Hurá na zahradu!

tipy zahrady uvod
K měsíci dubnu alespoň pro některé z nás neodmyslitelně patří také práce na zahradě. Hledáte-li užitečného knižního rádce, máme pro vás hned dva tipy. Ocení je nejenom vaše knihovna, ale především vaše zahrada!  

První knihu v našem výběru ocení milovníci nenáročných rostlin, kterým nevadí horší půda či sucho. Takových květin i rostlin je totiž celá řada a budete mít určitě z čeho vybírat.

Také potřebujete na zahradě nenáročné rostliny, které si velmi dobře poradí se suchem a méně výživnou půdou? Simone Kernová vám představí překvapivé spektrum květin a záhonů, díky nimž bude vaše zahrada barevná, voňavá a atraktivní.
V knize je pro vás popsáno:
– Prérijní a stepní záhony, středomořské a štěrkové zahrady, to vše přizpůsobené pro naše středoevropské prostředí.
– Návrh, výsadba a údržba promyšleně uspořádané zahrady, která šetří zdroje a vyžaduje jen málo práce. Méně je někdy více!
– Komplexní výběr keřů, trvalek, trav a cibulovin, které vyžadují málo vody a jsou přívětivé pro užitečný hmyz. Podrobné nákupní seznamy, přehledný katalog rostlin a malé rady pro pěstování zeleniny.

Hrdinové suchých zahrad

Přírodě blízké zahradničení bez zalévání
Autorka: Simone Kernová
Přeložil: Jan Matuška

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-3886-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hrdinové suchých zahrad vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

suche zahrady ukazka (1) (1)

K dispozici máte také kompletní ukázku.

O autorce

Simone Kernová vyrostla v malém městě v Illinois, kde byla rozhodně jediným židovsko-ateistickým-socialistickým-genderqueer dítětem ve škole. Po studiu tvůrčího psaní na Oberlin College se přestěhovala do Houstonu, kde deset let vyučovala angličtinu na veřejných školách. Po narození dítěte Simone přestala učit psát a stala se rodičem, který zůstane doma. Houston milují a nenávidí, protože jejich dům zaplavuje voda a je příliš horko a blízké chemické rafinerie neustále explodují, ale lidé jsou prostě příliš dobří na to, aby odešli. Simone tak přijala život, jaký je a je zaneprázdněná učením se jmen všech texaských divokých květin.

Zdroj informací: magazine.metaphorosis.com

O nakladateli

gradaNakladatelství GRADA vydává v České republice knihy již od roku 1991. V jejich produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Problémy v zahradě pomůže vyřešit i druhá kniha, tentokrát od české zahradní architekty Dany Makrlíkové. I tady můžete načerpat inspiraci nebo najít mnoho rad ohledně živých plotů, cestiček či teras.

Známá zahradní architektka radí, jak na nejčastější problémy v zahradě.
Živé ploty, trvalkové záhony, zídky, cestičky, zahradní domky či terasy. To všechno jsou témata, s nimiž se na Danu Makrlíkovou obracejí diváci jejích pořadů. Právě proto dala dohromady neocenitelného rádce, ve kterém najdete řešení nejčastějších problémů, které vás při tvorbě zahrad mohou potkat. Ryze praktické tipy pro běžné majitele pozemků doplňují profesionální fotografie, osazovací plány a přehledné grafické vizualizace. Inspirujte se i vy!

Zahrady od Dany 2

Jak na problémy v zahradě
Autorka: Dana Makrlíková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 247×227 mm
ISBN: 978-80-264-4661-3
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Zahrady od Dany 2 vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy

zahrady od Dany ukazka (1)

Prolistujte si kompletní ukázku.

O autorce

Dana Makrlíková (*1975) se narodila v Jablonci nad Nisou. Vystudovala Technickou univerzitu v Liberci a Českou zemědělskou univerzitu v Praze. V médiích se pohybuje od roku 1993. Působila na Nově, v České televizi a na Primě, kde moderovala Zpravodajský deník. Proslavila se spoluprací s Přemkem Podlahou, s nímž tvořila náměty, scénáře a reportáže do pořadu Receptář prima nápadů. Pro Českou televizi v současnosti vytváří pořad Polopatě, v němž má pravidelnou rubriku věnovanou zahradám. V roce 2021 realizovala pořad Mistři zahrad na TV Seznam. Od roku 2008 vlastní firmu Zahrady od Dany, která se specializuje na návrhy a realizace zahrad.

Zdroj informací: CPress

O nakladateli

cpressNakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda. Novým knižním oborem, který si už pevně vydobyl své místo v našem nakladatelství, jsou kuchařky, jak pro dospělé tak i pro děti.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Těšíte se, až vše využijete na své zahradě? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHrdinové suchých zahrad
Přírodě blízké zahradničení bez zalévání

Kernová, Simone

Grada, 2023

zobrazit info o knizeZahrady od Dany 2
Jak na problémy v zahradě

Makrlíková, Dana

CPress, 2023

Napsat komentář