Romantické vydechnutí

romanticke-vydechnuti
Dny se zkracují, večery prodlužují – nastávají ideální podmínky pro teplou deku a správnou knihu. A čím si v dnešní době lépe zaměstnat hlavu než výběrem hřejivé romance s nádechem erotiky? Dnešní literární výběr je opravdu pestrý… a žhavý.

Montgomeryovi a Daviesovi se po celá staletí nenávidí. Včetně jejich potomků – Madeline a Gryffuda. Dojde v jejich vztahu k zásadní změně poté, co se Gryff vrátí z napoleonských válek?

Madeline Montgomeryová odedávna nesnáší – a v skrytu duše miluje – rošťáckého Gryffuda Daviese. Mezi jejich rodinami však po celá staletí vládne nenávist. Nyní se Gryff vrací z napoleonských válek, již jako hrabě z Powysu. Děsí se nudného života na venkově a rozhodne se zpestřit si ho románkem s Madeline, dívkou, kterou v dětství rád škádlil.

Odvážná volba

Autorka: Kate Bateman

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-805-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Odvážná volba vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

Maddie viděla Gryffuda Daviese naposledy skoro před čtyřmi lety, ale nikdo jiný v širokém okolí nevypadal na koni tak dobře, jako by se v sedle narodil. A je snad někdo jiný, z koho vyzařuje tak arogantní, nenucený šarm?
Maddie se při vyhlídce na setkání rozbušilo srdce. Možná bude mít aspoň to štěstí, že už Gryff ztratil ten svůj pekelný půvab se škádlivým jiskřením v očích, z něhož vyčetla, že je pro něj terč nějakého soukromého žertíku. Gryff Davies se obvykle tvářil, jako by se nemohl rozhodnout, jestli ji uškrtí nebo zneuctí. Neuměla si vybrat, co z toho by bylo horší.
Celá rozčilená a se žaludkem sevřeným strachem si zpocenými dlaněmi uhladila zmačkanou sukni a nasadila do obličeje výraz zdvořilé netečnosti.
Zatímco se jezdec blížil, prohlížela si, co se na něm za ty roky změnilo. Bylo to ještě horší, než se obávala: vypadal jako vždycky až hříšně dobře. Vlnité tmavé vlasy, rovný nos, rty, které jako by se každou chvíli měly stočit do úsměvu, ale obvykle na nich zůstal jen samolibý úsměšek, kdykoli se na ni díval. (str. 4)

Pokračujte na celou ukázku.

 

O autorce

Kate Bateman, (píšící také pod jménem K. C. Bateman), je bestsellerová autorka historických romancí, za řadu svých děl získala četná ocenění. Pokud zrovna nepíše romány plné odvážných, inteligentních a smyslných hrdinek a přitažlivých hrdinů, pracuje jako odhadkyně uměleckých předmětů a expertka v oblasti starožitností pro několik známých britských televizních pořadů. Svůj čas tráví buď v americkém Illinois, nebo v rodné Anglii.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

 

Nakladatelství Alpress

Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

————————————————

Zoey má jasný plán, po jehož naplnění chce zmizet a už se nikdy nevrátit. Znamená to však, že se bude muset oddat svým touhám před očima dalších osob. Jak do toho všeho zapadá Rhys, majitel klubu, v němž se vše odehrává?

Zoey Parkerová zosnovala plán pomsty ve třech krocích:
Získá vstup do velmi exkluzivního erotického klubu Phoenix.
Prožije své nejdivočejší fantazie přímo před očima svých dávných nepřátel a tím jim dokáže, že ji nezlomili.
Zmizí a už se nikdy nevrátí.
Jediný zádrhel v jejím plánu? Rhys Harrington, majitel Phoenixu a muž, od kterého by si měla zachovat odstup…
Rhysovi vlivní klienti platí absurdní částky, aby mohli sledovat, jak se účinkující v jeho klubu oddávají svým touhám. Jeho jediné pravidlo? Smíte se dívat, ale nedotýkat. Stačí však jediný pohled na Zoey a Rhys ví, že se jeho kodex otřásá v základech. Když se mezi nimi rozhoří spalující vášeň, Rhys si uvědomí, že chce víc. Jenže Zoey hodlá za každou cenu zmizet… a on hodlá za každou cenu zjistit proč.

Sváděj mě

Autorka: Stacey Kennedy
Přeložila: Zdenka Lišková

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 124×200 mm
ISBN: 978-80-7625-256-1
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Sváděj mě vydalo nakladatelství Metafora.

