Politické neziskovky

Politicke neziskovky_uvodni
Kniha Roberta Kotziana Politické neziskovky se věnuje, jak už název napovídá, neziskovkám, které mají politické cíle – ale nepřiznávají je veřejně –, a soukromoprávní povahu, ačkoli jsou dotované i z našich daní.

Kniha popisuje a analyzuje fenomén progresivisticky zaměřených politických neziskových organizací, pro něž úmyslně používá hovorové označení „politická neziskovka“. Nejprve je vymezeno téma a základní pojmy, pak jsou navržena kritéria pro odlišení politických neziskovek od dalších neziskových organizací. Následuje kapitola seznamující čtenáře pomocí řady příkladů s progresivistickým ideovým zaměřením těchto organizací, a to včetně takových, které se nacházejí na pomezí politiky. Na příkladech jsou ukázány formy spolupráce politických neziskovek na národní i nadnárodní úrovni. Následuje charakteristika sfér, ve kterých politické neziskovky působí, třebaže často nenápadně a dokonce i nepozorovaně. Knihu zakončuje shrnutí se stručným návrhem řešení problému. Výklad je opřen o velké množství veřejně dostupných informačních zdrojů, s jejichž pomocí si čtenář může předkládané informace sám ověřit. Kniha napsaná populárně naučnou formou je kritikou systému politických neziskovek vedenou z pozice obhájce západní civilizace.

 

Politické neziskovky

a jejich boj proti západní civilizaci
Autor: Robert Kotzian
Ilustrátor: René Senko

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-7335-746-7
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Politické neziskovky vydalo nakladatelství Leda v edici AGORA.

 

Citace z knihy

Uhlíkově neutrální společnost je moderní variací beztřídní společnosti, po které toužili klasičtí marxisté. Její dosažení je stejně nebezpečnou živnou půdou pro okrajování individuální svobody a v konečném důsledku pro zničení demokracie, jako byl a je marxismus a jeho praktický projev v podobě komunistického režimu. (str. 87–88)

 

O autorovi

Robert Kotzian (1974) je český politik a právník. V minulosti pracoval také jako programátor. V letech 2010 až 2014 byl prvním náměstkem primátora města Brna. Před odchodem z funkce založil a dosud vede spolek Brno Plus, který se zpočátku věnoval pouze podpoře rozvojových projektů v zájmu města Brna. Po nástupu progresivistické koalice do vedení města v roce 2014 byl Robert Kotzian svědkem rostoucího vlivu politických neziskovek na správu moravské metropole, což ho přivedlo k zájmu o hlubší analýzu jejich působení. Ve své politické praxi má mimo jiné zásluhu na tom, že spolku Brno Plus se v r. 2016 v místním referendu o poloze nového brněnského nádraží podařilo převážit právě vliv těchto organizací.

Zdroj informací: nakladatelství Leda

 

O ilustrátorovi

René Senko (nar. 1965 v Brně) vytvořil přes tisícovku knižních obálek, mnoho plakátů a obalů CD. Zúčastnil se několika výstav, například The Gift – výstavy hudebních plakátů v rámci Bienále grafického designu v Brně 2012. Nyní vyučuje na střední škole matematiku a dějiny umění. Spojení matematiky, grafiky a zábavy propaguje na stránkách MathPun(k).

Zdroj informací: nakladatelství Leda


Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy. Nakladatelství vydává také zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu. Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePolitické neziskovky
A jejich boj proti západní civilizaci

Kotzian, Robert

Leda, 2021

Napsat komentář