Získejte knihu, která změní váš pohled na města

Hlubiny-mesta-perex
Co se skrývá pod městy, za zdmi domů nebo v temných uličkách? Jak by vypadal Londýn po světové apokalypse a kolik nástrah ukrývá Praha? Nejen to si přečtěte v patnácti povídkách od českých autorů napříč žánrovou i nežánrovou literaturou.

Procházky městem už nikdy nebudou stejné

Co se skrývá pod omítkou, chodníky a silnicemi, nebo dokonce pod celými městy? Známí čeští spisovatelé a spisovatelky napříč žánrovou i nežánrovou literaturou se nechali inspirovat mystériem měst, jejich zákoutími, komíny i kanály, legendami i mocným kouzlem. Je libo zastavit se v Římě? Ztratit se v ulicích současného Krakova či postapokalyptického Londýna, procházet Barcelonu ve snu nebo navštívit vesmírné Lamaris? A co domácí půda? Kolik nástrah ukrývají Pardubice, Praha, Frýdek-Místek nebo jak málo stačí, aby vás pozřelo Brno – a to doslova? Jediný krok a procházky městem už nikdy nebudou stejné!

 

Hlubiny města

Autoři: kolektiv autorů

Vydalo: nakladatelství Epocha
Editoři: Kristýna Sněgoňová, Lukáš Vavrečka
Počet stran: 472
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2023
ISBN: 978-80-278-0116-9

Přečtěte si více o knize Hlubiny města, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

 

Ukázka z knihy

„Máme ty jízdenky aspoň zpáteční?“ podíval se Franta svýma dětsky modrýma očima na Hrubana.
„Proč?“
„Kdyby nikdo nepřijel, sedli bysme na vlak a zmizeli zpátky do New Yorku. Nebo vám se tady líbí?“ rozpřáhl ruce. Pak ukázal prstem před sebe: „Mi chcete říct, že tohle je normální chrám Páně?!“
O kus dál z mlhy vystupovalo cosi, co by člověk na první pohled identifikoval jako kostel, ale při pátravějším pohledu by odhalil plazivé, kroutivé tvary na fasádě. Všichni tři muži jako očarovaní popošli pár metrů.
„Hnus.“
„Je to zavřený, podívejte, všechno je to zatlučený prknama a jsou tam…“ (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Hlubiny města

Známí čeští spisovatelé věnující se nejrůznějším literárním žánrům se nechali inspirovat českými i světovými městy a do jejich ulic (i pod ně) zasadili své povídky. Toužíte po výletu do Říma, projít se Barcelonou ve snu nebo se chcete dozvědět, jak málo stačí, aby vás pozřelo Brno? Přečtěte si o tom v patnácti různorodých příbězích v téměř pětisetstránkové antologii.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Hlubiny města vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hlubiny města
probíhá od 28. dubna do 11. května 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 antologie povídek Hlubiny města

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHlubiny města
Antologie mysteriózní a fantastické prózy

kolektiv autorů

Epocha, 2023

Napsat komentář