Sexy thriller o smrtících ambicích

Mrchy_uvodni
O tom, že přehnané ambice se mohou stát smrtícími, vypráví společenský thriller Mrchy od Melanie Blakeové. Zavede vás do nablýskaného světa showbyznysu a populární telenovely, které ale rapidně klesá sledovanost. A to je třeba napravit!!

Mrchy Melanie Blakeové nás zavedou do zákulisí světa veleúspěšného seriálového dramatu Falcon Bay, telenovely, kterou zná celý svět. Má sice miliony věrných fanoušků, ale pravdou je i to, že dny výsluní a slávy seriálu jsou dávno pryč. Falcon Bay se natáčí doslova v ráji – na soukromém ostrově v kanálu La Manche, blízko poloostrova Jersey; dokonalá destinace pro dokonalou telenovelu ale sama o sobě není vším. Po více než dvaceti letech vysílání docházejí produkci nápady i šťáva a sledovanost strmě klesá. Je potřeba přijít s dokonalým plánem a scenáristickým zázrakem. Ideálně se zajímavou postavou, která nenechá kámen na kameni. Do soukolí navíc vstupuje nová americká majitelka, rozhodnutá udělat všechno, aby se seriál stal opět jedničkou v žebříčcích sledovanosti. Televizní svět ale dávno není jen o talentu, dobré práci, skvělých nápadech a radosti z tvorby a hraní; je tvrdý a drsný. Mnohem více spíše o penězích, dravosti, neohlížení se na druhé – a intrikách. Hlavně tedy o tom, kdo je schopný čeho – a kdo umí kde mistrně zatahat za ty správné nitky, obrátit se na ty správné lidi.
Mrchy jsou společenský thriller ze vzrušujícího prostředí showbyznysu, odehrávající se na pozadí milionového nekonečného seriálu. A věřte, že zákulisí takového seriálu není žádnou procházkou růžovou zahradou. Mrchy jsou divokou jízdou řízenou schopnými a dost nebezpečnými ženami. Ženami, od nichž můžete čekat cokoli, chtějí-li dosáhnout svého…

 

Mrchy

Autorka: Melanie Blakeová
Přeložila: Dana Konvičková

Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-963-7
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Mrchy vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Zasedačka číslo šest byla díky obrovským oknům vedoucím od podlahy až po strop za slunných dní tak zaplavená světlem, že vám během dlouhého jednání vybledly poznámky, které jste si dělali na papír. Když bylo oblačno, zrcadlil se před vámi dokonalý pohled na protilehlý záliv. Pestrobarevné domky vestavěné do skalnatého pobřeží byly rozeseté kolem zálivu, kam až oko dohlédlo, a někde za tím úplně posledním se ukrývala malá pláž. Pokud jste věděli, jak se na ni dostat, mohli jste tam nikým nerušeni naslouchat tříštění mořských vln a představovat si, že jste kdekoli – jen ne, co by kamenem dohodil od bouřlivého světa filmařů a herců a na jedné z nejslavnějších natáčecích lokalit na světě. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Ženy, které jsou nádherné, vypočítavé a odhodlané, a příběh o pomstě, zradě a chtíči… šíleně dobré čtení.

The Sun

Pomsta, zrada, vražda. A jedny z nejlechtivějších scén, na které jste kdy v knize narazili. Všechny postavy jsou dokonale propracované a na konci vás navíc čeká zvrat, ze kterého se jen tak neotřepete.

Sunday Express

Připoutejte se, čeká vás divoká jízda… Tato kniha je návyková a nebudete ji moct odložit. Připravte se na opravdovou horskou dráhu…

Sunday Mirror

Tak šokující zápletka, že o ní budete mluvit ještě roky. Bezpochyby kniha roku 2021.

Daily Mirror

 

O autorce

Melanie Blakeová (*1976) je britská talentová agentka a spisovatelka. Kariéru začala jako asistentka kamery v britské hudební hitparádě Top od the Pops. Díky této zkušenosti si nakonec založila vlastní hudební agenturu a posléze také talentovou agenturu zastupující televizní herce. Této práci se věnuje doposud a primárně se zaměřuje na herečky současných amerických a britských seriálů a telenovel. Mezi jejími klienty jsou velká herecká jména, například i ze seriálů Dallas, Dynastie nebo britského The Coronation Street. Postupem času se stala jednou z nejúspěšnějších agentek vůbec a její klienti vyhrávají prestižní herecké ceny, včetně cen Emmy nebo Bafta. Od roku 2018 se Melanie Blakeová věnuje aktivně také psaní. Zprvu se její články objevovaly v novinách, začala psát scénáře, a nakonec se pustila i do vlastních knih. Na svém kontě má momentálně dva romány, v nichž zúročuje své mnohaleté zkušenosti ze zákulisí šoubyznysu. Mrchy jsou její druhou knihou a získaly si již takovou čtenářskou přízeň, že se autorka rozhodla pro jejich pokračování. Zároveň oznámila, že se román dočká i seriálového zpracování.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Nakladatelství JOTA vzniklo před 30 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMrchy

Blakeová, Melanie

Jota, 2022

Napsat komentář