Několik odstínů fantasy

fantasy-kvetina
Začtěte se do třech napínavých příběhů, které vás do poslední stránky nenechají vydechnout. Jak se z Iggyho Perrishe stal ďábel? Podaří se Handlíři spolupracovat se sirénou Callypso a zachránit lid Jinosvěta? Jaká tajemství čekají Olivii na tajemném panství Gallant? Tři příběhy, tři osudy – tři jedinečné čtenářské zážitky.

V knize Rohy od autora Joea Hilla se podíváte za Iggym Perishem, který se znenadání proměnil v ďábla. V ďábla se speciálními schopnostmi odhalit zlo. Nalezne díky nim krutou pravdu? Příběh o lásce, temných zákoutích lidské duše a pomstě.

Před rokem přišel Iggy Perrish o jediného člověka, kterého skutečně miloval. Ráno po prvním výročí té strašné události se probouzí s kocovinou – a s rohy na čele. Stal se z něj děsivý ďábel, za kterého už ho stejně mnozí mají. Iggy záhy zjišťuje, že k rohům dostal i zvláštní schopnosti, s jejichž pomocí dokáže odhalit zlo, jež ho připravilo o jeho lásku. Hranice mezi andělem a ďáblem je však nebezpečně tenká a nejkrutější pravda se skrývá tam, kde by ji nikdo nehledal.

Rohy

Autor: Joe Hill
Přeložila: Adéla Bártlová

Počet stran: 300
Vazba: vázaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-7593-428-4
Doporučená cena: 380 Kč

Knihu Rohy vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

O autorovi

Joe Hill, vlastním jménem Joseph Hillstrom King ( * 4. června 1972, Hermon, Maine, USA) je americký spisovatel na uznávaný autor komiksů, který žije New Hampshiru. Je držitelem mnoha ocenění (World Fantasy Award for Best Novella, Bram Stoker Award, International Thriller Writers Award, Eisner Award). Zfilmována byla například jeho komiksová série Zámek a klíč.
Jeho knižní prvotina vyšla v nakladatelství Beta pod názvem Černý telefon. Do povědomí milovníků hororové fantasy se zapsal románem Černá krabice. Následovaly Rohy (zfilmované, s Danielem Radcliffem v hlavní roli), Vánoční říše (v roce 2020 vyšlo i pod názvem NOS4A2) a postapokalyptický Ohnivý muž. V roce 2018 vyšla v nakladatelství Beta jeho povídková kniha Divné počasí a v roce 2020 titul Na plný plyn.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

————————————————

Kniha Rapsodie z pera autorky Laury Thalassy vás zavede do světa plného víl a sirén, do Jinosvěta, v němž má nelítostný vyjednavač a vílí král Handlíř zachránit svůj lid. Vydejte se na dobrodružnou cestu se strhujícím příběhem Handlíře a sirény Callypso, který vás rozhodně nenechá klidnými…

Callypso je siréna, jejíž život se právě obrátil naruby. Sedm let nosila na ruce náramek s více než tři sta korálky. Na první pohled obyčejný šperk, jenže každý z těch korálků představoval magickou směnku – dluh Handlíři, vílímu králi.
Handlíř má pověst nelítostného vyjednavače, který dokáže splnit jakékoli přání – za přiměřenou cenu. A dluhy neodpouští. Po Callypso za své laskavosti nikdy nic na oplátku nechtěl. Až teď. Do jejího života se ale nevrátil jen proto, aby obnovil jejich dávný vztah. V Jinosvětě, který existuje paralelně s tím naším, se děje něco podivného. Vílí bojovníci mizí a vracejí se jen ženy – ve skleněných rakvích, s kojenci na hrudích. A mezi otroky se šíří zvěsti o probouzejícím se zlu.
Pokud má Handlíř svůj lid zachránit, musí požádat o pomoc sirénu, které před lety zlomil srdce. Jenže jeho nepřítel má naneštěstí v oblibě jedinečné tvory. A Callypso patří k těm nejvzácnějším…

Rapsodie

Autorka: Laura Thalassa
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 146×203 mm
ISBN: 978-80-7588-386-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Rapsodie vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Květen, před osmi lety

