Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. března 2023

nenechte_si_ujit
I druhý březnový týden je plný různých literárních akcí. Koná se např. křest knihy Marie Tomsové či Hanky Takáscové Kubátové. Nenechte si ujít ani besedu se Štěpánem Javůrkem či debatu o knize Vykořenění. A nechybí ani akce pro děti!

V úterý 7. března se v Praze můžete zúčastnit křtu knihy Jiná už nebudu aneb neděle Marie Tomsové. Obsahuje zajímavé historky z hlasatelského období i soukromého života paní Tomsové. Dorazí i zajímaví hosté: Saskia Burešová, Petra Černocká a Alexandr Hemala. Začátek je v 16.00 v Radiocafé.

Ve stejný den, tedy v úterý 7. března, se v Praze koná i křest díla Hanky Takáscové Kubátové s názvem Kniha proměny života. Díky ní můžete krok za krokem proměnit svůj život a nalézt lásku, radost a hojnost. Křest začíná v 17.00 v knihkupectví Kosmas na Letné.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na středu 8. března čtení pro děti od 3 let z knihy Co se děje v hnízdech od Radky Píro. Prostřednictvím knihy nahlédnete do různých hnízd a zjistíte, jaká tajemství ukrývají. Přijďte na pobočku Černá Pole v 16.00.

Na čtvrtek 9. března naplánovala brněnská Knihovna Jiřího Mahena čtení pro děti do 6 let. Tentokrát bude představena kniha Medvěd Páťa a jeho přátelé od Martiny Drijverové. I vy si můžete poslechnout poučné příběhy medvědí rodinky od 15.30 na pobočce Tuřany.

A nyní opět akce pro dospělé čtenáře: ve čtvrtek 9. března se ve Žďáru nad Sázavou můžete setkat se spisovatelem Štěpánem Javůrkem. Vyprávět bude o historii i současnosti Krušných hor a o svých románech – třeba i o nejnovější knize Sudetský dům (příběh o rodině, která v roce 1945 míří do Sudet, aby zde zabrala dům po odcházejících Němcích). Beseda začíná v Knihovně Matěje Josefa Sychry v 17.00.

Městská knihovna v Praze pořádá ve čtvrtek 9. března debatu o knize Vykořenění, které se zúčastní její autor Ivo Skopal a moderátor Českého rozhlasu Jakub Pavlovský. Kniha ukrývá příběh z blízké budoucnosti, jenž se odehrává během Vánoc v oblasti Sudet. Buďte na pobočce Smíchov v 18.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář