Láska za láskou…

laska uvodni
Svátek sv. Valentýna byl už v únoru a do 1. máje je ještě daleko, přesto jsme pro vás do dnešních tipů vybrali nové romány s motivem lásky. Nechte si zabrnkat na něžnou strunu a vyberte si z naší nabídky jednu z romantických oddechovek.

Hlavní hrdinka dnešní první knihy se právě rozhodla, že si od lásky potřebuje odpočinout. Odjíždí tedy hlídat dům ve Skotsku, kde nachází nakonec nejenom útočiště, ale nechá se také okouzlit jedním skotským gentlemanem.

Potřebuje láska dovolenou? Podle Mily ano. Celé týdny byla zamilovaná do Thea a on v ní vzbuzoval naděje. Pak ale zjistila, že je zasnoubený! Když ještě ke všemu zavřeli hotel, ve kterém pracovala, rozhodla se zmizet. Nabídka hlídat dům ve Skotsku přišla právě včas, a tak se Mila ocitla úplně sama v malé ospalé vesnici. Její romantické představy rychle začaly brát za své – nikdo s ní ani slůvko nepromluvil, počasí bylo nevyzpytatelné, a navíc široko daleko neprodávali pořádný chleba. To nemohla nechat jen tak! Mila totiž vyrostla v otcově pekárně, a tak se hned mohla pustit do pečení. Z oken domu se linula taková vůně, že překonala odpor místních k cizince. Mila začala směňovat chléb za marmeládu, teplou šálu, jídlo v hospodě či jablka ze zahrádky. A když se v domě objevil pohledný syn majitelů Finley, propadla už kouzlu Skotska definitivně.

Štěstí voní jako chleba

Autorka: Pauline Maiová
Přeložil: Rudolf Řežábek

Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3820-3
Doporučená cena: 479 Kč

Knihu Štěstí voní jako chleba vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Byla to nefalšovaná skotská chalupa: větší, než jsem čekala, dvoupatrová, se žlutým nátěre, přerušovaným jednotlivými přírodními kameny fasády. Po zdech se tu a tam pnul břečťan a žlutě kvetoucí popínavé růže. Okna v přízemí byla poměrně velká a opatřená bílou mříží. V horním patře byla menší, zato ale zasazená do arkýřů se špičatými stříškami. Před domem stála dřevěná lavička. A už jsem se viděla, jak tam sedím, dívám se na louku s pasoucími se ovcemi, která se před chalupou rozprostírala, a nasávám lehce bažinatou vůni.

K dispozici máte kompletní ukázku.

O autorce

Pauline Maiová (*1987) se narodila a vyrůstala u Tegelského jezera v Berlíně. Vystudovala literární vědu a během svých cest po jižní Francii a Itálii si zamilovala způsob života a vřelost tamních lidí, malebnou krajinu i vynikající středomořskou kuchyni. V současnosti opět žije v Berlíně, ale touha cestovat ji neopustila – stejně jako touha podělit se o zvláštní atmosféru oblíbených míst se svými čtenáři. Čtenáři mohou znát její předchozí knihy Štěstí hřeje jako slunce či Štěstí má barvu levandule.

Zdroj informací: knihkupec.net

————————————————

V druhém dnešním příběhu se potkáme s Carrie. Té léto na Azurovém pobřeží naprosto změní její dosavadní život. Tají totiž před svým snoubencem svoje první manželství. Sama Carrie však netuší, jak velké změny jedno léto přinese.

Co když je tím pravým… on? Prosluněný příběh od autorky romantických bestsellerů.
Vztah Carrie s Alanem je na první pohled dokonalý. Až na to, že před snoubencem tají svoji minulost. Má za sebou manželství s Richardem, kterého herecká kariéra odvála do Hollywoodu, takže nikdy nedošlo k jejich rozvodu. Nyní má Carrie příležitost svoji dávnou lásku potkat na Azurovém pobřeží a udělat si konečně pořádek v soukromí. Léto na Riviéře rozhodně změní její život. Sama ale netuší, jak moc.

S láskou z Riviéry

Autorka: Jules Wake
Přeložila: Klára Krasula

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-267-2433-9
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu S láskou z Riviéry vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

Otevřel dveře a jako rozený gentleman počkal, až se posadí, aby je za ní mohl zavřít. Z jakého filmu odkoukal to elegantní gesto? Carrie se uvelebila v pohodlném koženém sedadle a natáhla se po pásu. Stísněný vnitřek vozu připomínal kokpit letadla, až na malého černého hřebce na žlutém pozadí ve středu volantu. Nasadila si sluneční brýle, když v tom se u dveří objevila Jade.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Jules Wake snila o dráze spisovatelky už od svých deseti let. Než se rodačka z Yorkshiru stala spisovatelkou, pracovala ve světě PR pro mnoho známých značek. Díky této zkušenosti měla možnost zdokonalit své spisovatelské dovednosti a také poznat mnoho evropských měst, která se objevují v její literární tvorbě. V roce 2014 debutovala knihou Talk to Me. Její druhý román Pozdrav z Itálie se stal bestsellerem a zajistil jí úspěch po celé Evropě. Kniha je obsahově volně propojená s dalšími romány S láskou z Paříže a S láskou z Říma.  Příběhy Jules Wake se odehrávají v kulisách atraktivních destinací stejně jako oblíbená série Romantické útěky: Cukrárna v Paříži, Pláž v ChorvatskuČajovna v TokiuChata ve ŠvýcarskuKavárna v Kodani, Hrad ve Skotsku nebo Domek v Irsku, kterou autorka napsala pod jménem Julie Caplinová.