 

Ukázka z knihy

Každý člověk na Rhysově výplatní listině mohl využívat služeb podniku. Zaměstnanci byli díky tomu loajální jako rodina. Přistupovali k ochraně klubu a jeho členů stejně jako on sám, a proto byli všichni v bezpečí. Rhys vstoupil do hlavního prostoru Phoenixu a ucítil, jak se k němu obracejí zraky všech přítomných, jak ho obklopuje energie pulsující místností. V prostoru pro sezení se nacházely hnědé kožené pohovky rozestavěné kolem čtvercových stolků. Plynový krb vrhal do místnosti romantickou záři a velké lustry nad každým stolem podnik ještě více zútulňovaly. Ženy se zde pohybovaly v luxusním spodním prádle; muži byli bez triček a měli na sobě jen černé kalhoty. Rhys poznával každou tvář, dokonce i ty schované za maškarními maskami. Jako majitel Phoenixu se osobně setkal s každým, kdo se ucházel o členství. Znal dokonce i členy, kteří vyžadovali anonymitu a nosili celoobličejové masky. Znal veškerá tajemství všech členů klubu, a díky takto navozené vzájemné důvěře nabízel za odpovídající cenu naprostou sexuální svobodu. Úroveň zabezpečení potřebná k udržení skryté identity určovala cenu členství. Díky tunelům z dob prohibice se členové dostali do budovy z různých míst ve městě. Všichni muži a ženy pracující v klubu byli vysloužilí vojáci, kteří chápali význam utajení a hodnotu cti. (str. 16–17)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Nakladatelství Metafora

Nakladatelství METAFORA bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila METAFORA síly s Nakladatelským domem GRADA a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih pod značkou METAFORA. S knihami z METAFORY je čas číst, snít a žít.

————————————————

Na jedné straně se otevírá cukrárna s dortíky, na té druhé sportovní bar s pivem. Dva mladí podnikatelé bojují o úspěch ve stejné čtvrti. Může rivalita v byznysu přerůst v něco jiného?

Blaire Calloway právě otvírá nový obchod, cukrárnu, kde bude prodávat dortíky a koktejly, všechno má promyšleno a připraveno do nejmenších detailů. Co neměla v plánu? Ronana Knighta a jeho sportovní bar v sousedství, který se otevírá ve stejný den a nabízí pikantní, tučná jídla a pivo. Podnikatelská bitva je na spadnutí. Ale musí být vítěz jen jeden?

Polib mi dortík

Autorka: Helena Hunting
Přeložila: Žaneta Ziecinová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7593-464-2
Doporučená cena: 350 Kč

Knihu Polib mi dortík vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

 

Ukázka z knihy

Avšak to nadělení ani hovor s tátou mi nezkazí náladu nadlouho. Prohrabu kabelku ve snaze najít klíče – vždycky propadnou až na samé dno. Konečně je vytáhnu, zastrčím klíč do zámku a otevřu dveře. Nade mnou se vesele rozezvoní zvonek, který mě uvítá ve svěžím interiéru zářícím čistotou.
Chtěla jsem to tu mít jednoduché, svěží a vkusné, zbytečně nepřeslazené. Takže jsem v dekoracích zavrhla jakoukoli růžovou, výjimku má pouze cukrová poleva na dortíkách. Zvolila jsem světlou dřevěnou podlahu, jednoduché bílé stoly a luxusní, světle šedé koženkové židle, které se snadno čistí. Uprostřed každého stolu je výzdoba v zářivě žluté a světle modré barvě se stříbrnými prvky. Okna se blýskají čistotou, nabídková tabule na stěně proti vstupu je jednoduchá, poutavá a v prvotřídní šedé barvě s metalickým nádechem. (str. 11)

Jak ukázka pokračuje? Zjistěte.

 

O autorce

Helena Hunting je autorkou romantické komedie Talisman pro štěstí, new adult série Clipped wings a série Pucked, která se umístila na žebříčcích bestsellerů podle The USA Today a New York Times. Žije na předměstí Toronta se svou velmi tolerantní rodinou a dvěma středně netolerantními kočkami.

Zdroj informací: nakladatelství BETA

 

Nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnujeme se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydáváme ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydáváme, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kterou romanci zvolíte pro dlouhé večery? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdvážná volba

Bateman, Kate

Alpress, 2022

zobrazit info o knizeSváděj mě

Kennedy, Stacey

Metafora, 2022

zobrazit info o knizePolib mi dortík

Hunting, Helena

Pavel Dobrovský – BETA, 2022

Napsat komentář