Svět nebezpečných tvorů

ja-finis-cd-nahled
Navštivte svět nebezpečných tvorů, který pro své čtenáře vytvořil Václav Dvořák. Podaří se hlavnímu hrdinovi, dvanáctiletému Petrovi, zachránit svého brášku? Nenechte si ujít příběh plný nebezpečí a nesnází, který jistě zaujme nejen děti!

Ze Země se ztrácí kluci. Přesně v den svých osmých narozenin beze stopy zmizí a nikdo tomu nedokáže zabránit. Lidé ztratili veškerou naději, dokonce si už ani nekladou otázky kdo, kam a hlavně proč chlapce unáší. Dvanáctiletý Petr však nezmizel. Možná za to mohou jeho extrémně citlivé oči chráněné silnými černými brýlemi, které mu umožňují vidět i ve tmě. Díky nim spatří podivné přízraky kradoucí jeho brášku. Petr vymyslí šílený plán a jsou to právě jeho oči, které mu umožní nalézt cestu do temného světa nestvůr a monster. To, o čem si někteří dosud jen ve strachu šeptali, začíná mít jasné obrysy – nejsme tu sami. Kdo je všemocný Nepřítel, odkud pochází, co chystá a proč to všechno dělá? Rozhodující bitva se blíží, zánik světa tak, jak ho známe, je blíž, než si dovedeme představit.

Já, Finis (Audiokniha)

ja-finis-cdtinyAutor: Václav Dvořák
Interpret: Jan Vondráček

Délka: 9 hodin 59 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169484327
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Já, Finis vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

O autorovi

Václav Dvořák (* 1976) je absolventem Technické univerzity v Liberci a v současnosti působí na její strojní fakultě jako docent katedry energetických zařízení. Obor ho mimo jiné inspiroval ke sci-fi výbojům pro neohroženou školní mládež i dospělé příznivce literární fantastiky. V prvotině Písečníci a bludný asteroid (2018) vylíčil osudy Tomáše Nebuly, jedenáctiletého outsidera ze zaostalé pouštní planety, který studuje akademii zřízenou na vesmírném korábu Singularita a nestačí tajit dech nad učebními osnovami a zázraky kosmu. Díky tomu autor vytvořil ultramoderní paralelu ke starosvětským kulisám Bradavic, kde se vzdělával Harry Potter. Ve druhém románu Já, Finis (2020) rozvíjí Dvořák zápletky Dantova Pekla, Verneova Tajuplného ostrova a Goldingova Pána much v dystopii o mladistvých ztroskotancích, kteří po únosu do vesmíru čelí invazi mimozemské civilizace. Příběh zvítězil ve čtenářské anketě Magnesie Litery pořádané knihkupectvím Kosmas a získal rovněž nominaci na Zlatou stuhu 2021. Navzdory nabídkám zavedených nakladatelství publikoval spisovatel obě knihy vlastním nákladem s přispěním financování na serverech Startovač a Hithit. Nyní pracuje na pokračování Tomášových osudů ve hvězdné akademii.

Zdroj informací: OneHotBook

O interpretovi

Jan Vondráček (* 1966) je vyhledávaným hlasovým hercem. Dramatický kroužek sice navštěvoval už v dětství, avšak divadlo si ho získalo až během služby v Armádním uměleckém souboru. Po studiích na katedře alternativního a loutkového divadla DAMU nastoupil do nově vzniklého Dejvického divadla a od roku 1996 je oporou Divadla v Dlouhé. Za roli Lelia ve zdejší adaptaci Goldoniho Lháře obdržel Cenu Alfréda Radoka 2005. Dabing postavy Patrika Janea ze seriálu Mentalista mu vynesl Cenu Františka Filipovského 2010 v divácké kategorii. Hrál např. ve filmech Báječná léta pod psa, Pokoj v duši, Sametoví vrazi, Operace Silver A, Lidice, Příběh kmotra a Jan Palach či v seriálech Prima sezóna, Život a doba soudce A. K., Vraždy v kruhu, Labyrint, Kapitán Exner a Einstein. K jeho památným dabingovým kreacím patří např. Herb Odkrágl z Mimoňů nebo Vočko Syszlak ze Simpsonových.

Zdroj informací: OneHotBook

 


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJá, Finis (audiokniha)

Dvořák, Václav

OneHotBook, 2021

Napsat komentář