Pohádková fantastická nadílka

Fantasy deti
Nechte se unášet na vlně vlastní fantazie a prožijte neskutečná dobrodružství v ještě neskutečnějších světech plných nadpřirozených bytostí a kouzel. Poznáte řecké hrdiny a zažijete příhody, ve kterých půjde doslova o život.

Pokaždé si ví rady, každému pomůže a nikoho nenechá na holičkách. Řeč je o výjimečné Vilemíně, která si umí hravě poradit s problémy zvířátek i kouzelných bytostí.

V jednom docela obyčejném lese žije jedna docela neobyčejná paní. Jmenuje se Vilemína a je tak trochu kouzelná. Čarováním pomáhá všem lesním zvířátkům, skřítkům i vílám. A není divu, že má plno práce, v lese se totiž stále něco děje. Paní Vilemína si ale vždy ví rady a se vším si umí hravě poradit.
Jste zvědaví, co vyvedl medvěd Drtišlap, proč světluškám zhasly zadečky, co se ztratilo divočáku Tondovi nebo s kým se skamarádil kapradinový mužíček?
Pusťte se do čtení!
Dejte si ale pozor, aby vás přitom nenapálili skřítci Zlobílci!

Ukázka z knihy

Pribehy pani Vileminy

Příběhy paní Vilemíny

Autorka a ilustrátorka: Eliška Mauleová

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 166×247 mm
ISBN: 978-80-271-3063-4
Doporučená cena: 259 Kč

 

 

Knihu Příběhy paní Vilemíny vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Eliška Mauleová (roz. Tomanová) vystudovala dánský jazyk a literaturu na Karlově Univerzitě a miluje kreslení a malování. Celý život  se zabývala uměním. V roce 2003  absolvovala s vyznamenáním Státní uměleckou školu Jagellonská v Plzni. Svoje obrazy vystavovala v Dánsku i Německu. Kromě toho se zúčastnila a zvítězila v mnoha národních i mezinárodních výtvarných soutěžích. Obzvlášť hrdá je na ocenění v celosvětové soutěži současné ilustrace pořádané časopisem 3×3 The Magazine of Contemporary Illustration, kde obdržela čestné uznání za ilustrace své knihy Lucie og fantasidyrene (dánština, 2019). V současné době žije v Plzni, kam se přestěhovala s mužem a dvěma dětmi po sedmiletém pobytu v Dánsku. Více se o autorce a ilustrátorce dozvíte na jejich stránkách. Mezi její knihy patří např. Lucinka a kouzelná zvířátka (naše ukázka) či Kubík a autíčko (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Seznamte se s hrdiny, bohy a nestvůrami starověkého Řecka. Bohatě ilustrovaná kniha obsahuje více než třicet příběhů, ve kterých nechybí hrdinské skutky, objevné cesty a dech beroucí dobrodružství.

Vyplujte na moře s Iásónem a argonauty, zúčastněte se honu na kalydónského kance spolu s Atalantou a staňte na hoře Olympu po boku Dia, krále bohů.
Tento soubor více než třiceti ilustrovaných příběhů vás provede mnoha různými dobrodružstvími a umožní vám lépe poznat mazané hrdiny a mocné bohy a bohyně starověkého Řecka.

Ukázka z knihy

Recke myty

Řecké mýty

Seznamte se s hrdiny, bohy a nestvůrami starověkého Řecka
Autorka: Jean Menziesová
Přeložila: Anežka Mann
Ilustrovala: Katie Ponderová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 229×280 mm
ISBN: 978-80-276-0299-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Řecké mýty vydalo nakladatelství Slovart, kde najdete další ukázky.

————————————————

Dvojčata si jako malé děti vysnila vlastní svět plný nadpřirozených bytostí i příšer. Od té doby uplynulo několik let, sourozenci se odcizili a nehrají si spolu. Vše změní okamžik, kdy jejich vybájený svět do sebe vcucne jejich dědečka.

