Dobrodružství Písečníků

pisecnici-a-bludny-asteroid-perex
Tomáš neměl lehké dětství a jediné, o čem sní, je vymanit se ze svého nudného a šedivého životního údělu. To se mu splní a díky nečekané nabídce si bude muset vybrat, kterou životní cestou se vydá. Pro co se nakonec rozhodne a jak volba ovlivní jeho budoucnost?

Když vyrůstáte v sirotčinci na zaostalé planetě Písečnice, nemáte zrovna super vyhlídky. A je úplně jedno, že se v dolech vykopaných mimozemskou rasou pod obřím kráterem vyznáte jako nikdo jiný. Můžete tak akorát snít, že jednou pojedete do Hlavního Města. Ledaže… Ledaže by se k vaší planetě blížila neznámá mezihvězdná loď a vy jste dostali pozvánku na palubu. To si potom musíte vybrat: Navždy odletět a studovat na vesmírné akademii pro tajemné pátrače, nebo zůstat a pokusit se odhalit tajemství své minulosti.

Ukázka z knihy

„Někteří kluci včera říkali, že by v té lodi klidně odletěli,“ řekla jakoby sama pro sebe a pak dlouho mlčela, jako by o tom přemýšlela.
O letu do vesmíru snil Tomáš celé roky, ale na opuštění Písečnice nikdy ani nepomyslel. Trochu ho štvalo, že nyní si jeho sen přivlastňují i jiní.
Lucka ho doběhla, byla teď na jeho úrovni.
„Ty bys také odletěl?“
Tomáš si dával s odpovědí načas. Má vůbec smysl bavit se o tom s malou holkou? Ničemu nerozumí, a ještě to bude někde vykládat. A když se sen vysloví nahlas, může se ještě splnit?
Visela na něm zvědavým pohledem.
„Klidně,“ řekl a dal si záležet, aby jeho odpověď zněla co nejledabyleji. (str. 22)

pisecnici-a-bludny-asteroid-ukazka

Písečníci a bludný asteroid

Autor: Václav Dvořák
Ilustroval: Jakub Cenkl

Počet stran: 376
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-270-3973-9
Doporučená cena: 389 Kč

 

Knihu Písečníci a bludný asteroid vydal autor Václav Dvořák. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

vaclav-dvorakVáclav Dvořák se narodil v roce 1976. První příběh napsal už v sedmi letech – komiks o Maxipsu Fíkovi. Také další příběh byl kreslený – námořní dobrodružství o pirátech. Vycházel v třídním časopise, ale stejně jako ten předchozí nebyl nikdy dokončen. To byla až série povídek, kterou napsal Václav Dvořák při studiích. Písečníci a bludný asteroid jsou jeho prvním románem, a zatímco pracuje na jejich cestě za čtenáři, píše další příběh. Žije v Liberci, kde také přednáší a bádá na Technické univerzitě.

Zdroj informací a fotografie: oficiální web autora

O ilustrátorovi

Jakub Cenkl se narodil v roce 1982 ve vesnici Čeladná a rázná krajina kopcovitých Beskyd mi přirostla k srdci.  Během studia elektrotechniky a informatiky na VŠB v Ostravě si připadal skutečně ztracený, změnil tedy směr a rozhodl se pro obor Učitelství výtvarné výchovy pro SŠ a ZUŠ na UP v Olomouci. Sedm let sbíral zkušenosti v oblasti grafického designu a ilustrátorství v různých studiích (např. Design Herynek, studio Craneballs). Zároveň sílila jeho touha po volné noze, která by ho coby ilustrátora spolehlivě nesla vstříc budoucnosti a to se podařilo. Když nesedí zrovna u počítače, najdete ho nejspíš v kopcích, kde relaxuje při běhání. Více informací na webu ilustrátora.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePísečníci a bludný asteroid

Dvořák, Václav

Václav Dvořák, 2018

Napsat komentář