Zadáno pro dívky

tipy-nahled
Ve středu přinesou knižní tipy nadílku titulů pro malé i větší slečny – nový díl Lenčiných katastrof, young adult román Prázdniny za trest nebo Holčičí kniha, která dospívající dívky šetrně provede pubertou.

Kdo by neznal Lenku a její katastrofy? Lenka totiž pořád něco zažívá. Už zaklínala hady, prožila spoustu lapálií s podivnou zobcovou flétnou a taky se svými dvěma bratry, kteří ji neustále škádlí. Co zajímavého ji čeká tentokrát? Přečtěte si o tom, holky a kluci, v novém díle Lenčina kresleného deníku!

Milá zpráva! Xeňa a Saša mají nového bráchu. Včera se u nich najednou ukázal táta s malým Ríšou. Ríšovi už sice roste několik zoubků a taky už chodí, ale přesto je roztomilý jako koťátko! Jasně, že Xeni pomůžu s hlídáním – nakonec pokud jde o malé bráchy, jsem úplná profesionálka! Ríša však dokáže být i velmi únavný, protože pořád strašně řve. Zejména když chce čokoládu. Nejradši bych ho zklidnila pomocí své indické flétny – ale ta se ztratila. Určitě v tom zase mají prsty moji blbobráši!

Všechny díly knižní série Lenčiny katastrofy a další zajímavosti najdete na www.lenciny-katastrofy.cz.

Lenčiny katastrofy: Hotové kočičí divadlo

Autorka: Alice Pantermüllerová
Ilustrace: Daniela Kohlová
Přeložila: Mária Schwingerová

Počet stran: 168
Vazba: pevná
Formát: 138×210 mm
ISBN: 978-80-7639-081-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Lenčiny katastrofy: Hotové kočičí divadlo vydalo nakladatelství Bookmedia.

Ukázka z knihy

ukazka-lenciny-katastrofy

Další ukázky si prohlédněte na webu nakladatele.

O autorce

Alice Pantermüllerová se narodila v německém Flensburgu a již od základní školy se chtěla stát spisovatelkou nebo učitelkou. Vystudovala učitelství a pobývala ve Skotsku jako pomocná učitelka pro němčinu, poté se dala také na studium oboru knihkupec. Žije se svou rodinou v Lüneburském vřesovišti. Známou se stala především svými knihami o Bendixu Brodersenovi.

Zdroj informací

V sérii Lenčiny katastrofy již vyšlo:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knizelenciny-katastrofy-zaba

————————————————

 

Dospívající dívky mají spousty otázek. V dnešní době se může zdát, že ne, že už všechno vědí, protože jim to prozradil internet nebo to probraly se svými informovanějšími kamarádkami. Pokud ale přesto dojde na pochyby, pak se dospívající slečny mohou obrátit na Holčičí knihu, která s nimi vše hezky v soukromí probere, aniž by své palčivé otázky musely vyslovit nahlas.

Kdy mi narostou prsa?
Proč se víc potím?
Jak funguje menstruace?
Mám se sexem počkat?
Přechod mezi dětstvím a dospělostí není vůbec snadný. Proměňuje se nejen naše tělo, ale i mozek a vnímání světa. Holčičí kniha provede mladé čtenářky vším, co o pubertě potřebují vědět, protože googlování v tomhle případě není to pravé. Bohatě ilustrovanou knížku sestavily dvě mladé doktorky, které znají dívčí tělo skrz na skrz. Kromě vysvětlení, jak tělo funguje, přináší spoustu příběhů ze života a cenných tipů. Puberta někoho zastihne dřív a někoho později, a autorky to dobře vědí, proto svou knihu cílí na dívky od 9 do 16 let a jejich mnohdy stejně zmatené rodiče. Knihu ilustrovala slavná komiksová autorka Magnhild Winsnes.

Holčičí kniha. Upřímný průvodce pubertou

Autoři: Dahl Stokken, Nina Brochmann
Ilustrace: Magnhild Winsnes
Přeložila: Jitka Jindřišková

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-276-0258-2
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Holčičí kniha. Upřímný průvodce pubertou vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

holcici-kniha

 Na webu nakladatele si prohlédněte další stránky z knihy.

————————————————

Prázdniny za trest uzavřou dnešní trojici knižních tipů. Titul z žánru young adult potěší všechny dospívající dívky, které mají rády romány se směsicí humoru a romantiky, a možná jim i pomůže ukrátit čekání na léto…

Namísto vysněné dovolené u moře čeká sedmnáctiletou Annie nedobrovolný pobyt s otcem a jeho novou rodinou v zapadlé jihočeské vesnici. Když se ale Annie seznámí s místní partou amatérských herců, a dokonce se zamiluje do hereckého kolegy, prázdniny začnou naplno. Zároveň začínají vyplouvat na povrch rodinná tajemství a ukazují, že se Annie v řadě věcí mýlí. Že by i ve svých citech?

Prázdniny za trest

Autorka: Petra Langová

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-681-0
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Knihu Prázdniny za trest vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

„Tak co? Chutná?“
Sousto mi uvízlo v koláčové dírce. Nekontrolovaně jsem se rozkašlala a vytřeštila uslzené oči na Šimona, opřeného o futra dveří. Měl vlhké vlasy a voněl sprchovým gelem.
„Jestlipak víš, že se po bílým pečivu tloustne? Bejt tebou, neriskoval bych.“
Chtěla jsem něco odpovědět, ale pořád ještě se mi nedostávalo dechu, natož slov.
„A mimochodem, tohle jídlo chystala moje máma, kterou přece z celýho srdce nesnášíš! Fakt bys dokázala klesnout tak hluboko, abys pozřela něco od ní? Come on, baby!“
Přistoupil ke mně a s vítězoslavným šklebem si nalil kafe.
„Hele, nejsi nějaká červená? Ty se asi stydíš, viď? Za ten ušmudlanej hadr, co máš na sobě? Nebo snad za to, že si ve svým věku ani nezvládneš sama udělat snídani? Že tě musí obskakovat sluhové, ctěná hraběnko? Však vydrž, ono se to poddá!“
Nacpal si do pusy hrst obilných kuliček s čokoládou, líbezně se na mě uculil a zmizel. Dřív než jsem stihla jakž takž popadnout dech a dospět k jednoznačnému závěru, že většího kreténa jsem namouduši v životě nepotkala, rozdrnčel se bytem zvonek.

Zbytek ukázky si můžete dočíst.

O autorce

Petra Langová se narodila v Jablonci nad Nisou, kde žije dodnes. Je vdaná a má jednu dceru. Spisovatelkou se toužila stát od dětství. Pracuje jako hotelová recepční, což jí dává příležitost zdokonalovat se v cizích jazycích, poznávat zajímavé lidi a čerpat inspiraci pro své příběhy. Kromě psaní ráda čte, cestuje a fotí. Je velkou milovnicí koček, hudby, filmů a dobrého vína. Dosud vydala tři romány pro ženy, Prázdniny za trest jsou její první knihou pro dívky. Psala ji s láskou a vděkem, že se aspoň na nějaký čas mohla vrátit zpět do doby krásných sedmnácti let.

Zdroj informací


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnešních knih by se líbila vašim dětem? Máte už některou z nich doma? Pište nám do komentářů!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrázdniny za trest

Langová, Petra

Alpress, 2022

zobrazit info o knizeHolčičí kniha. Upřímný průvodce pubertou

Stokken Dahl, Ellen - Brochmann, Nina

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeLenčiny katastrofy: Hotové kočičí divadlo

Pantermüllerová, Alice

Bookmedia, 2021

Napsat komentář