Knihy plné lásky na dovolenou

Silne-pribehy-na-dovolenou
Léto už je v plném proudu a řada z vás se těší na dovolenou. Ale pozor: nezapomeňte si do kufru přibalit i knihu! Dnes vám představíme pět románů, ve kterých hraje hlavní roli láska a které budou na dovolené příjemným společníkem.

Co když člověk nemůže být s tím, koho miluje? Josie Williams vás ve své knize Láska přes hranice světů přesvědčí, že láska překoná všechny překážky.

Příběh o ztrátě, touze a lásce dvou milenců, které rozděluje život a smrt. Bojují se svou vlastní osamělostí, aby poprvé našli lásku.
Ryder je už pět let mrtvý, uvězněný mezi životem a smrtí, neviděn živými. Jen se toulá ulicemi a sleduje Maggie, dívku, do které se bezmezně zamiloval. Ale jedna deštivá noc všechno změní. Když se Maggie dostane do smrtelného nebezpečí, Ryder neuváženě využije náhodné cizí tělo a zachrání jí život.
Proč nešel kolem někdo jiný? Proč to musel být zrovna Charlie, nafoukaný lamač srdcí a idol všech holek ve škole? Ryder se trápí, potřebuje být znovu nablízku své lásce, i když nemůže být úplně sám sebou. Má Maggie říct pravdu, že jejím skutečným zachráncem a klukem, do kterého se zamilovala, není Charlie, ale on?

Láska přes hranice světů

Autorka: Josie Williams
Přeložila: Marie Polasková

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3674-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Láska přes hranice světů vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Snad bych se měl nejdřív představit. Jmenuju se, nebo jmenoval jsem se, Ryder Edmonds. Technicky vzato je mi sedmnáct let, ale ve skutečnosti to tak není, protože jsem, no, prostě… mrtvý. Stačilo, abych při rodinném raftingu na divoké vodě ztratil na okamžik koncentraci. Výsledek nebyl pěkný. Ale podle toho, co si pamatuju, byl můj konec rychlý a bezbolestný.
Co však rychlé a bezbolestné nebylo, byla má transformace. (str. 5)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Josie Williams je mezinárodně uznávanou autorkou romantických bestsellerů New Adult. Prodala přes 860 000 výtisků v angličtině (Gallery Books v USA a Hachette ve Velké Británii) a její knihy byly přeloženy do mnoha jazyků. Prvního románu The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window, napsaného pod jejím skutečným jménem, se prodalo přes 280 000 výtisků a stal se mezinárodním bestsellerem a finalistou nejlepších Goodreads titulů v kategorii YA.
Josie žije ve Velké Británii. Je velkou milovnicí psů, oslíků a morčat a považuje se za beznadějnou romantičku závislou na kávě.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

————————————————

Romantické duše potěší příběh Petry Langové. Hlavní hrdina si láme hlavu, jak upoutat dívku svých snů. A protože má za sebou náročné životní období, alespoň špetku štěstí v lásce by si zasloužil…

Klaudii je čerstvých osmnáct a má život jako v pohádce. Alespoň tak to připadá Vítkovi, jejímu novému sousedovi, kterému se právě zhroutil celý svět. Po náhlé smrti strýce musel opustit všechno, na čem mu dosud záleželo. Starost o babičku a dva koně mu nedovolí pomýšlet na lásku, dokud nepozná Klaudii. Jak ale upoutat její pozornost, když ona o něj nejeví zájem?

Písnička pro Klaudii

Autorka: Petra Langová

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-953-8
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Písnička pro Klaudii vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Voda byla opravdu skvělá. Hezky vyhřátá a na rybník překvapivě čistá. Svižným tempem jsem doplavala k protějšímu břehu a zase zpátky, před zraky slintajících puberťáků nonšalantně vylezla ven a chvíli jen tak korzovala po pláži jako po přehlídkovém molu. Najednou jsem nějak nevěděla, co dělat. Šárka si s holkama házela míčem a evidentně mě k ničemu nepotřebovala, Woodyho kluci se prozatím bez úspěchu snažili utopit jeden druhého a pan vedoucí zmizel bůhví kam. (str. 1)

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Petra Langová se narodila v Jablonci nad Nisou, kde žije dodnes. Je vdaná a má jednu dceru. Spisovatelkou se toužila stát od dětství. Pracuje jako hotelová recepční, což jí dává příležitost zdokonalovat se v cizích jazycích, poznávat zajímavé lidi a čerpat inspiraci pro své příběhy. Kromě psaní ráda čte, cestuje a fotí. Je velkou milovnicí koček, hudby, filmů a dobrého vína. Dosud vydala tři romány pro ženy, Prázdniny za trest jsou její první knihou pro dívky. Psala ji s láskou a vděkem, že se aspoň na nějaký čas mohla vrátit zpět do doby krásných sedmnácti let.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Protiklady se přitahují. Na toto téma už bylo napsáno mnoho románů. Pokud vás ještě neomrzelo, nenechte si ujít ani Lásku a kerosin od Winter Renshawové.

