Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. června 2023

nenechte_si_ujit
Máme před sebou další červnový týden a my vám opět přinášíme přehled akcí, kterých se můžete zúčastnit. Nenechte si ujít setkání s indickým spisovatelem Ashutoshem Bhardwajem, autorské čtení Jiřího Plocka či křest knihy Marie Domské.

Městská knihovna v Praze naplánovala na úterý 20. června setkání s indickým spisovatelem! Ashutosh Bhardwaj, indický novinář a literární kritik, je v Praze na dvouměsíčním rezidenčním pobytu a pracuje zde na životopise indického spisovatele a myslitele Nirmala Varmy. Čtenářům představí svou tvorbu a vyprávět bude také o Indii. Využijte jedinečné příležitosti a buďte v ústřední knihovně v 17.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na úterý 20. června autorské čtení publicisty a hudebníka Jiřího Plocka. Na svém kontě má několik knih: např. Zápisky potulného lidopisceJazzová Odyssea či Cesta do Assisi. Autorské čtení začíná v ústřední knihovně na Kobližné v 17.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně nezapomíná ani na děti! Ve stejný den, tedy v úterý 20. června, se koná také pravidelné čtení pro nejmenší. Tentokrát se můžete těšit na knihu Ťapík na výletě, jejímž autorem je Jan Ivens. Vypráví o medvídkovi a myšce, kteří se vydali na výlet. Jaké dobrodružství je čeká? To se dozvíte na pobočce Nový Lískovec v 16.00.

Ve středu 21. června můžete do Brna dorazit na křest knihy Sivá krev od Marie Domské. Jde o temný román z žánru fantasy. Hlavní hrdina sivý princ Esmedill touží shodit hadí bohyni z piedestalu moci a vyvést sivé elfy z podzemí, kde živoří a umírají pro její potěšení. Přijďte poznat autorku do knihkupectví Knihy Dobrovský v Brně „na Čáře“ v 17.00.

V Praze se ve čtvrtek 22. června můžete zúčastnit besedy s Alešem Ledererem. Jde o legendárního českého nakladatele, který v tento den oslaví 70. narozeniny. Už měsíc po masakru na Národní třídě v roce 1989 oficiálně založil nakladatelství PROSTOR a začátkem ledna 1990 vydal první knihu – Politickou emigraci v atomovém věku publicisty Pavla Tigrida v nákladu sto tisíc výtisků. Tím zahájil více než třicet let života s nakladatelstvím, které vždy usilovalo o kultivování a udržení prostoru svobody v naší zemi. Beseda začíná v 19.00 v Knihovně Václava Havla.

Chtěli byste si s někým popovídat o knížkách, které jste přečetli? Tak si ve čtvrtek 22. června nenechte v jihočeském Písku ujít setkání čtenářského klubu. Tentokrát si můžete s ostatními popovídat o knize Utopie pro realisty od nizozemského autora Rutgera Bregmana, který se zamýšlí nad současnou společností. Setkání začíná v městské knihovně v 17.00.

A na závěr se ještě vrátíme do Prahy, kam můžete ve čtvrtek 22. června zavítat na křest knihy Michala Pehra s názvem Katolická církev v Československu 1945-1948. Autor se pokusil zachytit peripetie vztahů katolické církve a Česko­slovenské republiky od osvobození na jaře 1945 až do února 1948. Křest začíná v Literární kavárně Knihkupectví Academia na Václavském náměstí v 17.30.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář