Seznámení pro nejmenší

deti si ctou
Prostřednictvím následujících knih se naši nejmenší seznámí s tradicemi, se kterými se pojí různé svátky či významné události, a také s pohádkovými příběhy z různých konců světa. Dále zjistí, jaké to je být ptákem, a nakonec blíže poznají život astronauta Neila Armstronga.

Velikonoce se blíží, takže nastal ten správný čas připomenout si i tradice s nimi spojené. Dušana Votavová se ve své knize Malované tradice a obyčeje zaměřuje nejen na velikonoční svátky, ale i na další svátky či společenské události a na zvyky, které se s nimi pojí.

Jak vznikaly tradice, které dodržujeme dodnes, a co je pro ně typické? Vraťte se společně s námi v čase a objevujte kořeny společenských událostí, svátků a obřadů, které známe z vyprávění dědečků a babiček, ale i zvyků, které dnes bereme za naprosto běžné.

Malované tradice a obyčeje

Autorka a ilustrátorka: Dušana Votavová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-3048-1
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Malované tradice a obyčeje vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

malovane_tradice_a_obyceje

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Mgr. Dušana Votavová (Němcová) vystudovala gymnázium a Pedagogickou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Svému oboru se věnuje od ukončení studia dodnes v podobě školní i volnočasové práce s dětmi. Žije s rodinou na Šumavě – ta ji svou krásou a proměnami nikdy nepřestala okouzlovat. Zkušenosti načerpané z práce s dětmi, nadšení pro výtvarné činnosti a láska k přírodě, v níž nachází stále nové náměty a inspiraci, to vše se setkává v její knížce Malované pranostiky.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Podle svátků (a také významných dnů a ročních období) uspořádala svou knihu Rok plný příběhůAngela McAllister. Přečtěte si (nejen) pohádky z různých koutů světa.

Oslavujte celý rok s touto bohatě ilustrovanou sbírkou dvaapadesáti oblíbených příběhů z celého světa. Najdete zde několik známých evropských pohádek a pověstí i exotické mýty a legendy z dalekých krajů – příběhy, které si vyprávějí Němci, Rusové, Francouzi, Irové, Židé, Japonci, Číňané, Arabové, Inuité, původní obyvatelé Afriky, Ameriky i Austrálie. Příběhy jsou uspořádané podle ročních období a svátků a významných dnů, které se v nejrůznějších světových kulturách slaví. Díky své délce a pestrosti se výborně hodí k předčítání dětem na dobrou noc, oslovit však mohou i dospělé.

Rok plný příběhů

52 lidových pohádek a pověstí z celého světa
Autorka: Angela McAllister
Ilustrátor: Christopher Corr
Přeložila: Barbara Hajná

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 245×280 mm
ISBN: 978-80-276-0515-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Rok plný příběhů vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Rok-plny-pribehu

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorce

Angela McAllister je autorkou více než 70 knih pro děti a mládež (např. Velká kniha pohádek o zvířatech). Za své knihy získala i různá ocenění a spolupracovala s mnoha ilustrátory (např. Grahame Baker-Smith, Alex T. Smith, Margaret Chamberlain, Ross Collins či Peter Bailey).

Zdroj informací: LoveReading 

O ilustrátorovi

Christopher Corr se narodil v Londýně, kde i nadále žije. Studoval na Royal College, učí na Goldsmiths a West Dean College of Arts and Conservation. Maluje a kreslí pro sebe a na zakázku.

Zdroj informací: christophercorr.com

————————————————

Napadlo vás někdy, jaké to asi je být ptákem? Jejich život vám blíže představí ornitolog Tim Birkhead ve své nové knize.

Ptáci se někdy chovají nezvykleji a prapodivněji než kterékoli jiné zvíře na Zemi. Zvláště když si myslí, že je nikdo nevidí. Albatros může létat týdny bez jediné přestávky. Orebice dokážou obelstít hladové lišky. Papoušci jsou pěkně upovídaní. A krkavci si ohromně rádi hrají. Prostřednictvím vyprávění plného zajímavostí od oceňovaného ornitologa Tima Birkheada a krásných ilustrací Catherine Raynerové se s vámi tato knížka podělí o tajemství dvaceti našich opeřených přátel.
Pojďme zjistit, jaké to doopravdy je být ptákem.

