Zvyšte svoji sebedůvěru

psychologieuzasninahled
Knihy o seberozvoji se v posledních letech těší velké oblibě. Aby také ne – kdo z nás by nechtěl být úspěšnější, šťastnější, zdravější? A přesně v tomto duchu se nese náš dnešní výběr. Dopřejte si spolu s námi lepší život!

Cesta ke štěstí může být dlouhá a komplikovaná, ale ve výsledku za námahu stojí. Čím vlastně začít? Můžeme si jen tak „přenastavit hlavu“? Odpovědi nalezneme v první knize.

Radost, klid, osobní štěstí. Většina z nás to hledá celý život. Nejsme-li z nějakého důvodu spokojení, můžeme se pokusit to změnit a žít jinak – šťastněji. Když se uvnitř rozhodneme, máme z poloviny vyhráno.
Pojďme se vydat na cestu k laskavosti, vnitřnímu klidu, vlídnosti a empatii jak k sobě, tak i k druhým. V knížce najdete mnoho tipů, co můžete udělat už dnes. Právě teď. A společně budeme hledat odpovědi na otázky:
Proč je někdo šťastnější a někdo méně šťastný?
Lze přenastavit svoji mysl, abychom cítili radost ze života?
Jaké okolnosti a vlivy se na štěstí nejčastěji podílejí?
Co je to sebepřijetí a kde se bere?
Co lze dělat s nízkým sebevědomím?
Jak se odráží spokojenost na fyzickém zdraví?

Úžasní takoví, jací jsme

Kniha o sebepřijetí, sebedůvěře a radosti ze života
Autorka: Aneta Langrová

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 160×229 mm
ISBN: 978-80-271-3401-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Úžasní takoví, jací jsme vydalo nakladatelství Grada.

 

O autorce

PhDr. Aneta Langrová je psycholožkou a lektorkou. Věnuje se tématům seberozvoje, sebepřijetí či spokojenosti v rámci životních změn a mezilidských vztahů. Píše a publikuje články pro internetový časopis Psychologie.cz. Aktuálně působí jako psycholožka na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy. V minulosti externě vyučovala na Univerzitě v Pardubicích, školí pro soukromé společnosti.

Zdroj informací: Grada

 

Nakladatelství Grada

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Sportovní psycholog na konkrétních příkladech a příbězích ze světa sportu ukazuje, jakými efektivními nástroji lze na sobě pracovat nebo jak se motivovat a posilovat svou psychiku. Pojďme pokořit vrchol.

Tato kniha je praktickým a efektivním nástrojem pro ty, kteří na sobě chtějí pracovat – ať už se jedná o sportovce, na které se obrací primárně, nebo o kohokoli jiného. Jejím cílem je pomoci lidem posílit jejich psychiku: zabývá se motivací, sebedůvěrou a sebevědomím, koncentrací, zvládáním tlaku a řadou dalších témat. Srozumitelně a prakticky vysvětluje klíčová témata a využívá k tomu desítky konkrétních příkladů a příběhů ze světa sportu, a to tak, aby každý čtenář mohl okamžitě zapracovat jednotlivá témata a doporučení do svého sportovního výkonu, tréninku, ale i běžného života. Kniha zároveň obsahuje 111 cvičení, kterým se mohou čtenáři samostatně věnovat pro rozvoj své psychiky.
Ať už je vaším cílem cokoli, můžete se mu přiblížit. Tato kniha vám bude na vaší cestě mapou, parťákem, mentorem a snad i trvalým zdrojem inspirace. Jde vlastně o jakéhosi šerpu, který vás při vašem výstupu bude neustále podporovat. Ale vyjít na vrchol musíte vy sami!

Psychologie vítězství

A 111 cvičení pro rozvoj psychiky
Autor: Václav Petráš

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-262-1871-5
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Psychologie vítězství vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

 Stav našeho osmdesátiprocentního basketbalisty by se dal označit za typickou „přemotivovanost“, což je ve sportu častý fenomén. Někteří sportovci svůj nepovedený výkon zpětně hodnotí tak, že to „možná chtěli až příliš“.

Přemotivovanost v něčem není úplně šťastný termín, protože to, že sportovec cítí obrovskou touhu podat dobrý výkon, není samo o sobě vůbec špatně. Ale v okamžiku, kdy se kvůli této silné motivaci zvedne laťka očekávání neúnosně vysoko, mohou nastat výrazné komplikace. Proč? Je to zcela logické.

Dejme tomu, že osmdesátiprocentní basketbalista v úvodní části zápasu pětkrát vystřelí. Dvakrát úspěšně, třikrát neúspěšně. Z celkového hlediska v tu chvíli předvádí svůj naprosto standardní výkon (nezapomínejte, že jeho obvyklá úroveň střelby je padesát procent). Každá druhá střela je (ne)úspěšná. Jenže jak se asi tento hráč bude cítit, když šel do zápasu s přesvědčením, že je podá naprosto fenomenální výkon? Že bude téměř bezchybný? (str. 83)

Pokračujte na celou ukázku.

 

O autorovi

Václav Petráš je sportovní psycholog, který dlouhodobě spolupracuje s řadou vrcholových sportovců, svazů a organizací, mimo jiné s HC Oceláři Třinec či mládežnickými hokejovými reprezentacemi. Má sledovaný podcast Psychologie výkonu v praxi.

Zdroj informací: Portál

Nakladatelství Portál

Nakladatelství Portál načíná na knižním trhu 30. rok existence. Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Knižní produkci doplňují periodika. Od podzimu 2006 pořádá Portál také odborné semináře určené pedagogům mateřských a základních škol, školních družin a dalších vzdělávacích či volnočasových zařízení.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

A jak si zvyšujete sebedůvěru vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚžasní takoví, jací jsme
Kniha o sebepřijetí, sebedůvěře a radosti ze života

Langrová, Aneta

Grada, 2022

zobrazit info o knizePsychologie vítězství
A 111 cvičení pro rozvoj psychiky

Petráš, Václav

Portál, 2022

Napsat komentář