Zatněte tipec závislosti na harmonii

Udelej to jako racek_Vy se na to
Nesnášíte konflikty a v každé výměně názorů hned spatřujete hrozbu? Raději mlčíte a přijímáte to, co vás činí nešťastnými, protože se bojíte konfrontace s ostatními? Postavte se svému strachu s pomocí této knihy!

Lea Blumenthalová má panickou hrůzu z jakékoliv konfrontace – prostě nedokáže přenést přes srdce, že by zklamala něčí očekávání. Výsledkem je, že zrazuje sama sebe a svá vlastní očekávání. Nakonec je vždycky naštvaná, že se zase nechala zlomit. Ale jednoho dne se rozhodne: Teď je s tím konec! Spolu s přítelkyní psycholožkou se Lea postaví své závislosti na harmonii a pozná mechanismy jejího průběhu ve svém podvědomí. Čtenáři spolu s ní pochopí příčiny vlastní závislosti a najdou způsob, jak konečně dát průchod své nelibosti a postavit se na vlastní nohy.

 

Udělej to jako racek. Vy… se na to!

Jak jsem (téměř) přestala být milá
Autorka: Lea Blumenthalová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 180
Vazba: brožovaná
Formát: 137×210 mm
ISBN: 978-80-7670-105-2
Doporučená cena: 295 Kč

Knihu Udělej to jako racek. Vy… se na to! vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

„Slečno Blumenthalová! No, alespoň jsem vás konečně zastihla osobně.“
Stojím ve dveřích a dívám se na mrzutou tvář naší sousedky. Paní Presselová si má vždycky na co stěžovat. Buď jí nevyhovuje počasí (buď je moc teplo, příliš zima, moc vlhko, příliš sucho), nebo je to tu „trochu moc Hamburk“, noví nájemníci v podkroví jsou v jejích očích nepřijatelní (příliš mladí, příliš hluční, příliš veganští) či podle ní to, že se opět zvýšily poplatky za služby, hraničí se šikanou. Pokud je to možné, paní Presselové se vyhýbám. I kdyby to znamenalo stát tři minuty za dveřmi bytu v zimním oblečení, zatímco oba sestupuje ze schodů a při tom kriticky komentuje každé smítko prachu.
Tentokrát nemůžu čekat za dveřmi, dokud neodejde. Otevřela jsem jí, protože paní Presselová zazvonila, a teď tu stojím a připravuju se na všechno. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Lea Blumenthalová se dlouho obávala zveřejnit knihu o boji se svou závislostí na harmonii – bála se nepříznivých reakcí. Teď už se však nestará o to, co si o ní myslí ostatní, a píše, o čem chce. Narodila se v roce 1983, několik let žila v Hamburku, nyní se svým přítelem a psy bydlí na venkově a díky získané schopnosti zvládat konflikty si užívá mnohem harmoničtější život než v době, kdy se za každou cenu urputně snažila zalíbit všem.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUdělej to jako racek. Vy... se na to!
Jak jsem (téměř) přestala být milá

Blumenthalová, Lea

Kazda, 2023

Napsat komentář