Zdraví pro tělo i duši

tajemstviuzitecnebakterienahled
Tipů na zlepšení fyzické i psychické kondice není nikdy dost. A i když se hodně věcí neustále opakuje, mohou zaznít překvapivě i věci, které jsme nikdy neslyšeli. Začtěte se do knihy, která vám prozradí, jak všechno souvisí se vším, a do další, jež odhalí tajemství naší pokožky.

Najděte harmonii těla i duše – odhalte, jak je ve vás vše propojeno a začněte žít v souladu. V knize Tajemství těla a mysli najdete praktické rady, jak zacházet se svým tělem, aby se zlepšilo fungování jreho jednotlivých soustav.

Už vás také někdy napadlo jaká to je škoda že ke svému životu nedostáváme také srozumitelný návod k použití?
Používáme leccos ale vždy a ve všem především sebe sama. Tato kniha chce poskytnout chybějící kompletní návod na zacházení se sebou ve všech základních aspektech: zacházení s tělem, myslí, emocemi a smyslovým vnímáním. přičemž čerpá především z praktik Alexanderovy techniky.
Důležité je pochopit, že ve skutečnosti jsme jedním propojeným, organickým celkem. Tento celek můžeme – a neobejdeme se bez toho ani v této knize – rozdělit na určité dílčí struktury, které pak lze snadněji popsat. Vše souvisí se vším: tělo, emoce a mysl se navzájem neustále ovlivňují a naše smysly, zaměřené ven i dovnitř, vše propojují do jednotného pole pozornosti, ve kterém žijeme a orientujeme se. Tato kniha aspiruje na to, abyste získali přehled o sobě samém na vícero úrovních a abyste porozuměli, jak tento složitý stroj, jejž považujete za sebe sama, vlastně funguje.V tomto stroji jsou samozřejmě také věci, do kterých bychom se raději neměli míchat. Jedná se především o fungování autonomních funkcí, jako jsou krevní oběh, trávení apod. Je proto důležité vědět, co v sobě můžeme změnit, a co ne – a soustředit se na to, co změnit můžeme. Zlepšení může být obrovské.
Kromě důkladného popisu funkční struktury a stavby těla v klidu i v pohybu poskytuje kniha mnoho praktických rad, jak zacházet s tělem, dechem, emocemi, myslí a pozorností v každodenním životě (při psaní na počítači, telefonování, odpočinku apod.) i při sportu jako je běh, tanec, plavání či jízda na kole…

Tajemství těla a mysli

Jak zacházet s tělem, myslí a emocemi
Autor: Marko Janicki

Počet stran: 386
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7530-366-0
Doporučená cena: 397 Kč

 

Knihu Tajemství těla a mysli vydalo nakladatelství Malvern.

Marko Janicki

Ing. Marko Janicki, Ph.D. vystudoval mezinárodní politiku; přednášel na VŠE; úspěšně se věnoval businessu; maloval a vystavoval své olejomalby po pražských kavárnách a galeriích. V období 2011–2013 absolvoval tříletý výcvik Alexandrovy techniky v londýnském Alexander Technique Studio pod vedením Karen Wentworth, jedné z nejvýznamnějších současných představitelů této metody. Nyní svou práci na sobě obohacuje o dimenzi pomoci jiným, ať už se jedná o „fyzické“ problémy, jako bolesti zad, RSI syndrom, zlepšení tělesné koordinace či lepší výkon ve sportu, hudbě, herectví; anebo o problémy tzv. „psychické“ – deprese, emocionální napětí, koktání, stres, potíže v učení apod. Do Alexandrovy techniky přináší i prvky jiných disciplín, se kterými se v životě setkal. Jeho cílem není léčit, nýbrž pomoci klientům, aby našli klíč k zvládání vlastních problémů a naučili se se sebou samým zacházet jiným, lepším způsobem.

Zdroj informací: Lávka

O nakladatelství Malvern

Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří západní spirituální tradice, mystika, religionistika, alchymie, hermetismus, literární věda, kulturní antropologie, knihy mezioborové, umělecká beletrie a poezie, přírodní vědy, knihy pro děti a rodiče a dílo filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.

———————-

Jak pečovat o pokožku a k čemu je dobrý kožní mikrobiom, nám ve své knize vysvětlí přední světová odbornice na zdravé stárnutí a nutriční kosmetiku Paula Simpson.

Kůže je naším nejrozsáhlejším tělesným orgánem, proto je nezbytné o ni dobře pečovat.
V knize odkrýváme úžasné spojitosti mezi kožním mikrobiomem a schopností kůže bojovat proti nepříjemným a často i chronickým onemocněním, jako jsou ekzém, lupénka, předčasné stárnutí kůže, lupy a akné.
Jedním z nejdůležitějších kroků, které můžeme pro zdravou pokožku udělat, je udržovat ve zdraví to, co na naší kůži žije – tedy bakterie tvořící náš kožní mikrobiom.

Ukázka z knihy

Pojďme se bavit o špíně. A myslím tím opravdovou špínu, kterou najdeme na zemi, předmětech, lidech a ve vzduchu. Za hranicí viditelného se totiž nachází na sobě závislá společenství mikroorganismů,
která se spolu se svým prostředím neustále vyvíjejí.
Mluvím o bacilech. To, jak bacily vnímáme, se pravděpodobně začíná měnit díky vývoji ve výzkumu za posledních 20 let. Tyto mikroorganismy (bakterie, houby a dokonce paraziti), které obývají lidské tělo, totiž mohou našemu zdraví v některých případech pomoci, spíš než uškodit. Vědci věří, že „mikroby“ by neměly být považovány za „padouchy“, protože nejsou jen špatné. Většina z nich nás naopak chrání před patogeny a drží naše zdraví v rovnováze.

Stáhněte si celou ukázku

Užitečné bakterie pro zdravou pokožku

Jak nám pomohou pre- a probiotika?
Autorka: Paula Simpson
Přeložila: Tereza Baštářová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 143×210 mm
ISBN: 978-80-271-1304-0
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Užitečné bakterie pro zdravou pokožku vydalo nakladatelství Grada.

Paula Simpson

Paula Simpson věnovala svůj čas vzdělávání v oblasti přírodního zdraví, kosmetiky a lékařského estetického průmyslu o důležitosti výživy a rostlinné medicíny pro přirozenou krásu a zdravé stárnutí. Sloučením svého vědeckého a přirozeného zdravotního zázemí spolu se zkušenostmi v klinickém výzkumu, marketingu a regulacích vytvořila Paula některé z nejúspěšnějších značek wellness + beauty dostupných na trhu. Díky tomu upevnila svou reputaci jako přední inovátorka a ambasadorka v sektorech zdravého stárnutí a nutriční kosmetiky a byla formálně uznávána jako jedna z nejmocnějších žen v současném odvětví přírodní krásy.

Zdroj informací: osobní stránky

Nakladatelství Grada

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUžitečné bakterie pro zdravou pokožku
Jak nám pomohou pre- a probiotika?

Simpson, Paula

Grada, 2022

zobrazit info o knizeTajemství těla a mysli
Jak zacházet s tělem, myslí a emocemi

Janicki, Marko

Malvern, 2022

Napsat komentář