Dramatický souboj

velky_zavod_1
Dvě nejlepší parkurové jezdkyně čeká napínavé klání. Jenže co když se o vítězství utká matka s dcerou? Jak se takový duel podepíše na jejich vztahu? O tom vypráví populární autor detektivek James Patterson ve své knize Velký závod.

V dramatickém souboji mezi matkou a dcerou je třeba udržet na uzdě především emoce.

Matka a dcera, obě skvělé parkurové jezdkyně, se zapřísáhly, že nikdy nebudou soupeřit mezi sebou. Slib dodržely až do kvalifikace na olympiádu v Paříži. Velký závod se blíží a hrozí, že souboj o vítězství a snaha zapsat se do dějin sportu nenávratně naruší vztah obou žen. Situaci navíc komplikují pletichy bohatého investora a spolumajitele jednoho z koní.

Velký závod

Autoři: James Patterson a Mike Lupica
Přeložil: Ondřej Duha

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-932-3
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Velký závod vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Jakmile se doslechl o té nehodě, rozhodl se Daniel, že to bude Becky, kdo pojede Coronada.
Věděl, že trenér si musí poradit s tím, co má, ne s tím, co nemá. Naučil se to od starého Bucka Starra, trenéra ze Severní Karolíny. Když si Wiley, nejlepší jezdec stájí, zlomil nohu před velkým turnajem v Tryonském mezinárodním jezdeckém centru, pohlédl Starr na Daniela a zeptal se: „Kdo je Wiley?“
Pokud měli na Coronada posadit Becky, nemohli si dovolit čekat. Tak jim to navrhl.
Paní Atwoodová na něho upřela pohled, který používala nejen k zastrašení personálu, ale i koní. Daniel byl přesvědčený, že nebýt její vznětlivosti, byla by prostě jen stará.
„To myslíte vážně?“
„Jako vždycky, když je řeč o vašich koních,“ odpověděl.
Vždycky její koně, nikdy jeho.
Pro Daniela Ortegu znamenali koně mnohem víc než jen práci, bez ohledu na to, kdo je vlastnil. Jednoho dne mu koně poskytnou dobrý život, jaký už poskytli třem generacím žen z rodu Atwoodových – pokud není pro lidi s příběhem jako ten jeho příliš pozdě.
„Moje vnučka pojede na Coronadovi jen přes moji mrtvolu,“ prohlásila Caroline Atwoodová.
„Vzala jsi mi ta slova z úst,“ přidala se Becky. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorech

James Patterson, v současné době jeden z nejlepších vypravěčů a nejprodávanějších spisovatelů světa, se narodil roku 1947 ve Spojených státech. Král detektivního žánru ročně napíše dvě až tři knihy, ale jak sám říká, nápadů má víc než kdy může sepsat. Mezi jeho neslavnější díla patří romány s hlavním hrdinou Alexem Crossem, policejním detektivem a psychologem pronásledujícím úchylná monstra (např. Čtyři slepé myškySběratel polibkůJack a JillChuť krve, Citlivé místoPřímý zásahŠťastné a veselé a další). Dva příběhy byly zfilmovány a hlavního představitele Alexe Crosse si zahrál Morgan Freeman. K dalším úspěšným titulům patří série Ženský vyšetřovací klub (např. První musí zemřítDruhá šance). Na základě těchto románů vytvořila americká televizní stanice ABC seriál. Jedním z producentů je i sám James Patterson. Držitel ceny Thriller Master Award od The International Thriller Writers žije se svou ženou a synem na Floridě v Palm Beach County na Floridě.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

Mike Lupica je spisovatel a bývalý americký novinář – proslavil se svou provokativní prezentací, se kterou nekompromisně nahlížel do světa profesionálního sportu.

Zdroj informací: mikelupicabooks.com


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelký závod

Lupica, Mike – Patterson, James

Alpress, 2023

Napsat komentář