Získejte souboj lidské mysli s naprogramovaným bioroidem

Vypujceny-cas-perex
Sofie Adlerová měla v kryogenní stázi strávit půl roku, namísto toho ji probudili po více než sto šedesáti letech. Přišla tak nejen o své blízké, ale i o svět, jak ho znala. Nehodlá se však stát pouhým pokusným králíkem a rozhodne se bojovat.

Probuzení po sto šedesáti letech

Co dělá člověka člověkem? Sofie Adlerová ztratila doslova vše. Svět, který znala. Lidi, které milovala. Dokonce i vlastní identitu. Namísto půl roku strávila v kryogenní stázi víc než sto šedesát let. Střet s realitou je devastující a její existence se brzy smrskne na pouhé lékařské pokusy. Až do chvíle, kdy ředitelka vývoje bionických organismů zatouží posunout svůj výzkum umělé inteligence dál. Jak přesvědčit společnost, že bioroidi mohou být stejně dokonalí jako lidé? Nejvyšší představitelé technokratické korporace IGMET potřebují důkaz. A na kom jiném vyzkoušet, nakolik lidský může bioroid být než na osobě, která oficiálně ani neexistuje, a navíc je tak odlišná?

Ichirův úkol je vlastně jednoduchý – najít způsob, jak ji začlenit do společnosti. Jenže Sofie má vlastní hlavu i plány a rozhodne se technologickému městu ukázat, že nic jako utopie neexistuje. A je jedno, zda jí v cestě budou stát lidé nebo bioroidi. Ichirova naprogramovaná mysl není na nic z toho připravena a zákonitě tak musí dojít ke střetu. Dokud se v něm nezačne rodit vlastní úsudek…

 

Vypůjčený čas

Autorka: Zuzana Strachotová

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 440
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2023
ISBN: 978-80-278-0119-0

Přečtěte si více o knize Vypůjčený čas, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

 

O autorce

Zuzana-StrachotovaČeská spisovatelka Zuzana Strachotová kráčí celý život jednou nohou v říši fantazie. Jakmile potkala fenomén jménem anime, byla to láska na první pohled, mimo jiné proto, že také nevěří na jednoznačné zlo a černobílé charaktery. Světy svých příběhů vnímá jako druhou realitu, z níž se jen velice nerada budí, její postavy jsou pro ni totiž přáteli, milenci i dětmi. Román Devět dní (2017) byl jejím úspěšným debutem a vstupem do subžánru dystopie, příběhem ze světa, v němž se náboženský fanatismus ve světě Citadely střetává s touhou po svobodě. V roce 2019 pak navázala pokračováním nazvaným Devět nocí (2019), jež je zároveň uzavřením příběhu. V listopadu 2019 vyšla v antologii Ve stínu magie její první publikovaná povídka s názvem Gienah. Román Vypůjčený čas (2023) je prvním dílem nové série. Děj je zasazen do futuristické Evropy a svým příběhem se lehce vrací k Asimovskému sci-fi.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Epocha)

 

Vyhrajte knihu Vypůjčený čas

Na kom jiném vyzkoušet, že bioroidi mohou být stejně dokonalí jako lidé než na osobě, která oficiálně neexistuje a její život se smrskl na pouhé lékařské pokusy? Ředitelka vývoje bionických organismů má jasno a Sofie Adlerová je pro ni jasným adeptem. Ta má však vlastní hlavu a plány, a přestože přišla o vše, hodlá technologickému městu ukázat, že nic jako utopie neexistuje. Jak dopadne střet lidské osobnosti s naprogramovanou myslí? To si můžete přečíst ve sci-fi knize Zuzany Strachotové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vypůjčený čas vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vypůjčený čas
probíhá od 26. května do 8. června 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sci-fi knihy Vypůjčený čas

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVypůjčený čas

Strachotová, Zuzana

Epocha, 2023

Napsat komentář