Hercule Poirot zasahuje na dívčí škole

kocka-mezi-holuby-cd
Hercule Poirot se znovu vrací na scénu, aby vyřešil další případ – tentokrát zavítá za zdi dívčí školy. Kdo zastřelil neoblíbenou učitelku tělocviku? Jsou studentky v ohrožení? A co s tím vším má společného dívka jménem Julie Upjohnová?

„No ne!“ zvolala paní Upjohnová, stále ještě hledící z okna – „To je ale zvláštní!“
Meadowbank byl jednou z nejúspěšnějších dívčích škol v Anglii. Ředitelka – slečna Bulstrodová – tu sice velela pevnou rukou, ale srdce měla pro všechny otevřené. To místo bylo jejím celoživotním dílem a ona ho milovala. Vysoké školné jí umožňovalo zaměstnávat kvalitní personál, a díky tomu rodiče žákyň dostávali přesně to, co od školy očekávali. Tedy až do vraždy neoblíbené učitelky tělocviku, kterou někdo začátkem letního semestru zastřelil… Po dalším útoku, k němuž opět došlo uprostřed noci v novém sportovním pavilonu, se školy zmocňuje chaos. Co všechno ví studentka Julia Upjohnová? Ona sama se obává, že je toho až příliš. Bez pomoci Hercula Poirota se tak neobejde, alespoň pokud se nechce stát příští obětí…

Kočka mezi holuby (audiokniha)

Autorka: Agatha Christie
Přeložila: Edda Němcová
Interpret: Lukáš Hlavica

Délka: 9 hodin 13 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169484990
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Kočka mezi holuby vydalo nakladatelství OneHotBook v sérii Hercule Poirot. Nezapomeňte si poslechnout ukázku.

 

O autorce

Agatha Christie (1890–1976), vlastním jménem Agatha Mary Clarissa lady Mallowanová, rozená Millerová, se narodila v přímořském letovisku Torquay v jižní Anglii. Je nejznámější autorkou detektivních příběhů a nejvydávanější spisovatelkou vůbec. Svého Hercula Poirota učinila hrdinou 33 románů a téměř 60 povídek. V pětapadesátileté literární kariéře obohatila pátračskou scénu vedle slečny Marplové i o nepolapitelného pana Quina nebo o penzionovaného úředníka Parkera Pynea, avšak jejím nejoblíbenějším vyšetřovatelem nadále zůstává propagátor „šedých buněk mozkových“. Proslavila se též jako autorka divadelních her (Past na myši z roku 1952 je nejdéle uváděnou divadelní hrou historie) a pod pseudonymem psala i romance. Neutuchající zájem o její dílo potvrzují stovky filmových adaptací, k nimž se nyní řadí třeba nová verze Vraždy v Orient expresu (2017) či připravované Smrt na Nilu, Svědkyně obžaloby (obojí 2021) či dvoudílná minisérie Plavý kůň (2020).

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Lukáš Hlavica v duchu rodinné tradice vystudoval herectví na pražské DAMU, kde posledních dvacet let působí také jako pedagog, a krom toho se úspěšně věnuje divadelní a rozhlasové režii. Působil v Národním divadle a v Divadle na Vinohradech, poté na čtyři roky zakotvil jako režisér v Dejvickém divadle (jeho inscenace Bratři Karamazovi se hrála bezmála patnáct sezon) a dlouhodobě spolupracuje s Českým rozhlasem. Televizní diváci ho zaznamenali např. ve snímcích Specialita šéfkuchaře, Vrah jsi ty!, Jasnovidec, Osmy či v seriálu Zdivočelá země. Nadaboval úctyhodné množství filmových i seriálových postav: jeho hlasem v češtině promlouvají mj. protagonista seriálu Pan Selfridge nebo černošský mstitel z filmu Nespoutaný Django.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočka mezi holuby (audiokniha)

Christie, Agatha

OneHotBook, 2022

Napsat komentář