Nové znalosti, dovednosti pro děti

Znalosti-neni-nikdy-dost-perex
Dnes vám představíme čtyři knihy, se kterými si mohou děti rozšířit své znalosti hned z několika oblastí. Díky první z nich si ti nejmenší procvičí grafomotoriku. Další dva tituly jsou zaměřeny na křesťanský duchovní život v praxi a v poslední knize čtenáři najdou mnoho zajímavostí o lidském těle.

A začneme novinkou oblíbeného francouzského autora a výtvarníka. Tentokrát si díky jeho knize Kouzelná ruka děti procvičí ruku, uvolní předloktí a zápěstí.

Hravá velkoformátová „tulletovka“. Tvá kouzelná ruka tančí a skáče po stránkách knihy, mění se v rybu, motýla i raketu. Může fungovat jako podpora grafomotoriky (uvolňování předloktí a zápěstí), nebo jen jako soubor relaxačních a výrazových cvičení.

Kouzelná ruka

Autor a ilustrátor: Hervé Tullet
Přeložil: Martin Bedřich

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 272×318 mm
ISBN: 978-80-262-1999-6

Knihu Kouzelná ruka vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

kouzelna_ruka_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Hervé Tullet je francouzský umělec, jeho Knížka, Souboj barev nebo La! se staly bestsellery.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Tadeusz Ruciński vytvořil příběh, prostřednictvím kterého se snaží dětem přiblížit křížovou cestu Ježíše Krista. Ať už patříte k vyznavačům křesťanské víry či nikoli, těchto pár základních informací by vám nemělo uniknout.

Byli jste už na křížové cestě? Prohlíželi jste si jednotlivé obrazy a viděli jste, jak Ježíše odsoudili? Jak na něj naložili kříž, trápili ho, posmívali se mu, až umřel na kříži, byl pochován a vstal z mrtvých? A všimli jste si, že na těch obrazech není jediné dítě? Že by tam žádné nebylo? To není možné. Dětí běhalo za Ježíšem spousta. Kristovi žáci je od svého Učitele odháněli. Marně. Děti byly Kristu blízko – možná blíž než dospělí. Dospělí je přehlíželi, ale ony všechno viděly. Pojďte a vydejte se i vy po Ježíšových stopách s dětmi, které byly na křížové cestě s ním! Tak trochu jinou křížovou cestu si můžou přečíst děti samy nebo s rodiči. Své využití najde také ve společenstvích, v hodinách náboženství a ve skupinách, které se snaží přiblížit tajemství Velikonoc připomínkou Ježíšovy poslední cesty. Děti v ní najdou volné místo pro osobní modlitbu i pro dotvoření vlastního obrázku.

Ježíši – proč?!

My děti na křížové cestě
Autor: Tadeusz Ruciński
Ilustrátorka: Anna Sędziwy

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 194×194 mm
ISBN: 978-80-7566432-7

Knihu Ježíši – proč?! vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Bratr Tadeusz Ruciński, FSC, je člen řádu školských bratří, kněz a autor řady knížek pro děti nebo pro rodiče, katechety, jáhny a kněze, pro všechny, kdo se chtějí inspirovat při křesťanské výchově svých dětí. Oblíbený kazatel vede i duchovní obnovy a je redaktorem katolického měsíčníku pro děti Anioł Stróż („Strážný anděl“).

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství

O ilustrátorce

Anna Sędziwy je polská výtvarnice a ilustrátorka. Narodila se, žije a pracuje v Krakově, kde vystudovala filozofii na Jagellonské univerzitě a grafiku na Akademii výtvarných umění. Ilustrovat dětské knihy považuje za veliké štěstí.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství

————————————————

Všechny kreativní duše se zájmem o křesťanství určitě ocení modlitební deníček, který vás ještě více napojí na Boha. Tak vezměte pastelky a pusťte se do tvoření.

Poznávej Boha kreativně! Už jsi někdy vybarvovala duhový modlitební deník? Voněla jsi stránky parfémem a psala biblické verše krasopísmem?

Tvořivý deníček, který nadchne každou slečnu a inspiruje ji do hlubšího vztahu s Bohem. Sešit obsahuje 24 témat, SMS rozhovory dvou hlavních hrdinek, otázky k zamyšlení, biblické verše, motivační samolepky k přečtení celého Lukášova evangelia (vejdou se i do Bible!) a autorské ilustrace, které vybízejí k vpisování a dekorování.

Boží wifina

Křesťanský tvořivý deník pro náctileté slečny
Autorky: Blanka Ježková, Noemi Ježková

Počet stran: 48
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-908117-0-6
Doporučená cena: 230 Kč

Knihu Boží wifina vydalo nakladatelství Návrat domů.

Ukázka z knihy

bozi_wifina_ukazka

Prolistujte si i další ukázky.

A podívejte se na video ke knize:

O autorkách

Blanka Ježková se ráda dívá na svět dětskýma očima. Založila křesťanské nakladatelství Hisland s cílem zbořit zažité představy o tom, že víra je něco zatuchlého a náboženského. Boha, sTVOŘITELE, vnímá jako kreativní bytost – má rád smích a dobrodružství.

Noemi Ježková je dcerou Blanky Ježkové.

Zdroj informací: HisLand.cz

————————————————

Adam Kay předává čtenářům své znalosti z biologie a medicíny prostřednictvím knih. Chcete vědět, jak funguje lidské tělo? Přečtěte si Báječnou medicínu podle Adama – tentokrát vás Adam vezme do minulosti!

Tahle úžasně odporná učebnice biologie vás bude zaručeně bavit!

Kdysi dávno to byla fakt zábava, doktoři tehdy vůbec netušili, jak funguje lidské tělo. Je na čase zjistit, proč staří Egypťané nutili své žáky kouřit cigarety a proč se dřív platilo za prdění. Dostanete odpovědi na otázky, které by vás ani nenapadly, jako třeba: čemu se říkalo velký puch? Jste připravení? Dejte si kolíček na nos, vezměte si holínky, umyjte si ruce a pojďte objevovat nechutné a příšerné dějiny lidského těla!

Báječná medicína podle Adama

Autor: Adam Kay
Ilustrátor: Henry Paker
Přeložila: Jana Hlávková

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 156×240 mm
ISBN: 978-80-7689-115-9

Knihu Báječná medicína podle Adama vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

 bajecna_medicina_podle_adama_ukazka

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorovi

Adam Kay je oceňovaný komik a scenárista pracující pro televizi a film. V mládí vystudoval medicínu, poté šest let pracoval jako porodník a gynekolog a napsal i několik skript, než medicínu opustil a začal se věnovat psaní sitcomů pro BBC a další britské televizní kanály. Jeho první kniha Bude to bolet, doktore? se stala okamžitě bestsellerem a také ze strany kritiky se jí dostalo velmi příznivého přijetí. Získala několik ocenění a momentálně se podle ní natáčí seriál. Dále napsal pokračování Už zase sloužím o Vánocích či Anatomie od Adama.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelná ruka

Tullet, Hervé

Portál, 2023

zobrazit info o knizeJežíši – proč?!
My děti na křížové cestě

Ruciński, Tadeusz

Karmelitánské nakladatelství, 2023

zobrazit info o knizeBoží wifina
Křesťanský tvořivý deník pro náctileté slečny

Ježková, Blanka - Ježková, Noemi

Návrat domů, 2023

zobrazit info o knizeBáječná medicína podle Adama

Kay, Adam

Jota, 2023

Napsat komentář