Teorie využití hypnózy v otázkách a analýze

hypnoticke svety
Monografie známého psychiatra a psychologa přibližuje několik inovací v oboru hypnózy. Spoluautor knihy pak pozornému čtenáři nabízí mnoho relevantních otázek, které doplňují právě původní záznamy M. H. Ericksona.

Doslovný záznam Ericksonovy indukce klinické hypnózy a jeho přístupu k nácviku tranzu poskytuje studentům i odborníkům jasné příklady vývoje klinických hypnotických jevů. Dvěma hlavními inovacemi v tomto svazku jsou teorie využití hypnózy a nepřímé formy návrhů. V každé kapitole spoluautor Ernst Rossi objasňuje a rozpracovává relevantní otázky právě ilustrované Ericksonovy práce a analyzuje Ericksonův přístup k odhalení některých základních proměnných, které lze izolovat a testovat budoucí experimentální prací. Tyto sekce jsou mostem mezi klinickým uměním Ericksonovy hypnoterapie a systematickým úsilím vědecké snahy o porozumění lidskému chování.

Hypnotické světy

Klinická hypnóza a nepřímé sugesce
Autoři: Milton Erickson, Ernest L. Rossi
Přeložili: Kateřina Kleinová – Tomáš Kohoutek

Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1889-0
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Hypnotické světy vydalo nakladatelství Portál.

Autoři

Milton H. Erickson (1901–1980) byl americký psychiatr a psycholog, zakladatel nového přístupu k hypnóze (ericksonovská hypnóza) a jejího využití v terapii i v životě. Významný je jeho přístup k nevědomí, které chápe pozitivně jako kreativní a schopné samo nabídnout řešení psychického problému člověka. Jeho práce inspirovala přístupy krátké terapie, systemické terapie, na řešení zaměřené terapie a neurolingvistického programování. V Portále vyšla kniha Sidneyho Rosena o ericksonovském přístupu Můj hlas půjde s tebou (2019).

Ernest L. Rossi je americký psycholog a psychoterapeut, editor sebraných spisů M. H. Ericksona, autor mnoha knih na téma hypnoterapie. Zmínit můžeme i předchozí knihu s Miltonem H. Ericksonem Hypnotická psychoterapie.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 Salesiánskou provincií Dona Boska s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřilo především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, duševního zdraví, média, antropologie, psychiatrie. Slovníky, encyklopedie a klíčové učebnice především pro vysokoškolské studenty tvořily páteř Portálu od jeho založení. Počinem nového šéfredaktora Martina Bedřicha je řada Klasici, která přináší v nové úpravě a překladu známá a v češtině leckdy ještě nevydaná odborná díla. Knižní produkci doplňují periodika – měsíčníky, které zahrnují trendy moderní psychologie – Psychologie dnes, výchovu v mateřských školách – Informatorium 3–8 a moderní pohled na školství pro učitele i rodiče – Rodina a škola.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHypnotické světy
Klinická hypnóza a nepřímé sugesce

Erickson, Milton H. – Rossi, Ernest L.

Portál, 2022

Napsat komentář