Příprava na Velikonoce

duchovno
V souvislosti s velikonočními svátky jsme si pro vás připravili rovnou tři duchovní a spirituální tipy! Přečtěte si žalmy v češtině i hebrejštině, zameditujte si o Písmu a životě nebo najděte radost i ve všední obyčejnosti vašeho života. Všem také přejeme krásné Velikonoce!

Představujeme vám nové vydání Knihy žalmů s překladem Viktora Fischla, a dokonce i s výběrem Rašiho komentářů! Tyto komentáře pro vás přeložili Ivan Kohout s Janem Davidem Reitschlägerem. Kromě překladů v knize ovšem najdete i hebrejský originál!

Dvojjazyčná verze žalmů v českém překladu Viktora Fischla s výběrem Rašiho komentářů. Česko-hebrejské vydání s výborem z Rašiho komentářů. Rašiho komentáře přeložili Ivan Kohout a Jan David Reitschläger.

Kniha žalmů / Sefer Tehilim

S Rašiho výkladem
Autoři: Viktor Fischl, Ivan Kohout, Jan Reirschläger
Přeložil: Viktor Fischl

Počet stran: 420
Vazba: vázaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-7407-474-5
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Kniha žalmů / Sefer Tehilim vydalo nakladatelství Garamond.

Ukázka z knihy

zalmy

Prohlédněte si ukázku detailně.

O autorovi

Viktor Fischl – český, židovský i izraelský básník, prozaik, překladatel a publicista. Po maturitě na gymnáziu vystudoval sociologii a práva na Karlově univerzitě v Praze. Po studiích od roku 1933 pracoval jako novinář na volné noze, přispíval do Českého rozhlasu, byl redaktorem sionistického týdeníku Židovské zprávy a parlamentním sekretářem menšinové Židovské strany. V té době začal tvořit první literární díla. Celkem napsal devět sbírek původních veršů, básnické překlady, knížky pro děti a zejména pozdní básnivé prózy, v kterých spojuje fantazii, životní filozofii a reálné zážitky.

Zdroj informací: knihkupectví Kosmas

————————————————

Úvahy o Písmu svatém a o životě samotném vám ve své nové knize Vzhůru srdce nabídne kněz a kazatel Petr Beneš. Jeho úvahy a meditace se hladce snoubí s poznatky ze světové literatury a s aktuálním celospolečenským děním a to vše doplňuje vtip a obrovská otevřenost. Ideální čtení na velikonoční svátky!

Pro Petra Beneše, vyhledávaného kněze a kazatele, je Písmo základním zdrojem pro duchovní život. Ve svých textech a promluvách je schopen čtenáře uvádět do jeho hloubek i šířek, propojovat jeho spirituální významy s podněty ze světové literatury, jíž je velkým znalcem, stejně jako s aktuálním společenským děním. Ve své knize zve čtenáře k nelehké, ale přitom nesmírně obohacující zkušenosti pozorného čtení Bible, které se propojuje s vlastním životem, jenž je tím sám proměňován. Každý člověk se může stát „domovem Slova“, pokud bere vážně radostnou zvěst evangelia a žije z ní. Benešovy meditace jsou prodchnuty jak duchem vnitřně opravdové, existenciální spirituality, tak velkou otevřeností, nečekanou provokativností, svobodou a vtipem a nabízejí výjimečné podněty pro osobní duchovní život.

Vzhůru srdce

Meditace nad Písmem
Autor: Petr Beneš

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 147×205 mm
ISBN: 978-80-262-2012-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vzhůru srdce vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Naše kultura stojí na textu – slyšeném, čteném, vykládaném, tradovaném. Zásadním textem, který formuje naše rozumění světu, je Bible. A to i tehdy, když ji aktuálně nečteme nebo jsme ji nikdy sami pořádně nečetli. Naše porozumění sobě, druhým i světu je jí i tak nepřímo ovlivněno. Předávání jejího poselství je je zárukou nepřetržité komunikace přítomnosti s minulostí. Umožňuje nám moudře číst i náznaky toho, co teprve přijde a co spoluvytváříme.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Petr Augustin Beneš CSsR je kněz a redemptorista, původním vzděláním literární historik a pedagog. Své kněžské působení zahájil na Svaté Hoře u Příbrami, poté byl duchovním ve Vídni, v současnosti je farním vikářem v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na pražských Vinohradech. Věnuje se také vedení duchovních cvičení.