Jako malí si Róza s Arturem vymysleli vlastní svět. Jmenoval se RYK a oni si v něm hráli na hrdiny. Vstupovalo se tam rámem skládací postele na dědečkově půdě. Svět Ryk byl vážně NESKUTEČNÝ a plný dobrodružství! Létali v něm draci, plavaly mořské panny a kouzlil tam i nindža čaroděj. Jenomže se tam někdy vyskytovaly také příšery, kterých se děti bály. Například ukrutný strašák Kráky.
Dvojčatům už je jedenáct let, moc si spolu nehrají a svět Ryk začal upadat v zapomnění… až jednoho dne náhle rám postele vcucne dědečka. A nehodlá ho vyplivnout zpět. Co když to všechno nebyla jen hra? Co když je Ryk SKUTEČNÝ? Podaří se do něj Arturovi s Rózou vrátit a dědečka zachránit?
Pro fanoušky Narnie, Jumanji, Petra Pana, Nekonečného příběhu a Jak vycvičit draka.

Ukázka z knihy

Nakouknu jí přes rameno a vidím, že  zrovna lajkuje něčí fotky pudlíka. Podívám se zpátky do okna, ale ten divný stín je tam pořád. Sleduji očima obrys ramen, hlavy a klobouku se špičkou trochu nakřivo a snažím se vymyslet, co to tedy může být… Že by odraz stromu? Nebo nějaké haraburdí, co tam děda zahodil? (str. 10)

Neskutečný svět

Autorka: Jenny McLachlanová
Přeložila: Eva Kadlecová
Ilustroval: Ben Mantle

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-3167-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Neskutečný svět vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Jenny McLachlanová je autorkou řady oblíbených knih pro děti a mládež. Kromě psaní ráda pořádá zábavné a inspirativní přednášky, besedy s dětmi a workshopy na školách. Užívá si života u moř, ráda běhá a jezdí na kole. Nejvíce ze všeho ji baví vymýšlet příběhy.

————————————————

Další sourozenci nikdy neměli na růžích ustláno. A zvláště v okamžiku, kdy se je rozhodne sprovodit ze světa vůdce bandy Ničičů. Naštěstí se mohou spolehnout na bývalé zločinecké duo. Podaří se jim přežít?

K popukání zábavné, černým humorem okořeněné dobrodružství (nejen) pro děti.
ADÉLA – divné jméno pro kluka, nemyslíte? A jeho starší sestra ani žádné jméno nemá, říká se jí prostě ADÉLOVA SESTRA. Kdo může být takhle krutý ke svým dětem? Jedině lotr a grobián HUBERT HUBERT! Není divu, že skončí hodně neslavně. To se ovšem setsakramentsky nezamlouvá Hubertovu šéfovi RIALTU GRANDOVI, vůdci bandy Ničičů. Smrt jeho oblíbeného gangstera si někdo pěkně odskáče! A nejspíš to budou Hubertovy děti. Takové bezvýznamné hnidy! Sourozenci mají rázem velký problém. Ještěže mají na své straně bývalé zločinecké duo BEZKOSŤU KARLOSE a KALU OCELOVOU HOLEŇ…

Ukázka z knihy

Na městečko Kostokřupy se snesla noc a k jejímu černočernému příkrovu se záhy přidružil i mokrý přítel déšť.
A v patách deště se drželi jeho vlastní přátelé.
Nad zamlženým mořem zaduněl hrom. Potemnělé mraky proťal křivolaký blesk. Na dláždění šplíchala voda, bublala dlouhými klikatými okapovými rourami dolů, a když muž, který kamsi utíkal, upadl do louže, promáčela mu kalhoty. (str. 11)

Městečko Kostokřupy

Autor: John Robertson
Přeložila: Dominika Křesťanová
Ilustroval: Louis Ghibault

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-257-3503-9
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Městečko Kostokřupy vydalo nakladatelství Argo. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorovi

