Dětem pro radost

Deti v parku
Dnes vám představíme tři knihy, které udělají radost především dětem. S odvážným myšákem Kryštofem prožijí pořádné vodní dobrodružství, od čtyř sourozenců se naučí, že nikdo nemusí být dokonalý, a na závěr se zúčastní dračí záchranné mise. 

Oblíbená autorka dětských knih Iva Hoňková napsala příběh o myšáku Kryštofovi. Podaří se mu zachránit přátele v nesnázích a vyčistit milovanou řeku? To zjistíte v knize Myšák Kryštof a ponorka.

Největším snem myšáka Kryštofa je podívat se, co se skrývá pod hladinou řeky. Jednoho dne objeví na břehu malou ponorku. Dětskou hračku tak akorát velkou pro myšáka. Zbývá ji jen opravit, doplnit zásoby a může se pustit do odvážného vodního dobrodružství.
Ale co to? Nadšení střídá zděšení. Velké myší dobrodružství se změní v záchrannou akci. Úhořice se zamotala do starého pletiva, malé rybky uvázly pod harampádím… Z řeky se stalo jedno velké smetiště!
Podaří se Kryštofovi zachránit nové přátele v nesnázích a vyčistit s nimi milovanou řeku?

Myšák Kryštof a ponorka

Autorka a ilustrátorka: Iva Hoňková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-3569-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Myšák Kryštof a ponorka vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

mysak_krystof_a_ponorka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Iva Hoňková je malířka, spisovatelka, ilustrátorka. Narodila se ve Studénce, kde žije a kreativně tvoří. Od malička ráda kreslí. Miluje techniku všeho druhu, zajímá se o historii a ráda cestuje. Oblíbila si akvarelovou techniku malby, kterou nejčastěji používá pro své obrazy i ilustrace. Od roku 2005 aktivně píše knihy pro děti (např. Zámecká strašidlaPříběh hasičské cisternySamík a práškovací letadloPatálie dráčka GustíkaPlnou parou do pohádkyAndělský herbářAndělské pohádky ze starého mlýnaAndělské pohádky: Podzim ve starém mlýně a další). V posledních letech jsou to knihy především o strojích (vlaky, letadla, nákladní auta), které si občas sama ilustruje.
Pracuje jako kurátorka archivní sbírky ve Vagonářském muzeu ve Studénce a řadu let je členkou Klubu přátel Suchdolu nad Odrou – sekce letecké muzeum. Jak sama říká, práce je jejím koníčkem. Ve volném čase maluje především letadla, parní lokomotivy, auta a pamětní listy válečných hrdinů.
Na svém kontě má několik desítek knih a mezinárodních výstav. V roce 2018 získala cenu laureáta v mezinárodní soutěži v Sankt-Petěrburgu za vystavené akvarelové obrazy k tématu první světové války.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Nenechte si ujít ani poučný příběh o tom, jak otravné je být dokonalý. Přečtěte si knihu o čtyřech sourozencích Mehlo, Šika, Kňuba a Motora z pera spisovatelky Olgy Stehlíkové.

Mehlo, Šika, Kňuba a Motora mají zvláštní potíž. Jsou to totiž úplně dokonalí a bezchybní sourozenci: nikdy nic nepokazí ani nerozbijí, zaručeně si neublíží a vždycky pozdraví a přiskočí na pomoc. Jsou to ty nejšikovnější a nejuspořádanější děti. Kdo to má vydržet? Budou muset do učení k poťouchlému Zbedovi Japnému, který má k dokonalosti daleko. Dokáže na sobě čtveřice z Nenic najít aspoň malou chybičku? A jak dopadne narozeninová oslava paní Japné, kterou mají sourozenci na starost?
Příběh pro děti od 4 let o tom, že být dokonalý je otrava. Nešikovnost dá někdy pořádnou práci!

Mehlo, Šika, Kňuba a Motora

Autorka: Olga Stehlíková
Ilustrátorka: Galina Miklínová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 202×230 mm
ISBN: 978-80-262-2018-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Mehlo, Šika, Kňuba a Motora vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

mehlo_sika_knuba_a_motora

Podívejte se i na další ukázky.

O autorce

Olga Stehlíková vystudovala bohemistiku a lingvistiku na FF UK v Praze. Působí jako nakladatelská i časopisecká redaktorka, editorka a literární publicistka. Napsala čtyři básnické sbírky (např. Týdny či Zkouška Sirén), čtyři knihy pro děti a mládež (např. Kluci netančej! a Mojenka).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Galina Miklínová je česká režisérka, výtvarnice animovaných filmů a ilustrátorka. Je držitelkou několika tuzemských i mezinárodních ocenění (např. za celovečerní film Lichožrouti, animovaný seriál O Kanafáskovi, nebo za knihy, na kterých spolupracuje s předními českými autory). Knihy s jejími ilustracemi vycházejí po celém světě.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Na závěr pro vás máme pořádné dračí dobrodružství. V knize Léto s draky se parta přátel pokusí podniknout záchrannou misi, aby ochránila dračí tajemství (nejen) před zlým doktorem Griffithsem!

Mari Jonesová se těší, že stráví klidné léto na pláži se svou utajovanou malou dračicí Dráčou. Netuší ale, že několik nečekaných návštěvníků promění její plány v jeden velký zmatek. Na pobřeží se totiž vrátí nejen celá dračí rodina, aby nakladla v jeskyni vajíčka, ale objeví se i vědec doktor Griff Griffiths a začne kolem malých tvorečků neodbytně čmuchat. A když najde a ukradne Dráčino drahocenné vejce, musejí Mari a její kamarádi zorganizovat záchrannou misi dřív, než bude pozdě.
Podaří se dětem uchránit dračí tajemství, anebo se o něm dozví celý svět?

Léto s draky

Autor a ilustrátor: Ed Clarke
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 133×203 mm
ISBN: 978-80-271-3671-1
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Léto s draky vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

leto_s_draky

Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

Když Ed Clarke právě nepíše knihy pro děti, působí v televizi a filmu jako manažer a producent a pracuje s autory na pořadech pro dospělé diváky. Nedávno se přestěhoval do Východního Sussexu s manželkou a dvěma malými dcerkami, jejichž neustálé žadonění o domácí zvířátko bylo konečně vyslyšeno. I když byly trochu zklamané, že místo draků dostaly jen králíčky. Napsal také knihu Drak do kapsy.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMyšák Kryštof a ponorka

Hoňková, Iva

bambook, 2023

zobrazit info o knizeMehlo, Šika, Kňuba a Motora

Stehlíková, Olga

Portál, 2023

zobrazit info o knizeLéto s draky

Clarke, Ed

bambook, 2023

Napsat komentář