Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. dubna 2023

nenechte_si_ujit
I první dubnový týden přináší mnoho literárních akcí. Nenechte si ujít literárně hudební pořad o Josefu Čapkovi, představení knihy Oživlé tváře či autorské čtení Vojtěcha Záleského z nové knihy Převzetí. A nechybí ani akce pro děti.

Nejprve se podíváme do BrnaKnihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 3. dubna manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Na své si však přijdou i milovníci anime či obecně japonské kultury. Zájemci si vyzkouší kaligrafii, a dokonce se naučí správně vázat kimono. Buďte v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

Přesuneme se do Městské knihovny v Praze, kde se v pondělí 3. dubna koná další setkání čtenářského klubu. Tentokrát bude zaměřený na současnou italskou literaturu. Poznáte zajímavé italské autorky a autory, jako je například Paolo Giordano (proslavil se především knihou Osamělost prvočísel, dále napsal např. Čerň a stříbro nebo Tělo) či Niccolò Ammaniti. Setkání začíná na pobočce Korunní od 18.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně nezapomíná ani na nejmenší čtenáře! Ve středu 5. dubna přijďte s dětmi od 2 let na čtení pro nejmenší. Těšit se můžete na velikonoční pohádku o neposedném králíčkovi. Začátek je na pobočce Maloměřice v 9.00.

V Městské knihovně v Praze se ve středu 5. dubna uskuteční literárně hudební pořad o žurnalistice Josefa Čapka a jeho dceři Aleně. V rámci pořadu budou předneseny i úryvky Čapkových fejetonů ze svazku Málo o mnohém a také úryvky z jeho dětské tvorby. Pro svou dcerku Alenku totiž napsal již proslulé Povídání o pejskovi a kočičce. Přijďte i vy oslavit dvojité výročí – právě uplynulo sto let od prvního vydání zmíněného svazku Málo o mnohém a také od narození Čapkovy dcery Alenky. Akce začíná v ústřední knihovně v 17.00.

Ve stejný den, tedy ve středu 5. dubna, bude v Městské knihovně v Praze představena kniha Oživlé tváře. Autoři Zdena Bratršovská a František Hrdlička vás seznámí s osobnostmi, které již nežijí, ale které sami velmi dobře znali (např. Jaroslav Foglar, Vladimír Justl, Ester Krumbachová, Josef Topol, Olbram Zoubek…). Později bude následovat i káva a pohoštění. Tak buďte v Domě čtení na ulici Ruská v 18.00.

Na čtvrtek 6. dubna připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně další čtení pro děti do šesti let. Těšit se můžete na knihu Jak být zdravý jako drak! od české autorky Štěpánky Sekaninové. Dokáže se malý osamělý dráček naučit alespoň některým z hygienických návyků? Když si ho vezme do parády jedna princezna, tak možná ano! Čtení začíná v 15.00 na pobočce Tuřany.

Ve čtvrtek 6. dubna se můžete zúčastnit autorského čtení se spisovatelem a literárním redaktorem Vojtěchem Záleským. Autor představí svou urban fantasy z alternativních Spojených států Převzetí, ze které také přečte ukázku. Dozvíte se, zda je možné dělat redaktora vlastní knize a co takové vydání knihy vůbec obnáší. Přijďte na pobočku Štýřice v 17.30.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář