Pouť světem fantasy

Tipy_pro_milovniky_sci-fi_a_fantasy
Dnes se prostřednictvím krásných ilustrací vydáme do světa J. R. R. Tolkiena, vychutnáme si brutální novinku Jakuba Hozy a završíme dobrodružství Gwendy Petersonové.

Užijte si nádherné ilustrace Johna Howea ze světa Hobita a Pána prstenů díky nové obrazové knize Poutníkem po Středozemi. Dozvíte se také pár zajímavostí o Tolkienově světě.

Poutníkem po Středozemi

Skici z cesty ze Dna Pytle až do Mordoru
Autor a ilustrátor: John Howe
Přeložila: Hana Březáková

Počet stran: 192
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 189×246 mm
ISBN: 978-80-276-0572-9
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Poutníkem po Středozemi vydalo nakladatelství Slovart v edici Obrazové knihy.

Tento ilustrovaný cestopis nás provede po Tolkienově Středozemi. John Howe, ilustrátor a výtvarník, bere čtenáře na místa z Tolkienových příběhů a poodhaluje nejen zásadní události bájného světa, jako jsou bitvy napříč věky, ztracená království a prastaré mýty, ale i místa, která Tolkien ve svém díle jen nastínil, jako třeba království dalekého severu nebo země za širými moři. Kniha obsahuje kresby a výtvarné návrhy vytvořené pro filmy, ilustrace Středozemě i desítky nových maleb a skic.

 

Ukázka z knihy

Poutnikem po Stredozemi_ukazka1Poutnikem po Stredozemi_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

————————————————

V novém fantasy románu Jakuba Hozy vás čeká strhující a značně drsné dobrodružství uprchlých vězňů, kteří mají v patách partu zvrácených pronásledovatelů. Co na tom nemilovat, že? Začtěte se do knihy Jako sama smrt a přesvědčíte se, že ji nelze jen tak odložit.

Jako sama smrt

Autor: Jakub Hoza

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 148×205 mm
ISBN: 978-80-7588-380-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jako sama smrt vydalo nakladatelství Mystery Press.

V Karachu si na spravedlnost moc nepotrpí. Ani na prosté stínání odsouzenců. Zato lámání kolem, narážení na kůl a čtvrcení jsou na denním pořádku. Útěk z vězení je v takovém případě pro vás a vaše kumpány jasná výhra. Problém ovšem nastane, když jediná cesta ke svobodě vede přes Galderské hory. Právě tady totiž žijí krvelační domorodci, kteří touží položit vaše ještě kouřící vnitřnosti na oltář svých bohů. Každý z vás má navíc nějaké ošklivé tajemství, i vy. A Gothrid, tyran karažský, po vaší stopě vyslal smečku těch nejkrutějších hrdlořezů, šílenců a zvrhlíků, kteří se nezastaví před ničím. A navíc si to pořádně vychutnají. A jako by to nestačilo, máte v patách ještě někoho. Někoho, kdo vás sleduje ze stínů. Někoho, kdo ví víc, než by měl. Někoho, kdo dokáže víc, než by měl. Někoho, kdo ví o tajemstvích všechno.

 

Ukázka z knihy

Výkřik projel skrze zamřížované okénko a vyděšenou myslí muže, který se krčil na stupínku pod ním.
Schoulil se a marně se snažil zastavit třesoucí se ruce. Okovy na jeho rukou řinčely.
Měl by vyhlédnout ven. Potkalo ho to štěstí, nebo smůla, že byl přikován hned vedle zamřížovaného okénka.
Měl by, ale neodvážil se. Nechtěl vědět, co ho čeká. Lámání kolem? Stahování z kůže? Polévání rozžhavenou smolou? Nebo snad nějaké jiné mučení, které mu nebylo známé? Pán věznice byl proslulý v mnoha ohledech, milosrdenství zaručující rychlou smrt k nim však zjevně nepatřilo.
Popravy probíhaly již od oběda. Na začátku jich v cele bylo deset. Odpoledne ubíhalo a nyní už zbývali jen dva. Každý z jejich předchůdců umíral dlouho. Některé popravy byly dokonce zinscenované jako malá divadelní představení. Divadlo bolesti a smrti.
Pokusil se zacpat si uši prsty. Řev, který slyšel zvenku, ale nabral na takové intenzitě, že zanedlouho seznal naprostou marnost svého počínání. Pokud se snad kdy domníval, že je možno něčemu takovému přivyknout, pochopil, že se to zcela jistě netýkalo někoho, komu bylo souzeno totéž v blízké době prožít na vlastní kůži.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Jakub Hoza se narodil roku 1978 v Benešově. Přestože si dlouho myslel, že by mu slušel klobouk a bič, vystudoval nakonec obor „Elektronické počítačové systémy“ a nyní pracuje v IT oddělení jedné nejmenované zdravotní pojišťovny. Píše především „deviantní“ dark fantasy a „splatterpunkové“ akční sci-fi. Dosud publikoval pět knih (Theatre MacabreOkovy osuduProjít ohněmDo pekla a zpět, Jako sama smrt) a občas přispěje povídkou do časopisu Pevnost. Hoza se více než třicet let zabývá teoretickým i praktickým studiem boje zblízka, především chladnými zbraněmi. Některé stěny jeho pražského bytu jsou ověšeny ocelí tak, že vypadají jako hradní zbrojnice. Kromě toho se věnuje především rodině a psaní. Občas si znovu s chutí přečte něco od svých oblíbených autorů Sapkowského, Kulhánka a Pratchetta.