Moje rodina pro mě byla prokletím. Otec a bratr mi dělali ze života peklo. Předčasná mámina smrt mi pořád nedá spát. Teď, když můj bratr Donovan zahynul při nehodě, můžu konečně na minulost zapomenout. Posledním, co mě s ní spojuje, je dům, který jsem zdědil – a který hodlám vypálit do základů. Je tu ale jedna překážka – Anneliese Nielsenová, Donovanova snoubenka. Bratr ji zanechal bez prostředků a prodej zchátralého domu je jediná šance, jak může získat zpátky to, o co ve vztahu s ním přišla. Nemělo by mě to zajímat, ale… je něco v jejích očích, když se na mě dívá. Jsem totiž bratrovi hodně podobný, a ona ho, navzdory všemu, milovala. Uzavřeli jsme tedy dohodu. Dům společně zrenovujeme, ale ona ho pak musí prodat – jinak skončí v plamenech. Čím víc času ale v domě trávíme, tím víc hrozí, že vyjde najevo jeho strašlivá historie. A ještě nebezpečnější je to, že jsem se do Anneliese nejspíš zamiloval…

Láska a kerosin

Autorka: Winter Renshawová
Přeložila: Jana Rajnyšová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7593-513-7
Doporučená cena: 340 Kč

Knihu Láska a kerosin vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

Ve tři hodiny už lačně piju sklenici ledové vody před otevřeným oknem, abych se trochu zchladila, a přemýšlím, jestli mám pokračovat ve zhroucení se vyčerpáním, nebo to pro dnešek zabalit a strávit večer s lahví vína za pět dolarů a několika díly seriálu Larry, kroť se, na který by se se mnou Donovan nikdy nedíval, protože humor Larryho Davida nechápal.
A v tu chvíli ho znovu uvidím… Donovanova dvojníka ve staré dodávce.
Před mým domem zpomalí a upírá pronikavý pohled na vchodové dveře.
Než ale stihnu udělat něco bláznivého, jako třeba pronásledovat ho tentokrát po svých, je pryč. (závěr 1. kapitoly)

O autorce

Winter Renshawová je velmi mladá americká spisovatelka, přesto má na svém kontě už řadu vydaných titulů. K nejznámějším patří např. Nebezpečná iluzeP.S.:Nesnáším tě či Válka s láskou. Talentovaná autorka píše svěže a s lehkostí, dokáže vybudovat napětí a atmosféru. Díky tomu si získala zástupy čtenářů, kteří se těší na každý její nový příběh.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA

————————————————

A nyní se podíváme na jednu z peprnějších knih: Stacey Kennedy napsala další díl série o erotickém klubu Phoenix – Zachraň mě. Žhavý románek tentokrát prožije mladá reportérka Hazel Roseová.

Mladá reportérka Hazel Roseová má před sebou nový úkol – najít maskovaného muže z fotografie pořízené v erotickém klubu Phoenix a pokusit se s ním udělat rozhovor. V čem je háček?  V tom, že Hazel už ví jak o klubu, tak o muži ukrytém za zlatou maskou. Jmenuje se Kieran Black a je to její sexy spolubydlící.
Hazel za žádnou cenu nechce odhalit světu jeho identitu, stejně jako se neodvažuje s ním probírat jeho tajnou vášeň. Stačí totiž jediný jeho úsměv, aby zrudla jako rak.
Kieran preferuje sex tvrdý a vztahy krátké. Jako dítě rozvedených rodičů se nikdy nechtěl vázat. Najednou se ale dostal do věku, kdy se jeho přátelé žení, a on si začíná uvědomovat, že jeho život je vlastně prázdný. Na svatbě jejich společných přátel Rhyse a Zoey konečně svou nenápadnou spolubydlící trochu poznává. A když mu Hazel vylíčí trable s bývalým přítelem, Kieran jí nabídne dohodu.
Hazel dobře ví, že jejich žhavý románek nikdy neměl přerůst v nic vážnějšího. Brzy však zjistí, že tomuhle neznámému Kieranovi – který v sobě skrývá víc vřelosti, než sám tuší – začíná propadat.
Když život do jejich nevázaného vztahu vnese komplikace, oba se musí rozhodnout, zda se dál vydají každý po vlastní ose, nebo se pokusí nechat minulost za zády a vyrazí společnou cestou.

