Získejte soubor mikropovídek z historie naší země

Republika-audiokniha-perex
Připomeňte si větší i menší historické události, ke kterým v naší zemi došlo mezi roky 1918 až 1990. Ačkoliv v porovnání s těmi zásadními dějinnými okamžiky vypadají možná nepodstatně, často jejich aktérům zásadně změnily život.

Pro dějiny nepodstatné, pro člověka zásadní

Naše dvacáté století bylo plné bojů, proher, vítězství, ale především paradoxů, často se krčících ve stínu velkých dějinných událostí. Audiokniha Republika, jejímž prostřednictvím nás známý spisovatel, nakladatel a držitel řady literárních ocenění Jiří Padevět zavádí do období mezi lety 1918–1990, se pokouší přiblížit naši moderní historii na ploše 73 povídek. Vyprávějí o chvílích, které jsou z pohledu „velkých“ dějin nepodstatné, až banální, ale z pohledu lidí, kteří je prožívali, byly naopak naprosto zásadní. Často změnily životy jejich aktérů nečekaným a drastickým způsobem. A to jak směrem k zoufalství, tak i k naději, která trvá.

 

Republika

Autor: Jiří Padevět

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Vanda Hybnerová
Délka: 3 hodiny 56 minut
Vydáno: 11/2022

Přečtěte si více o audioknize Republika, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Spisovatel, knihkupec a nakladatel Jiří Padevět se narodil v roce 1966, absolvoval Střední průmyslovou školu zeměměřičskou, později také nedokončil Pedagogickou fakultu UK a od roku 1988 pracoval jako knihkupec, od roku 2004 je nakladatelem, dnes ředitelem nakladatelství Academia. Pod jeho vedením získaly knihy Nakladatelství Academia řadu ocenění (Magnesia Litera, Cenu Josefa Jungmanna, Slovník roku aj.).
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Republika

Jiří Padevět nás ve své knize opět zve na výlet do historie. Tentokrát nám bude vyprávět o tom, co hýbalo naší zemí mezi roky 1918 až 1990. Byť na pozadí „velkých“ dějin mohou popsané události působí banálně, jejich aktérům drasticky změnily život. Každému roku autor věnoval jednu kapitolu, a protože se jedná o mikropovídky, audio verzi této sbírky si stihnete poslechnout za necelé čtyři hodiny.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Republika vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Republika
probíhá od 18. listopadu do 1. prosince 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Republika

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRepublika
Audiokniha

Padevět, Jiří

Audiotéka.cz, 2022

Získejte soubor mikropovídek z historie naší země - DISKUZE

Počet reakcí: 17
  1. prokopka napsal:

    Dobrý den, vyhrála jsem knihu – Víkend plný viny, která probíhala v (17-30.1.) a dosud mi kniha nedorazila.

  2. Mio1979 napsal:

    Dobrý den,

    vyhrál jsem společně s tipující Tetinou ale mě kniha ještě nedorazila.

  3. tetina napsal:

    Dobrý den, děkuji za knihu Kočka a Generál, byla dnes v pořádku doručena.

  4. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Noemi07 – příhoz Vám zruším. Pokud tedy jde o tuto knihu: Štědrý bylinářův rok II?

  5. Alena napsal:

    Dobrý den, pokyny ke stažení audioknihy Republika ještě nedorazily, asi se mail opravdu někde zatoulal.
    Alena

  6. Alena napsal:

    Dobrý den, asi se někde zatoulal e-mail s informacemi ke stažení vyhrané audioknihy Republika z 1.12., zatím nedorazil.
    Děkuji za informace.
    Alena

Napsat komentář