Poznejte stromy

stromy
Dnešní tipy jako by vás přenesly na pohodovou a relaxační procházku lesem! Díky oběma knihám zjistíte, jak a podle čeho rozpoznat druhy stromů, a pomohou vám se zorientovat v možná občas složité lesní říši. Knihy ocení začátečníci i nadšenci!

Do kapsy: Stromy od Katrin Heckerové vám pomohou v orientaci v přírodě. Knížka vás naučí rozpoznávat širokou škálou druhů listů (jehlic, šupin, zoubkování), podle kterých poznáte jednotlivé stromy. Zkrátka toto je ten pravý průvodce lesní florou pro každého nadšence!

Do kapsy: Stromy

109 druhů
Autorka: Katrin Heckerová
Přeložila: Kateřina Homutová 

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 107×180 mm
ISBN: 978-80-271-3574-5
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Do kapsy: Stromy vydalo nakladatelství Grada.

Pomocí barevného kódu se v tomto průvodci přírodou snadno vyznáte. Prvním, čeho si na každém stromu nebo keři všimnete, jsou určitě listy. Pozorně si je prohlédněte a podívejte se, jak vypadá jejich okraj. Je hladký, má zoubkování, zářezy, nebo vypadá jako list složený z mnoha dalších lístků? A nejsou to třeba jehlice či šupiny? Zjistíte-li, o jaký tvar listu se jedná, dostanete se pomocí barevného kódu při určování o krok blíž k cíli.

Ukázka z knihy

vrbabilauk vrbajiva

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Biologové Katrin a Frank Heckerovi milují přírodu, o které také úspěšně a s velkým nasazením už dvacet let píší. Žijí v severním Německu, obklopeni hlubokými lesy a loukami, svými dětmi a četným domácím zvířectvem. Svoje bohaté zkušenosti ze života v přírodě manželé rádi předávají svým čtenářům – společně napsali už přes padesát knih určených dospělým i dětem. Všechny nápady, jak a čím krmit volně žijící ptáky, uvedené v této knize sami vyzkoušeli a ověřili v praxi. Frank Hecker navíc vše zachytil fotoaparátem – jeho fotky se pravidelně objevují v renomovaných časopisech a odborných publikacích.

Zdroj informací: knihkupectví Kosmas

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Bohatě ilustrovaný průvodce lesem Stromy od Holgera Haaga bude skvělým společníkem pro vaše procházky po lesích či parcích. Detailní ilustrace vám věrně a zábavně představí různé stromy a vaše procházky už tak nebudou jako dřív. Poznejte s námi fascinující říši stromů!

Stromy

Rozpoznejte snadno 100 druhů
Autor: Holger Haag
Přeložila: Tereza Šafratová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 132×193 mm
ISBN: 978-80-7670-103-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Stromy vydalo nakladatelství Kazda.

Na procházce zahlédnete uprostřed louky mohutný strom se vznešenou korunou nebo vás zaujme nevšední kmen v lese či parku – jaký druh to jen může být? S tímto bohatě ilustrovaným průvodcem ho dokážete snadno určit: nejprve se zorientujete podle tvaru a okrajů listů a zúžíte si tak další výběr. Díky věrným a detailním ilustracím postupně odhalíte všechny důležité znaky a rychle rozpoznáte, který druh stromu upoutal vaši pozornost.
V tomto atlase se můžete seznámit se stovkou stromů, které rostou v lesích, parcích a zahradách střední Evropy. Portréty jednotlivých druhů doplňují překvapivá fakta a zajímavosti. Zkuste nahlédnout do pozoruhodného světa stromů – čím více se o nich dozvíte, tím více vás budou fascinovat. Poznávání stromů bude také bavit zvídavé děti.

Ukázka z knihy

stromyKazdaUk

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Holger Haag vystudoval biologii na univerzitě v německém Göttingenu, kde se také začal více zajímat o rostliny. Už dvacet let žije v Bádensku-Württembersku – tato spolková země na jihozápadě Německa patří k nejzalesněnějším a díky poloze a vyšší nadmořské výšce nízkých horských pásem je zdejší flóra mimořádně rozmanitá. Je autorem řady knih pro děti i dospělé.

Zdroj informací: Kazda

O nakladateli

Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

 


  Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Chodíte rádi do přírody a zajímáte se o stromy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStromy – Do kapsy
109 druhů

Heckerová, Katrin

Grada, 2023

zobrazit info o knizeStromy
Rozpoznejte snadno 100 druhů

Haag, Holger

Kazda, 2023

Napsat komentář