Zachraň mě

Autorka: Stacey Kennedy
Přeložil: Jan Lusk

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 122×200 mm
ISBN: 978-80-7625-280-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Zachraň mě vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Kdo říká, že život je těžký, ví, o čem mluví. V obývacím pokoji bytu, v němž Hazel Roseová bydlela se svými dvěma nejlepšími kamarádkami Elise a Zoey, se cítila přesně takto. Teď byly obě její nejbližší přítelkyně zasnoubené a Elise, která nosila prstýnek teprve krátce, se právě stěhovala z jejich bytu ke snoubenci Archerovi. Všechny její věci byly naloženy do aut čekajících venku, aby je odvezly pryč, a Hazel se svíravým pocitem v hrdle hleděla na svoje nalakované nehty. (str. 9)

Nezapomeňte si stáhnout celou ukázku.

O autorce

Stacey Kennedy píše romance ze současnosti. S více než 50 vydanými tituly se její knihy dostaly na seznamy bestsellerů Amazon, B&N a Apple Books. Žije s manželem a dvěma dětmi v jihozápadním Ontariu – ve městě, které je stejně okouzlující jako kterékoli z malých měst, které vytvořila ve svých příbězích. Ráda tráví čas venku s rodinou nebo jezdí na vyjížďky do lesa na svém koni. Věří, že sexy knihy o žhavých kovbojích nebo alfa hrdinech mohou napravit každý špatný den. Ale pomáhá i víno a čokoláda. Přečtěte si i první a druhý díl její série Phoenix: Sváděj mě a Drž mě.

Zdroj informací: staceykennedy.com

————————————————

Blanka Malá vás ve svém vyprávění přenese do slunné Kalábrie. Přečtěte si autobiografický příběh o ženě, která se vzepřela konvencím a zamilovala se do o sedmnáct let mladšího muže.

Když je vám třiapadesát, jste sice úspěšná rozhlasová moderátorka, ale v osobním životě za sebou máte dva rozvody a ani ve třetím manželství se necítíte šťastná, k dalším životním změnám už příliš odvahy nemáte. I přesto se Blanka jednoho rána probudí, najde v sobě sílu vzdát se pohodlného postu manželky, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie. Netuší, že jedno přání, které zcela nevinně napsala na lístek v kostelíku v Tropee, se začne den po dni pomalu plnit.
Nechte se vtáhnout do příběhu, který píše sám život a který se odehrává na mysu Capo Vaticano ve slunné Kalábrii, v pověstné špičce italské boty, která tolik okouzlila autorku.

Láska ve špičce italské boty

Autorka: Blanka Malá

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 145×213 mm
ISBN: 978-80-7670-110-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Láska ve špičce italské boty vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Vzhled jižanky jsem v pubertě ještě umocnila černou kajalovou tužkou, kterou jsem si rámovala velké oříškově hnědé oči. Táta se mohl zbláznit, a když mě doprovázel k umyvadlu si líčidla smýt, argumentoval tím, že je to pro mé dobro, že vypadám, jako když nám doma bouchla kamna. A já se přitom chtěla podobat Sophii Loren! Když jsem na střední objevila v Tuzexu kazetu se stíny značky Pupa, byla jsem ochotná obejít se i týden bez svačin, jen abych si ta italská zkrášlovadla mohla koupit. Nemusela jsem se příliš snažit o to, abych vypadala exoticky, vždycky jsem byla trochu jiná než všechny moje spolužačky. Tu odlišnost jsem si poměrně užívala.
A teď? Stojím před zrcadlem a musím konstatovat, že po padesátce exotiky jednoznačně ubylo, naopak přibylo kilo­gramů, kterým jsem sice několikrát vyhlásila válku, ale vždycky to dopadlo příměřím. (str. 8)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Blanka Malá (1965) je matka tří dětí a babička dvou vnuček, jedné člověčí a jedné psí. Vodnářka, která svůj profesní život zasvětila rozhlasovému mikrofonu jak v soukromých rádiích, tak v Českém rozhlase Hradec Králové. V současnosti žije střídavě v Hradci Králové a na jihu Itálie. Nemá ráda blátivou zimu, dršťkovou polévku a povrchní lidi. Má ráda slunce, moře, bonbony Mon Chéri a Itálii ve všech jejích podobách.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska přes hranice světů

Williams, Josie

Cosmopolis, 2023

zobrazit info o knizePísnička pro Klaudii

Langová, Petra

Alpress, 2023

zobrazit info o knizeLáska a kerosin

Renshawová, Winter

Pavel Dobrovský – BETA, 2023

zobrazit info o knizeZachraň mě

Kennedy, Stacey

Metafora, 2023

zobrazit info o knizeLáska ve špičce italské boty

Malá, Blanka

Kazda, 2023

Napsat komentář