Zahrajte si o rady a tipy pro rodiče vysoce citlivých dětí

vychova-vysoce-citlivych-deti-perex
Vysoce citlivé děti mají své speciální potřeby a při jejich výchově je třeba dbát některých zásad. Pokud však víte, jak na to, zvládnete výchovu i běžný život snadněji. Kniha Julie Leuze vás provede prvními deseti roky života dítěte.

Jak na vysoce citlivé děti

Vysoká citlivost znamená intenzivnější vnímání a hlubší zpracování dojmů všeho druhu. Objevuje se už v dětství a doprovází lidi po celý život. Vysoce citlivé děti jsou součástí rodinného života, obvykle potřebují harmonii, blízkost přírody, hlubokou péči a péči. Mnoho z nich nasává nálady jiných lidí jako houba. Tyto a podobné vlastnosti však mohou také vést k problémům, protože vysoce citlivé děti se jen stěží mohou chránit před stresem a hlukem a je pro ně složité vyhnout se sociálním konfliktům.

 

Výchova vysoce citlivých dětí

Autorka: Julie Leuze

Vydalo: nakladatelství Portál
Překlad: Kateřina Prešlová
Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2022
ISBN: 978-80-262-1929-3

Přečtěte si více o knize Výchova vysoce citlivých dětí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Portál. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie.

 

O autorce

Julie Leuze je odborná novinářka, vedla rozhovory s mnoha matkami a otci vysoce citlivých dětí, shromáždila jejich rady a zkušenosti a zpřístupnila je v této knize. Výsledkem je kniha, která rodinám dodá povzbuzení – protože každodenní život s vysoce citlivými dětmi může být úžasný!
(Zdroj informací: nakladatelství Portál)

 

Vyhrajte knihu Výchova vysoce citlivých dětí

Máte doma vysoce citlivé dítě a je vám jasné, že s běžnou výchovou příliš daleko nedojdete, ale nemůžete přijít na správný přístup? Takové děti vnímají intenzivněji a reagují i na ty nejjemnější podněty, proto je pro ně leckdy složité vyhnout se sociálním konfliktům a pro okolí není snadné s takovými dětmi žít pod jednou střechou nebo s nimi pracovat. Kniha Julie Leuze vám může posloužit jako rádce a zdroj inspirace, jak si poradit v náročných situacích i běžném provozu od narození až do 10 let.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Výchova vysoce citlivých dětí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Výchova vysoce citlivých dětí
probíhá od 1. do 14. prosince 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýchova vysoce citlivých dětí
Rodičovské tipy pro prvních 10 let

Leuze, Julie

Portál, 2022

Napsat komentář