Jsem celá od krve. Mám ji mezi prsty u nohou, ve vlasech, na prsou a ke své hrůze cítím pár kapek i na rtech.
Rozlévá se po nablýskané kuchyňské podlaze. Takovou ztrátu krve nemůže přežít nikdo, dokonce ani zrůda u mých nohou.
V žilách mi proudí adrenalin. Třesu se po celém těle. Rozbitá lahev mi vyklouzne z ruky a sklo se roztříští o zem. Podlamují se mi nohy a já padám na kolena.
Do džínů se mi vsakuje krev.
Dívám se na muže, který mě tak dlouho mučil. Skelné oči hledí do prázdna a z kůže vyprchává barva. Kdybych byla statečnější, položila bych ucho na jeho hruď a přesvědčila se, že jeho chladné, prohnilé srdce přestalo bít. Jenže se ho nedokážu dotknout. Dokonce ani teď, když mi už nemůže ublížit.
Je mrtvý. Konečně je po něm.
Z hrdla se mi vydere roztřesený vzlyk. Mám pocit, jako bych se poprvé po dlouhé době nadechla. Znovu vzlyknu. Bože, je to tak úžasný pocit. Tentokrát následují i slzy.
Neměla bych cítit úlevu. Já vím. Vím, že smrt člověka není důvod k radosti. Ale nemůžu si pomoct. Nelituju ho. Možná jsem zlá. Vím jen to, že jsem se dnes postavila svému strachu a přežila.
Je mrtvý. Už mi nemůže ublížit. Je mrtvý.
Trvá ještě několik vteřin, než mi to skutečně dojde.
Panebože. On je mrtvý.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Laura Thalassa je dítě víl, které ji našly v lese a vychovaly. Coby dospívající dívku ji unesli vlkodlaci a předhodili upírům jako splátku za stoletý dluh. Dvakrát vstala z mrtvých a jediným polibkem probudila z věčného spánku svou pravou lásku. Nyní žije šťastně až navěky s nemrtvým princem na zámku v lesích… nebo tak nějak.
Kromě toho je také autorkou „young adult“ a „new adult“ knih, mezi něž patří úspěšná temná fantasy trilogie Handlíř nebo dvě série postapo paranormálních romancí Rozvrácený svět a Čtyři jezdci.
Žije v Santa Barbaře v Kalifornii, a když zrovna nepíše, láduje se guacamole, shromažďuje zásoby čokolády pro případ apokalypsy nebo se válí na gauči s dobrou knihou.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

————————————————

Mrtvý strýc, tajemný dům, duchové, nevyřešená rodinná minulost a hledání odpovědí – toto všechno naleznete v nové fantasy knize Victorie Schwab s názvem Gallant. Vydejte se s Olivií Priorovou na temnou cestu objevování temných rodinných tajemství.

Šestnáctiletá Olivia Priorová postrádá tři věci: matku, otce a hlas. Jedinými společníky jsou jí přízraky, které vídá kolem sebe, a matčin deník zachycující matčinu rozbouřenou duši.
Pak ale dostane dopis od strýce, kterého nikdy nepoznala, s pozváním na jeho panství – Gallant. Když však Olivia dorazí, zjišťuje, že strýc je mrtvý a dům prázdný, až na jejího bratrance Matthewa a pár sloužících.
Gallant je dům tajemství. Dům osaměle střežící místo, kde mají přízraky velkou moc. Olivia hledá odpovědi na otázky ohledně své rodiny a své minulosti, a přitom objeví temný odraz všeho, co znala, prastarou říši, kde mají duchové pevné obrysy a kde na ni čeká temný pán domu…

Gallant

Autorka: Victoria Schwab
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0596-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Gallant vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Přízrak si v tureckém sedu hoví na vedlejší posteli a sleduje, jak Olivia balí. Nad špičatou bradou se vznáší jedno oko, rysy tváře rozbíjí sluneční světlo. Přízrak se tváří skoro smutně, že Olivia odchází. Vychovatelky jí daly úzký kufr, sotva dost velký na její dvoje šedivé šaty, několik skicáků a matčin deník. Olivia do deníku zastrčila psaní od strýce, jeho pozvání je tak hned vedle matčina varování. Budeš v bezpečí, pokud se nikdy nepřiblížíš. Už se nemůžeme dočkat, až Tě zde uvítáme. Jedna věta od matky, která zešílela, druhá od nepřítomného strýce. Olivia neví, komu z nich věřit, ale ve výsledku na tom nezáleží. Ten dopis je v podstatě povolávací rozkaz. Nejspíš by se cesty do neznáma měla bát, ale srdce jí v hrudi bubnuje v rytmu zvědavosti.

Přečtěte si celu ukázku.

O autorce

Victoria Schwabová (vlastním jménem Victoria Elizabeth Schwab, * 7. července 1987) je americká spisovatelka, autorka literatury pro děti a mládež s prvky sci-fi a fantasy. Je dcerou britské matky a amerického otce. Žije v Nashville, ráda cestuje a pije dobrý čaj.

Zdroj informací: knihkupectví Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRohy

Joe Hill

Pavel Dobrovský – BETA, 2022

zobrazit info o knizeRapsodie

Laura Thalassa

Mystery Press, 2022

zobrazit info o knizeGallant

Schwab, Victoria

Slovart, 2022

Napsat komentář