John Robertson (narozen 1985 v Austrálii) je známý stand-up komik, performer, tvůrce videoher a spisovatel. Coby stand-up komik poprvé vystoupil v roce 2002, tehdy mu bylo sedmnáct. Když se přestěhoval do Británie, pokračoval v rozjeté kariéře a přidal k ní i svůj veleúspěšný „vynález“, live-action videogame The Dark Room, což je vlastně stand-up show s živou videohrou. Městečko Kostokřupy je Robertsonovou knižní prvotinou.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Nikdo není tak úplně obyčejný! To zjistí dvanáctiletá Amari, když se u ní projeví magické schopnosti. Vydá se do nadpřirozeného světa, aby poznala nejen sama sebe, ale hlavně našla svého bratra, který byl unesen.

Epické dobrodružství vynalézavé hrdinky s nelegální magickou schopností. Vydejte se s Amari na stáž Úřadu pro nadpřirozené záležitosti pátrat po jejím bratrovi Quintonovi, nejlegendárnějším tajném agentovi všech dob… Objevte nadpřirozený svět plný kouzel, zkoušek, nebezpečí, dobrodružství, všelijakých tajemných udělátek a bytostí, které vás překvapí.
Amari Petersová je obyčejná dvanáctiletá holka, která žije se svou maminkou v chudé čtvrti. Jenže poslední dobou to doma vůbec nemá lehké. Její bratr Quinton, ten nejchytřejší a nejstatečnější člověk, jakého zná, totiž před půl rokem beze stopy zmizel a nikdo neví, kde může být.
Jenže potom Amari doma ve skříni najde podivný kufřík a v něm pozvánku na letní tábor na jakémsi záhadném Úřadě pro nadpřirozené záležitosti, kam ji posílá právě její zmizelý bratr. Amari vůbec netuší, co je to za místo, ale je si jistá, že odpověď na to, co se s Quintonem stalo, se musí skrývat právě tam.
A tak se Amari vydává do nadpřirozeného světa, kde ji čekají strašidla, sněžní muži, tajemní agenti a nová kamarádka drakodlačice, ale také náročné zkoušky, tajemné věštby a souboj s nejmocnějším čarodějem, jaký kdy žil… Dokáže Amari najít svého bratra a zachránit nadpřirozený svět?
Opravdu nápaditý a třaskavý start nové vzrušující série, kterou bude stát za to sledovat!

Ukázka z knihy

Vrátím se do pokoje a všechno, co jsem našla v kufříku, který mi poslal můj bratr Quinton, si rozložím na postel: zeleno-fialový oblek, dva listy papíru uložené v obálce a brýle, díky nimž jsem se včera v noci dostala do Živého snu. Zkusím si brýle dnes už asi podesáté, ale pořád je nedovedu přimět, aby začaly zase fungovat. (str. 3)

Amari a Noční bratři

Autor: B. B. Alston
Přeložila: Anna Formánková

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-890-6
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Amari a Noční bratři vydalo nakladatelství Jota. Prolistujte si ukázku a podívejte na videoupoutávku.

O autorovi

B. B. Alston žije v Lexingtonu v Jižní Karolíně. Amari a Noční bratři je jeho debutovým románem pro děti. Když zrovna nepíše, můžete ho najít, jak se cpe sladkostmi nebo prozkoumává polní cesty na venkově a snaží se zjistit, kam vedou.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy paní Vilemíny

Mauleová, Eliška

Grada, 2021

zobrazit info o knizeŘecké mýty
Seznamte se s hrdiny, bohy a nestvůrami starověkého Řecka

Menziesová, Jean

Slovart, 2021

zobrazit info o knizeNeskutečný svět

McLachlanová, Jenny

Grada, 2021

zobrazit info o knizeMěstečko Kostokřupy

Robertson, John

Argo, 2021

zobrazit info o knizeAmari a Noční bratři

Alston, B. B.

Jota, 2021

Napsat komentář