Zdroj informací: knihkupectví Kosmas

————————————————

Soubor tří fejetonů Potěšení není nikdy dost z pera publicistky Hany Pinknerové vás přiměje se zamyslet nad pravou podstatou radosti, vděčnosti a nesamozřejmých potěšení. Autorka vám ukáže, jak hledat drobná potěšení i v negativních událostech, a kniha se tak může stát vaším životním průvodcem, když si budete myslet, že už žádná radost okolo vás není. Milé a povzbuzující čtení pro každého!

Svazek Potěšení není nikdy dost obsahuje tři knížky fejetonů Hany Pinknerové na téma vděčnost, radost a potěšení. Potěšení jsou pro autorku „Boží milostné vzkazy, jež na nás čekají na našich denních cestách“. Věnovala se jim do hloubky tři roky. V první části vypráví o potěšeních, která jsou – ale neměla by být! – samozřejmá. V druhé fázi se snaží najít potěšení v tom, co nebývá příjemné. Otázka, kterou si položila v třetím roce svého hledání, zní: Existuje něco, co se nedá v potěšení proměnit? Dospěla k této moudrosti: „V každé situaci, za všech okolností, vždycky stojí za to, potěšení hledat. Bůh totiž slibuje, že kdo hledá, ten najde. A potěšení jsou jeho disciplína.“ Krásu autorčiných krátkých zamyšlení oceníte zvláště ve chvíli, kdy pro samé povinnosti žádná potěšení kolem sebe neuvidíte. Stanou se vašimi nevšedními průvodci uprostřed všedních dní.

Potěšení není nikdy dost

Autorka: Hana Pinknerová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-7566-195-1
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Potěšení není nikdy dost vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Ukázka z knihy

Malá radost je něco zvláštního, co děláme jen pro sebe. Nemusí to být nic nákladného, často ty nejlepší malé radosti jsou úplně zadarmo. Nejdůležitější na malých radostech se mi zdá skutečnost, že se nesmějí přijímat mechanicky. Je naprosto nezbytné se pečlivě soustředit, zaměřit se na prožitek malé radosti a teprve pak si ji dopřát. Jedině tak působí. Nedbalým užíváním se vytrácí účinek malých radostí a jako radost přestávají existovat. Stávají se běžnou denní rutinou, která žádný efekt radosti nemá a nepřináší.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Hana Pinknerová (*1963) je křesťansky orientovaná spisovatelka a publicistka. Vystudovala pedagogickou fakultu obor čeština, hudební výchova. Je vdaná, žije v Brně, kde provozuje malé knihkupectví a galerii. Působí také v řadě křesťanských médií. V Karmelitánském nakladatelství jí vyšly bestsellery – oblíbené knížky fejetonů Budu asi lítat, Co Bůh šeptá maminkám, Dneska jsem to stihla, Jedno potěšení týdně, Smím být něžná, To pravé místoŽivot v tempu andante a mnohé další. Hana Pinknerová je žena mnoha talentů. Ráda jí, a proto dobře vaří. Je zvědavá, a proto ráda naslouchá lidem. Ráda čte, možná proto provozuje knihkupectví. Kromě toho taky píše knížky, přednáší na různá témata, jezdí na koloběžce a zkouší zase hrát na klavír. Baví ji život a hledání Božích milostných vzkazů.

Zdroj informací: církev.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKniha žalmů / Sefer Tehilim
s Rašiho výkladem

Fischl, Viktor - Kohout, Ivan - Reirschläger, Jan David

Garamond, 2023

zobrazit info o knizeVzhůru srdce
Meditace nad Písmem

Beneš, Petr

Portál, 2023

zobrazit info o knizePotěšení není nikdy dost

Pinknerová, Hana

Karmelitánské nakladatelství, 2022

Napsat komentář