Motorkářský klub

kral

Co se stane, když se zvědavá reportérka dostane do sporu s vytočeným motorkářem? Dokáží nakonec najít společnou řeč?

Autorkou románu Král je Devney Perry. Jde o první díl temné romantické série Clifton Forge, kterou vydává nakladatelství Beta Dobrovský. Představuje kombinaci tajemství, nebezpečí a romantiky. Devney Perry napsala již mnoho románů, oblíbených zejména v USA. Narodila se v Montaně a téměř deset let pracovala v oboru informačních technologií. Nakonec se vzdala konferenčních hovorů a projektových plánů, aby si vychutnala pomalejší životní tempo s rodinou. Nyní se věnuje psaní. Zatím to vypadá, že by série Clifton Forge mohla být úspěšná i u nás. Pokud vás Král zaujme, můžete si přečíst i druhý díl s názvem Rytíř.

Hlavní hrdinka Bryce Ryanová žila mnoho let v Seattlu, kde pracovala jako televizní reportérka. Jenže práce ji postupně přestala naplňovat. Jen předčítala předem schválené texty z kartiček, nikdy nepřipravovala vlastní reportáže. Nemusela používat mozek, všem stačila její pěkná tvářička. Proto se rozhodla vrátit do rodné Montany a stát se spolumajitelkou novin, které původně vlastnil jen její otec. Konečně bude psát své vlastní reportáže! Teď už zbývá jediné: musí najít pořádný příběh, který ostatním vyrazí dech!

Pokud v tomto malebném městečku někde pod povrchem číhal velkolepý příběh, já ho najdu a odvyprávím. (str. 20–21)

Velmi brzy narazí na zajímavé téma. Zhruba před rokem se v Montaně rozpadl jeden z gangů – motorkářský klub Tin Gypsy – a jeho fungování bylo ukončeno bez pořádného vysvětlení. Jen bylo řečeno, že bývalí členové se chtějí soustředit na provoz autoservisu ve městě. Že by z ničeho nic přestali prahnout po nebezpečí? V dobách největší slávy vedl klub Draven Slater, pak velení převzal jeho syn Kingston Dash Slater. I když Bryce dobře ví, že s ostrými hochy by si neměla zahrávat, pouští se do pátrání po tajemství, které skrývají. Nevěří, že se rozhodli pro život na správné straně zákona.

Zatraceně. Ona neustoupí a je jedno, jak často jí budu vyhrožovat. Moje návštěva ji spíš ještě víc navnadila. Což znamenalo, že budu muset být kreativní. (str. 66)

Autorka svůj příběh zasadila do drsného prostředí, které ukrývá mnoho tajemství. Drogy, ilegální zápasy v ringu, ilegální podnikání, rvačky i pohřbená těla. Nic z toho nebylo členům motorkářského klubu cizí. Jde o bývalé kriminálníky, kteří ovšem za mřížemi strávili poměrně málo času. Nabízejí se dvě možnosti: buď místní policejní velitel jejich zločiny přehlížel, nebo po sobě uměli velmi dobře zamést stopy. Dostihnou je nakonec staré hříchy? Aby se tak stalo, pokouší se Bryce přiblížit k Dashovi – domýšlivému muži s krásným zevnějškem a ďábelským úsměvem, který obvykle bývá před ostatními o krok napřed. Jenže Bryce mu bude vyrovnaným soupeřem: je odvážná, tvrdohlavá a jen tak něčeho se nezalekne. Navíc dokáže být jako každá dobrá novinářka ve správný čas na správném místě!

Vyprávění je psáno z pohledu obou hlavních hrdinů, Bryce a Dashe, a námětem je hledání skrytých pravd a odhalování lží, což by mělo být cílem každého dobrého reportéra. V knize nechybí ani detektivní zápletka v podobě vraždy a s ní související pátrání po vrahovi. Bavilo mě sledovat, jak se vyvíjel vztah mezi hlavními hrdiny v závislosti na tom, jak se měnily jejich společné zájmy.

Jde o ideální čtení pro všechny, kteří mají rádi spojení romantiky a napětí. Mezi Bryce a Dashem to jiskří od první stránky a vy si tak budete moci užívat jejich vzájemné slovní přestřelky a výhružky se sexuálním podtextem. A jestli si myslíte, že svalnatý potetovaný motorkář bude mít v jejich sporu navrch, tak vám mohu prozradit, že zpočátku Dash zapálenou reportérku značně podcení. Zároveň musím autorku pochválit za to, že dokázala upřednostnit detektivní linku před erotickou. I když nějaké erotické náznaky tu samozřejmě jsou, není jich mnoho a hlavní hrdinové se soustředí i na jiné věci než jen na myšlenku společně strávené noci.

Mám však i jednu výtku: otevřený konec příběhu. Vím, že jde o sérii, jejíž další díl vyjde už brzy. A cílem autorky samozřejmě bylo navnadit čtenáře na pokračování. Což se mimochodem povedlo, protože i já jsem zvědavá, jak se děj bude vyvíjet dál. Ale i tak si myslím, že by si i první díl zasloužil rozuzlení, na které by následně autorka třeba mohla navázat. To se bohužel nestalo a čtenářům tak nezbývá nic jiného, než napjatě čekat na druhý díl. V něm se Devney Perry zaměří zase na jiné postavy, které v Králi hrály vedlejší roli, takže je už budeme trochu znát. Tato myšlenka se mi líbí: celá série by měla mít několik dílů a autorka se v každém z nich bude věnovat jiné ústřední dvojici. Čtenáři tak budou postupně zjišťovat, jak jsou osudy hlavních hrdinů propletené.

Koho tato temná romance osloví? Ženy, které bavila třeba série Označení muži americké autorky Jay Crownover nebo i série Elitní klub králů novozélandské autorky Amo Jones. Styl psaní je podobný, jen tedy erotická linka byla ve zmíněných sériích dominantnější.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrál

Perry, Devney

Pavel Dobrovský – BETA, 2022

Napsat komentář