Zasoutěžte si o pátrání po vrahovi posedlém pomstou

odlozene-pripady-ocistec-perex
V Österlenu řadí žhář a ve vypálených domech zanechává kromě zmaru také namalovanou číslici. Co to znamená? A má tento případ něco společného s vyšetřováním, kterého se Tess Hjalmarssonová účastnila na začátku své kariéry?

Starý případ, který se znovu připomene

Obyvatele Österlenu děsí žhář. Ve všech vypálených domech najde policie namalovanou číslici, a rozhovor s jedinou přeživší vyvolá v kriminální inspektorce Tess Hjalmarssonové vzpomínky na případ, při jehož vyšetřování v počátcích své kariéry selhala. Spolu s kolegyní Marií Erlingovou a profilovačem Carstenem Morrisem se Tess dostane na stopu vrahovi posedlém touhou po pomstě. Záhy se v ohrožení ocitá i Tess, která teď se svou novou láskou bydlí v domě v Österlenu. Dohnala ji totiž minulost a zdá se, že pachatel ji má na seznamu.

 

Odložené případy: Očistec

Autorka: Tina Frennstedt

Vydalo: nakladatelství Jota
Překla: Petra Hesová
Počet stran: 344
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2022
ISBN: 978-80-7689-031-2

Přečtěte si více o knize Odložené případy: Očistec, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

Tina Frennstedt je jednou z nejuznávanějších švédských krimi reportérek, expertkou na nevyřešené a odložené případy a autorkou románů, ve kterých autenticky zobrazuje policejní práci. Pracovala pro periodika Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter a Expressen. V současnosti je manažerkou vysílání Crime Central. Z těchto oceněných reportáží také vyšla při psaní prvního dílu krimi série Odložené případy: Nezvěstná, za nějž získala ocenění Crimetime Awards za nejlepší debut roku 2019. Žije v Södermalmu.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Odložené případy: Očistec

Na případ, při jehož vyšetřování Tess Hjalmarssonová selhala, by kriminální inspektorka nejraději zapomněla. Jenže staré události nyní znovu ožívají a žhář, který v Österlenu řadí, touží po pomstě. Podaří se jej dopadnout dříve, než si ji pachatel náležitě vychutná? To si přečtěte ve třetí knize ze série Odložené případy, která je inspirována skutečnými policejními kauzami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Odložené případy: Očistec vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Odložené případy: Očistec
probíhá od 10. do 23. listopadu 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Odložené případy: Očistec

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdložené případy: Očistec

Frennstedt, Tina

Jota, 2022

Napsat komentář