O člověku myslícím i konzumujícím

bozi havet uvodni
Přečtěte si společně s námi obsáhlý rozhovor s knězem a entomologem v jedné osobě. Jako bonus zde najdete také několik meditací a barevné ilustrace. Knihu doplňuje předmluva Bedřicha Moldana.

Rozhovor s katolickým knězem, entomologem, objevitelem více než pěti desítek nových živočišných druhů a ilustrátorem vědeckých publikací Matúšem Kocianem je unikátním dialogem o člověku v přírodě, o stvoření a lidech jako tvorech myslících i bezbřeze konzumujících. Je svědectvím křesťana o tvořivé Boží moci a svobodě člověka i varováním před ubýváním přírody kolem nás a ekologickými hrozbami vyplývajícími z našeho životního stylu. Knížka obsahuje i autorovy svěží biblické meditace, 16 originálních barevných ilustrací a dvě modlitby za stvoření. Předmluvu napsal prof. Bedřich Moldan.

Žehnám veškeré Boží havěti

Matúš Kocian v rozhovoru s Lukášem Senftem
Autor: Lukáš Senft, Matúš Kocian

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 140×180 mm
ISBN: 978-80-7566-451-8
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Žehnám veškeré Boží havěti vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorech

Matúš Kocian (*1969) je katolický kněz a biolog. Narodil se v Trnavě, ale celý život prožil v Praze. Je farářem u Svatého Matěje v Dejvicích a kanovníkem kapituly Všech svatých na Pražském hradě. Jeho velkým potěšením je žehnání zvířatům, sběr a konzervování hub a ilustrování hmyzu. Přednáší ekologickou etiku na Katolické teologické fakultě UK v Praze.

Lukáš Senft (*1990) je antropolog a publicista. Pracuje v Sociologickém ústavu AV ČR a je redaktorem časopisu Tvar. V roce 2017 obdržel od Českého literárního fondu ocenění Novinářská křepelka.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství (KNA) bylo založeno v roce 1991 mužským řádem karmelitánů se sídlem v klášteře v Kostelním Vydří. Působnost KNA se během času rozšiřovala a od konce 90. let minulého století je domácím lídrem na trhu s křesťanskou a katolickou knižní produkcí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽehnám veškeré Boží havěti
Matúš Kocian v rozhovoru s Lukášem Senftem

Kocian, Matúš – Senft, Lukáš

Karmelitánské nakladatelství, 2023

Napsat komentář