Jaké to je být ptákem

Autor: Tim Birkhead
Ilustrátorka: Catherine Raynerová
Přeložila: Alena Klvaňová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 235×297 mm
ISBN: 978-80-271-3761-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jaké to je být ptákem vydalo nakladatelství bambook.

O autorovi

Tim Birkhead je přední světový ornitolog, profesor na univerzitě v Sheffieldu a autor úspěšných knih ověnčených řadou cen. Napsal také např. Ptačí smysl.

O ilustrátorce

Catherine Raynerová napsala více než 20 knih pro děti a mnoho dalších ilustrovala. Její knihy byly adaptovány pro muzikály, televizi a divadlo. Vystudovala obor zaměřený na ilustrace na College of Art v Edinburghu. Město si zamilovala a dodnes tam žije se svým manželem a dvěma malými syny. Vystavuje svá originální umělecká díla po celém světě, má vlastní řadu ilustrovaných karet a v roce 2021 spustila vlastní značku dětského oblečení. Ráda se setkává s malými čtenáři a pravidelně navštěvuje knihovny, školy a knižní festivaly, aby mluvila o dětské literatuře a povzbuzovala a inspirovala děti ke kreslení, čtení a psaní.

Zdroj informací: catherinerayner.co.uk

————————————————

María Isabel Sánchez Vegarová je autorkou řady knih o slavných osobnostech. Tentokrát vás seznámí s Neilem Armstrongem – prvním člověkem, který vstoupil na povrch měsíce.

Seznam se s životními osudy mimořádných osobností, od návrhářů a umělců až po vědce. Všichni dosáhli úžasných úspěchů, byť na začátku to byly pouhé děti s velkým snem.
Jako docela malý Neil navštívil se svým otcem letecký závod a letadla, která tam viděl, mu učarovala. To zažehlo jeho celoživotní lásku k létání. Naučil se pilotovat letadlo ještě dřív, než uměl řídit auto! Nejdřív pracoval jako zkušební pilot u amerického námořnictva a potom začal pracovat v NASA. Tam mu po krátké době nabídli možnost velet první výpravě na Měsíc. V roce 1969 se zapsal do historie jako první člověk, který stanul na Měsíci. Toto vyprávění o mimořádném astronautovi a vesmírném objeviteli zahrnuje i část věnovanou faktům a fotografiím.

Neil Armstrong

Malí lidé, velké sny
Autorka: María Isabel Sánchez Vegarová
Ilustrátor: Christophe Jacques
Přeložila: Iveta Poláčková

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 200×245 mm
ISBN: 978-80-276-0692-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Neil Armstrong vydalo nakladatelství Brio.

Ukázka z knihy

neil_armstrong

Prolistujte si i další ukázky.

O autorce

María Isabel Sánchez Vegarová je autorkou inspirativní série Malí lidé, velké sny. Vyrůstala v 70. letech v Barceloně a mezi jejími hrdinkami byla mimo jiné i Pippi Dlouhá punčocha. Obdivovala španělskou básnířku Glorii Fuertes. V roce 2012, po 20 letech práce v reklamě, vydala svou první knihu. A o dva roky později vydala úplně první titul ze série Malí lidé, velké sny.

Zdroj informací: littlepeoplebigdreams.com

O ilustrátorovi

Christophe Jacques chtěl být umělcem už od dětství. V roce 2008 dokončil uměleckou školu v Bruselu – specializoval se na ilustrace. Od té doby se živí jako umělec. Zaměřuje se na ilustrace pro děti. Rád vytváří jasné světy se spoustou barev a šťastnými tvářemi. Žije a pracuje v Belgii.

Zdroj informací: catagencyinc.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalované tradice a obyčeje

Votavová, Dušana

bambook, 2023

zobrazit info o knizeRok plný příběhů
52 lidových pohádek a pověstí z celého světa

McAllister, Angela

Slovart, 2023

zobrazit info o knizeJaké to je být ptákem

Birkhead, Tim

bambook, 2023

zobrazit info o knizeNeil Armstrong
Malí lidé, velké sny

Vegarová, María Isabel Sánchez

Brio, 2023

Napsat komentář