Zdroj informací: Mystery Press

————————————————

Stephen KingRichard Chizmar se opět sešli, a to u třetího dílu fantasy série Kouzelná skříňka. Pokud jste si oblíbili nevšední příběh Gwendy Petersonové, nenechte si ujít ani jeho finále.

Poslední úkol pro Gwendy

Autoři: Stephen King, Richard Chizmar
Přeložila: Dina Podzimková

Počet stran: 408
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7593-418-5
Doporučená cena: 400 Kč

Knihu Poslední úkol pro Gwendy vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Když bylo Gwendy Petersonové dvanáct let, dal jí cizinec jménem Richard Farris do úschovy tajemnou skříňku. Nabízela pamlsky a staré mince, ale byla také nebezpečná. Stisknutí kteréhokoliv ze sedmi barevných tlačítek přinášelo smrt a zkázu. O několik let později skříňka znovu vstoupila do jejího života. Jako úspěšná spisovatelka a vycházející politická hvězda byla Gwendy opět nucena vypořádat se s pokušením, které představovala – úžasný pocit pohody vyvážený děsivě temným nutkáním vyvolat katastrofu. Ve třetí, závěrečné knize bojuje Gwendy Petersonová, nyní senátorka Spojených států, s ranými příznaky Alzheimerovy choroby, které se snaží tajit. Ale čeká ji mnohem náročnější úkol, tajná mise, aby zachránila svět.

 

Ukázka z knihy

Osm mužů a dvě ženy kráčí v řadě podél pravé stěny řídicího střediska Tet. Chrání je stěna z plexiskla, protože posledních dvanáct dnů byli v karanténě. Technici se zvedají zpoza počítačů a tleskají. To je tradice, dnes ale také provolávají slávu. Další potlesk a jásot spustí o chvíli později patnáct set zaměstnanců Tet (nášivky na košilích, bundách a kombinézách je identifikují jako raketové piloty) venku. Každá vesmírná mise s lidskou posádkou je událost, ale tahle je obzvlášť výjimečná. (str. 10)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Stephen King

Stephen King (*21. září 1947 Portland) je současný americký spisovatel, publikující také pod pseudonymem Richard Bachman. Vystudoval anglickou literaturu, krátce pracoval v prádelně, rozvážel noviny nebo učil. Spisovatelskou dráhu odstartoval v roce 1974 a úspěšně v ní pokračuje dodnes. Proslavil se zejména jako autor hororů, ale píše také thrillery nebo sci-fi a fantasy. Lákají ho i nejrůznější experimenty; tvoří teoretická díla popisující žánr hororu. Mnohé z jeho knih byly úspěšně zfilmovány. Na motivy Kingových děl byly natočeny snímky Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle, které se dnes řadí mezi desítku nejlepších filmů všech dob. Přečtěte si také knihy Když teče krevTalisman nebo Pátá čtvrtina aj. Více najdete v našem medailonu autora.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA

 

Richard Chizmar

Richard Chizmar (*1965) je známý vydavatel a editor magazínu Cemetery Dance a vlastník Cemetery Dance Publications. Je autorem celé řady úspěšných povídek a uplatnil se také jako producent a autor scénářů, vyučuje tvůrčí psaní. Je mnohonásobným držitelem několika významných cen, např. World Fantasy awards a International Horror Guild awards.

Zdroj informací: autorovy stránky


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše fantastické tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoutníkem po Středozemi
Skici z cesty ze Dna Pytle až do Mordoru

Howe, John

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeJako sama smrt

Hoza, Jakub

Mystery Press, 2022

zobrazit info o knizePoslední úkol pro Gwendy

King, Stephen - Chizmar, Richard

Pavel Dobrovský – BETA, 2022

Napsat komentář