Zdroj informací: Motto

————————————————

Román Princezna přináší další příběh už předchozích knih Král a Rytíř. Presley se musí vyrovnat s tím, že je z ní nevěsta, jejíž ženich na svatbu zapomněl. Na ten moment se snaží zapomenout především díky práci. Co se však stane, když ji pohledný herec začne lákat svým úsměvem a navíc si koupí sousední dům?

Presley Marksové se v její svatební den přihodilo nečekané klišé: stala se z ní odkopnutá nevěsta. Musí v bílých svatebních šatech předstoupit před své přátele a rodinu a oznámit jim, že její snoubenec na svatbu zapomněl. Ponížená a rozzlobená Presley se schovává před světem a hledá útěchu v rutině svého všedního života. Práce na recepci v autoservisu není sice fascinující, ale zajišťuje jí, že není středem pozornosti. Alespoň tak to bylo, než se ve městě objeví Shaw Valance. Slavný hollywoodský herec hraje ve filmu, jehož motivem je vražda, která se v Clifton Forge stala. Pokud zrovna nenatáčí, sleduje v autoservisu, jak mu sestavují motorku, a otravuje Presley svým krásným úsměvem. A jako by toho nebylo málo, koupí si sousední dům. Co když se ale vrátí Presleyin snoubenec, který je navíc členem konkurenčního motorkářského gangu?

Princezna

Autorka: Devney Perry
Přeložila: Žaneta Ziecinová

Počet stran: 342
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7593-505-2
Doporučená cena: 380 Kč

Knihu Princezna vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

O autorce

Devney Perry je americká spisovatelka, která napsala již řadu románů. V USA je čtenářsky oblíbenou – ve Wall Street a USA Today bestsellerovou autorkou, což ji, dle jejích slov, nikdy ani ve snu nenapadlo. Devney Perry se narodila v Montaně. V této sérii vyšly už předchozí knihy Král a Rytíř.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA

————————————————

Že je láska nepředvídatelná, o tom nás přesvědčí i dnešní poslední kniha. Lily se po letech setkává s mužem, který ji před lety zlomil srdce. Je ale i po tak dlouhé době její nenávist k němu opravdu tak silná jako tenkrát?

Lily vyrůstala jako dcera známého lovce pokladů a věčně nepřítomného otce Duka Wildera, a tak neměla pro tuto profesi příliš mnoho trpělivosti… ani mnoho peněz v bance. Zlomit se ale nenechala. S pomocí otcových vzácných, ručně kreslených map vodí turisty na výpravy za smyšlenými poklady do červených kaňonů Utahu a doufá, že se jí podaří vydělat dost peněz, aby mohla vykoupit milovaný rodinný ranč, který otec před lety prodal. Sotva ale platí účty a vše se ještě zkomplikuje, když se objeví nová skupina, ve které pozná muže, jenž jí před lety zlomil srdce, a jehož by nejraději zavedla daleko do pustiny a s klidným srdcem ho tam nechala.

Láska nadivoko

Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7689-118-0
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Láska nadivoko vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Což byla naprostá pravda. Leo byl vysokoškolák, skvělý matematik, kluk z New Yorku, který přijel na ranč na letní výpomoc. Kluk, který se tu zamiloval a rozhodl se změnit život a zůstat na ranči i mimo hlavní letní sezonu. Byl plachý a hloubavý, úplně jiný než Duke Wilder. Ale i když mu bylo jen dvacet dva let a díval se na jednapadesátiletého muže s reputací místního Indiany Jonese a sebevědomím kapitána Jacka Sparowa, ani se nehnul a ani na okamžik neuhnul pohledem.

K dispozici máte celou ukázku.

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek, spřízněných duší, mentálních dvojčat a spisovatelského tandemu Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové, autorek bestsellerové série Božský. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily několik The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán. Mimo série vyšly také knihy Nelíbánky, Láska a jiná slova, Každá ráda kamaráda, Rovnice lásky nebo Dvakrát za uherský rok.

Zdroj informací: Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

A který romantický příběh se zalíbil vám? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtěstí voní jako chleba

Maiová, Pauline

Cosmopolis, 2023

zobrazit info o knizeS láskou z Riviéry

Wake, Jules

Motto, 2023

zobrazit info o knizePrincezna

Perry, Devney

Pavel Dobrovský – BETA, 2023

zobrazit info o knizeLáska nadivoko

Laurenová, Christina

Jota, 2023

Napsat komentář