Dobrodružné čtení pro děti

Čtení pro děti - ilustrační
Dnešní knižní tipy jsou opět zaměřeny na děti: představíme vám tři dobrodružné příběhy. Jaká tajemství skrývá starý dům? Vypátrá Ben (vnuk Babičky drsňačky), kdo stojí za záhadnou loupeží? A odhalí Orla pravdu o zákeřné nemoci?

Finská spisovatelka Tuutikki Tolonen napsala další příběh o dívce jménem Agnes. Jaké tajemství ukrývá dům, který jí a její mamince odkázala prababička? To se dozvíte v knize Agnes a tajemný dům.

Agnes se společně s maminkou seznamuje se svým novým domem, který jim odkázala před svou smrtí tajemná a překvapivě nalezená prababička Agnes Maria. Stará dřevěná vila Rauhala ale zdaleka není obyčejný dům. Agnes najde v domě utajenou skříň a v něm spoustu podivných předmětů. Skrytou skříní však celá záhada vily rozhodně nekončí. Proč voní v pokojích neexistující květiny? A proč je víko klavíru vždy znovu otevřené? Co se skrývá pod schody? A čí jsou tiché kroky, které slyší nejen Agnes, ale i Piškot? Co všechno ze svých tajemství vila ještě vydá? A kolik odvahy to bude Agnes a jejího kamaráda Piškota stát?
Kniha je určena dětem od 8 do 12 let.

Agnes a tajemný dům

Autor: Tuutikki Tolonen
Ilustrátorka: Kati Vuorento
Přeložila: Alžběta Štollová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-2022-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Agnes a tajemný dům vydalo nakladatelství Portál.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani první díl o Agnes, na který autorka volně navázala:

Ukázka z knihy

prologuk

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce

Tuutikki Tolonen je úspěšná a oceňovaná finská spisovatelka pro děti a mládež. V Portále jí vyšla úspěšná trilogie Strašidelná chůvaStrašidelná cesta a Strašidelný dopis. Na knihu Agnes a odemčený sen pak volně navázala tímto druhým dílem.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Kati Vuorento je současná finská ilustrátorka, žije a pracuje v Helsinkách.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Líbí se vám knihy Davida Walliamse? Pak vás jistě potěší jeho další příběh s názvem Babička drsňačka znovu v akci. Už je to rok, co Benova babička zemřela. Legenda o slavné lupičce přezdívané Černá kočka však žije dál!

David Walliams se vrací do světa Babičky drsňačky v prvním a zároveň posledním (kdo ví) pokračování!
Ben si zvyká na život bez své milované babičky. Byla svérázná: náruživě pojídala kapustu (což mělo za následek vytrvalé nevoňavé pokvákávání jejího zadku), skvěle hrála scrabble… a hlavně byla slavnou lupičkou známou pod přezdívkou Černá kočka. Benovi po ní zbyla báječná vzpomínka na neobyčejnou výpravu s cílem ukrást korunovační klenoty. A pak se stane cosi nevysvětlitelného. Pod rouškou tmy je uloupen největší světový poklad. A stopy vedou k Černé kočce! Ale to přece není možné… nebo je? Jestlipak Ben tuhle záhadu rozluští? Očekávejte nečekané. Bude to napínavé až do konce, a nadmíru zábavné!

Babička drsňačka znovu v akci

Autor: David Walliams
Ilustrátor: Tony Ross
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 360
Vazba: vázaný blok
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-4044-6
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Babička drsňačka znovu v akci vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Babicka_drsnacka_znovu_v_akci_ukazka

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorovi

David Walliams je britský herec a scenárista, spolutvůrce populární komediální série Little Britain (Malá Velká Británie), za kterou se svým kolegou Mattem Lucasem obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. V roce 2008 napsal svou první knihu pro děti. Literární kritici jej dnes označují za nového Roalda Dahla. Jeho vypravěčsky brilantní příběhy s překvapivou pointou a černým humorem dávají tomuto označení za pravdu. V současnosti patří k nejoblíbenějším a nejprodávanějším autorům dětské literatury, jeho knihy byly přeloženy do 55 jazyků a po celém světě se jich prodalo 45 milionů výtisků. Napsal např. NěfoLedová obludaTáta za všechny prachyDědečkův velký útěkKrysburger a mnoho dalších.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorovi

Tony Ross je jedním z nejznámějších britských ilustrátorů. Má na kontě spoustu obrázkových knížek a svými perokresbami obohatil mnoho beletristických titulů. Nejvíce se proslavil díky spolupráci s Franceskou Simonovou, Davidem Walliamsem a vlastní populární sérii The Little Princess. Žije v Macclesfieldu.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Nevšední dobrodružství na vás čeká i v knize Mapa z listí od Yarrow Townsendové. Co myslíte, jaké by to asi bylo, kdyby rostliny uměly mluvit? Své o tom ví dvanáctiletá Orla…

Rostliny k nám promlouvají, stačí jen naslouchat…
Orla si s nimi povídá celý život. Jsou jejími rádci a přáteli, její rodinou. Teď se ale všichni ocitají v ohrožení – krajem se šíří smrt a vesničané jsou přesvědčeni, že k nim nákaza přichází z divočiny. Aby Orla zachránila své přátele, vydává se proti proudu řeky najít lék.
Spolu se svými společníky Idrisem a Arianou hodlá přijít záhadné nemoci na kloub. Trojlístek hrdinů čeká na jejich dobrodružné cestě řada nástrah, které prověří jejich bystrost, svaly i sílu jejich ducha.

Mapa z listí

Autorka: Yarrow Townsendová
Ilustrátorka: Marie-Alice Harelová
Přeložila: Miroslava Kopicová

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3490-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Mapa z listí vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

Mapa_z_listi_ukazka

Stáhněte si ukázku.

O autorce

Yarrow Townsendová strávila většinu svého dětství pobíháním po lesích a hrou na své oblíbené knižní hrdinky. Když pak šla studovat anglickou a francouzskou literaturu na univerzitu v Oxfordu, zjistila, že se jí nejlépe připravuje na zkoušky v botanické zahradě. Po škole nějaký čas vyučovala angličtinu, ale od té doby vystřídala hned několik zaměstnání, jež zpravidla zahrnovala hrabání se v hlíně. V současné době bydlí v hausbótu a plaví se anglickými kanály v honbě za příběhy.

Zdroj informací: primadoma.cz

O ilustrátorce

Marie-Alice Harelová je oceňovaná francouzská autorka a ilustrátorka. Ilustruje knihy pro čtenáře všech věkových kategorií. Její práce je pravidelně vystavována v galeriích ve Velké Británii, USA a Francii.

Zdroj informací: maharel.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAgnes a tajemný dům

Tolonen, Tuutikki

Portál, 2023

zobrazit info o knizeBabička drsňačka znovu v akci

Walliams, David

Argo, 2023

zobrazit info o knizeMapa z listí

Townsendová, Yarrow

bambook, 2023

Napsat komentář