Nenechte si ujít v týdnu od 12. do 18. června 2023

nenechte_si_ujit
Nevíte, jak si zpříjemnit další pracovní týden? Zajděte do knihovny, v mnohých se konají zajímavé akce. Nenechte si ujít třeba další setkání čtenářského klubu, křest románu Srpny autora Jakuba Stanjury, besedu se Zdeňkou Šíp Staňkovou či autorské čtení knihovníků.

Chtěli byste si s někým popovídat o knížkách, které jste přečetli? Ideální příležitostí pro to je čtenářský klub, který pořádá Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Broděpondělí 12. června. Tentokrát si můžete s ostatními popovídat o knize Půlnoční knihovna, kterou napsal Matt Haig. Jde o příběh, v němž se hlavní hrdinka snaží najít odpověď na odvěkou otázku: jaký je nejlepší způsob života? Pokud jste knihu přečetli, odpověď znáte. Setkání začíná v 17.00.

Přesuneme se do Prahy, kde se v pondělí 12. června koná přednáška o životě a tvorbě mnohostranného umělce Jana Steklíka. Přednášet budou (mimo jiné) Jozef Cseres a Terezie Petišková – autoři umělcovy monografie s názvem Steklík. Buďte v Knihovně Václava Havla v 19.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně naplánovala na úterý 13. června křest románu Srpny autora Jakuba Stanjury. Věnuje se zvláštní formě manipulace – gaslightingu, kdy oběť pochybuje o vlastní racionalitě, paměti i celkovém vnímání reality. Autor se zabývá fungováním vztahu mezi manipulátorem a obětí. Chcete-li se dozvědět více, přijďte do ústřední knihovny na Kobližné v 17.30.

Ani tentokrát nechybí akce určená dětem do 6 let. Knihovna města Olomouce připravila na středu 14. června zajímavý program pro malé čtenáře a jejich doprovod. Těšit se můžete na povídání, hraní a představení nejzajímavějších leporel. Začátek je v oddělení pro děti a mládež v 10.00.

Městská knihovna v Praze má mezi svými knihovníky hned několik literárně činných autorů. Ve středu 14. června si nenechte ujít autorské čtení knihovníků. Představí se třeba Viktor Špaček, který letos obdržel cenu Magnesia Litera za povídkovou knihu Čistý, skromný život. Dále dorazí knihovnice Jarmila Kašparová a Aneta Nejezchlebová – zatím publikovaly jednotlivé povídky ve sbornících či antologiích. Se svou tvorbou vás seznámí v ústřední knihovně od 17.30.

Ve čtvrtek 15. června můžete v Ostravě zajít na besedu se Zdeňkou Šíp Staňkovou – autorkou bestselleru Děti jsou taky lidi. Zabývá se tím, jak výchova a dětství ovlivňují naši dospělost. Součástí knihy je i několik autentických příběhů. Beseda začíná v Domě kultury Poklad v 17.00.

V Praze se ve čtvrtek 15. června uskuteční křest knihy Portrétoval anglickou královnu. Franta Bělský, česko-britský příběh 20. století. Autorem je dlouholetý novinář a zpravodaj České televize v Londýně Bohumil Vostal, který sepsal fascinující příběh sochaře královské rodiny Franty Bělského. Křest se koná v pražském Centru současného umění DOX v 19.00.

V pátek 16. června máte poslední možnost zúčastnit se Kouzelnického týdne s Harrym Potterem, který připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Staňte se studenty Školy čar a kouzel v Bradavicích! Kdo získá kouzelnickou odměnu? Splňte všechny úkoly a třeba Ohnivý pohár vylosuje právě vás! Akce se koná na pobočce Vinohrady.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář