Kresba anime krok za krokem

nahled-anime
Chtěli byste pochytit něco z dovedností uznávaných kreslířů anime? Víte, co dělá japonské postavičky tak neodolatelnými? S návody a předlohami Christophera Harta bude kreslení anime úplná hračka!

Tituly plné návodů na kreslení přináší nakladatelství Zoner Press.
zonerpressVydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. Stěžejní produkcí jsou praktické návody pro fotografy všech úrovní a široká řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat… V nabídce vydavatelství nechybí ani populární témata z oblastí oblíbených výtvarných technik. To vše je doplněno aktivitami na sociální síti FB https://www.facebook.com/Zonerpress/

————————————————

Jak to udělat, aby postavy na papíře obživly? Jaké detaily jsou zásadní, pokud chceme do kresleného obličeje dostat emoci a do příběhu napětí? Věděli jste, že i drobné gesto nebo rekvizita, kterou přidáte postavičce do ruky, zásadně ovlivní atmosféru celého komiksu?

Anime – Výrazy a pózy (The Master Guide to Drawing Anime: Expressions and Poses) je nepostradatelnou příručkou pro všechny anime kreslíře! Její autor Christopher Hart vám představí nejrůznější návody a metody, které pomohou vašim postavám ožít. Dozvíte se, jak vyzrát na proporce těla a jak kreslit rysy v obličeji.
Všechno je to o výrazu a postoji. Vnitřní rozpoložení postav nejlépe vystihnete pomocí jednoduchých gest. Jak nakreslit postavu, která k sobě okamžitě strhne pozornost? Jak si poradit s jógovými pozicemi nebo s houpáním na houpačce? Naučíte se vytvářet zajímavé charaktery z různých oblastí a na konci knihy budete s jistotou vědět, jak pomocí několika tahů vystihnout, že je vaše postava arogantní mrzout, přísný šéf anebo neodvolatelný optimista! Taky pochopíte, jak dokážou ruce celou pózu pozvednout, pokud jenom tak nevisí u pasu.

Zaměříte se na nejrůznější rekvizity. Všichni víme, že právě obyčejné věci, se kterými přichází vaše postava do kontaktu, dodají celkovému vyznění ten správný šmrnc. Najdete zde i kapitolu věnovanou oblečení, ve které se dozvíte, jak je důležité věnovat pozornost náčrtu těla, jak se oblečení proměňuje spolu s jednotlivými pózami a jak vyzrát na barvy, klopy a záhyby. Ať už s kreslením začínáte, nebo se mu nějakou dobu věnujete, tato kniha se stane nepostradatelným průvodcem na vaší cestě k oživení postav!

Anime – Výrazy a pózy

Jak vdechnout vašim postavám život
Autor: Christopher Hart
Přeložil: Petr Schorm

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 228×254 mm
ISBN: 978-80-7413-503-3
Doporučená cena: 360 Kč

Přečtěte si více o knize Anime – Výrazy a pózy a prolistujte ukázku z knihy.

Ukázka z knihy

vyrazy-a-postoje————————————————

Stydlivé, drsné i romantické. Od bojovnic přes princezny až po obyčejné zamilované středoškolačky – anime dívky jsou výraznými hrdinkami, které nás zaujmou v nejednom příběhu. Nyní se můžete krok za krokem naučit, jak je kreslit, aby nejen dobře vypadaly, ale hlavně byly plnohodnotnými charaktery, které si čtenář zamiluje.

Slavný kreslíř Christopher Hart přichází s novou knihou Anime – Úžasné dívky (The Master Guide to Drawing Anime: Amazing Girls), ve které vás zavede do světa úžasných anime dívek!

Čeká vás spousta užitečných návodů a postupů, díky kterým se naučíte kreslit ty nejzajímavější charaktery hlavních hrdinek i vedlejších postav. Zjistíte, jak vystihnout jejich výrazy – ať už budete kreslit stydlivku, veselou dívku, oblíbenkyni, stylovou dívku, vystrašenou dívku anebo snad tu, která neustále chodí pozdě – díky téhle knize budete přesně vědět, jak na první pohled ukázat, co je vaše hrdinka zač!
Krok za krokem se naučíte vytvářet ty nejzajímavější dívčí charaktery nejenom ze školního prostředí, ale i ze světa nadpřirozena. Těšit se můžete na krásnou čarodějku, dívku, ze které se stal duch, ale i tu, které z čela trčí jednorožčí roh. Pochopíte, jak je důležitý tříčtvrteční úhel a co stojí za roztomilostí vašich oblíbených čibi postav. A když už jsme u té roztomilosti – dozvíte se, jak kreslit mladší postavy, které jsou nedílnou součástí anime příběhů! Zaměříte se na ty nejmenší detaily, od základního náčrtu hlavy po nejrůznější typy vlasů. Věděli jste například, že kamarádka hlavní hrdinky bývá zřídka výraznější než ona, aby ji nezastínila? A že příliš detailů ubírá vtipným scénkám na humoru?
Poznáte jednotlivé typy dere a díky tomu pochopíte, od kterých zamilovaných dívek se radši držet dál. Zkrátka, ať už jste začínající umělec, anebo profesionál, na konci téhle knihy zvládnete perfektně vystihnout všechny typy dívčích postav, které znáte z anime! A to je zkrátka úžasné, nemyslíte?

Anime – Úžasné dívky

Jak kreslit originální dívčí postavy
Autor: Christopher Hart
Přeložila: Tereza Metyšová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 228×254 mm
ISBN: 978-80-7413-500-2
Doporučená cena: 359 Kč

Přečtěte si více o knize Anime – Úžasné dívky a prolistujte ukázku z knihy.

Ukázka z knihy

Uzasne-divky

O autorovi

Christopher Hart je celosvětově oblíbený autor známý svými knihami o kreslení, které jsou plné užitečných tipů a návodů. V Zoner Press doposud vyšlo například Kreslení anime (Jak kreslit originální postavy podle jednoduchý předloh), Anime – tipy a triky (Jak kreslit ještě lepší a vychytanější postavy) a Manga mánie (Velká kniha o kreslení mangy).

Zdroj informací

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnime – Výrazy a pózy
Jak vdechnout vašim postavám život

Hart, Christopher

Zoner Press, 2022

zobrazit info o knizeAnime – Úžasné dívky
Jak kreslit originální dívčí postavy

Hart, Christopher

Zoner Press, 2022

Napsat komentář