.

Zdroj informací: Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska ve špičce italské boty

Malá, Blanka

Kazda, 2023

Napsat komentář