Konec světa na dohled…

Tipy_Hvezdna pechota_Negalyod_Devoluce
V dnešních tipech na vás čekají postapokalyptické, hororové i sci-fi příběhy v rozličných podobách a s těmi nejzajímavějšími náměty, jaké si jen lze představit. Do jakého světa se vypravíte vy?

V Tritonu vychází nové vydání Hvězdné pěchoty, slavného vědecko-fantastického románu velmistra žánru Roberta A. Heinleina. Toto dílo si buď zamilujete, nebo ho nepochopíte. Tak jako tak jistě zanechá dojem.

Hvězdná pěchota

Autor: Robert Heinlein
Přeložil: Tomáš Jeník

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 152×210 mm
ISBN: 978-80-257-3576-3
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Hvězdná pěchota vydalo nakladatelství Triton.

Historici se nemohou shodnout, jestli jí mají říkat „třetí kosmická válka“ (či snad čtvrtá), nebo jestli se lépe hodí označení „první mezihvězdná válka“. My jí říkáme prostě „válka s brouky“. Všechno do té doby i všechno poté byly jenom „incidenty“, „potyčky“, nebo „policejní akce“. Jenže jakmile to schytáte při pouhém „incidentu“, jste stejní mrtví, jako když to koupíte v regulérně vyhlášené válce… Slovo kontroverzní provází velkou část díla velmistra žánru Roberta A. Heinleina, ovšem pro jeho Hvězdnou pěchotu jde v podstatě o synonymum. Lidé tento vědecko-fantastický román, jenž byl v roce 1960 odměněn nejvyšší žánrovou cenou Hugo, buď milují, nebo… nebo ho nepochopí. Nové české vydání vám přinášíme v novém překladu Tomáše Jeníka spolu s předmluvou spisovatele Neala Ashera.

 

Ukázka z knihy

Před seskokem se vždycky klepu. Jasně že jsem se nechal napíchat a napral do sebe hypnotika, takže doopravdy nemůžu mít strach. Lodní psychiatr mi zkontroloval mozkový vlny, ve spánku mi dával divný otázky a podle něho to není strach, není to nic důležitýho – je to prostě jenom rozechvělost závodního koně, kterej se nemůže dočkat, až ho vypustí ze startovacího boxu.
No nevím; nejsem dostihový kůň. Ale faktem je, že mám děsný strach. Pokaždý.
V čase T minus třicet nás na Rodger Younga nahnali na předseskokovou přípravu a velitel nás všechny prohlídnul. Nebyl to náš normální velitel, protože poručík Rasczak to při posledním seskoku koupil. Tentokrát nás kontroloval praporčík Jelal. Jelly byl Finoturek z Iskanderu u Proximy – takový podsaditý skrček, co vypadal jak cifršpión, ale já na vlastní oči viděl, jak vlastnoručně složil dva nepříčetný vojáky. Byli to hromotluci tak přerostlý, že se musel natáhnout, aby jim třísknul hlavami o sebe, a pak ustoupil stranou, když se káceli k zemi. (str. 13)

 

O autorovi

Robert A. Heinlein je světoznámý americký spisovatel science fiction (1907–1988) a podle mnohých dokonce nejvýznamnější představitel tohoto žánru ve dvacátém století. Debutoval povídkou Linie života (1939), úvodní prací odvážného projektu tzv. „historie budoucnosti“, jenž byl později seřazen do rozsáhlého souboru Minulost napříč budoucností (1967). V dalších letech se začal s úspěchem věnovat psaní vědeckofantastických příběhů pro mládež. Zlomem v jeho literární kariéře se stalo vydání dodnes populárního válečného sci-fi románu Hvězdná pěchota (1959), v němž popsal krutou válku lidstva proti agresivní mimozemské civilizaci. Kultovní obliby nejen v okruhu příznivců fantastiky se dostalo románu Cizinec v cizí zemi (1961), v němž se na Zemi vrací chlapec vychovaný marťanskou civilizací, aby lidstvu ukázal skutečné životní hodnoty. Mimořádně zdařilý titul Měsíc je drsná milenka (1966) sleduje dramatickou vzpouru měsíční kolonie proti neúnosně vykořisťovatelské tyranii Země. V roce 1975 obdržel jako vůbec první prestižní titul Velmistra žánru.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

 

O nakladatelství

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

————————————————

Jestli máte rádi sci-fi a komiksy, určitě se vám bude líbit Negalyod od Vincenta Perriota, příběh, v němž se prohánějí dinosauři a města létají. Vedle zajímavého námětu si vychutnáte i nádhernou výtvarnou podobu díla.

Negalyod

Božský had
Autor: Vincent Perriot
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 225×320 mm
ISBN: 978-80-257-3560-2
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Negalyod vydalo nakladatelství Argo.

Svět protínaný obřím potrubím a obydlený dinosaury, létající města… a všudypřítomná „síť“, která ovládá všechno a všechny. Mladý pouštní pastýř, kterému vybijí celé stádo, odejde do města hledat pomstu… jenže vzpoura a revoluce vás vždy nedovedou tam, kam jste se dostat chtěli. Postapokalyptická sci-fi, ve které někdo vidí splynutí Dinotopie s Mad Maxem a jiný zase úchvatnou výtvarnou poctu Moebiovi, přináší uzavřený příběh, který si užije každý milovník sci-fi.

 

Ukázka z knihy

Negalyod_ukazka

 

O autorovi

Vincent Perriot je mladý francouzský komiksový autor, který se narodil v roce 1984 ve městě Olivet jižně od Orléansu. Od roku 2003 studoval výtvarnou školu v Angouleme. Po několika komiksech se vyznamenal mimo jiné i tím, že spolupracoval na celovečerním kresleném filmu podle komiksu Joana Sfara Rabínův kocour. Proslulost, cizojazyčná vydání, nadšené recenze a komiksové ceny mu ale přinesl právě až Negalyod.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

 

O nakladatelství

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

————————————————

Kolik toho moderní člověk závislý na vymoženostech dokáže snést, než se u něj projeví ty nejnižší prapůvodní pudy? Také o tom vypráví hororový příběh Devoluce od Maxe Brookse, v němž se civilizovaný svět střetává s primitivním uprostřed přírodní katastrofy.

Devoluce

Očité svědectví o útoku seskvečů u Mt. Rainier
Autor: Max Brooks
Přeložila: Veronika Nohavicová

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 147×230 mm
ISBN: 978-80-7413-459-3
Doporučená cena: 360 Kč

Knihu Devoluce vydalo nakladatelství Zoner Press.

Sopka Mount Rainier vybuchla a malá obec vybavená nejmodernější technologií, usazená hluboko v horách, je odříznuta od civilizace i dodávek potravin. Zima se blíží a z lesa se ozývá záhadné vytí. V deníku nalezeném v zakrvácených troskách Greenloopu Kate Hollandová popisuje události tak hrůzné a tak šokující, že by měly být zapomenuty. Max Brooks přepsal zápisky Kate slovo od slova a podpořil její vyprávění vlastním vyšetřováním husí kůži nahánějícího masakru a historkami od táborových ohňů o chlupatých netvorech. Obrovití a odporně páchnoucí predátoři nejsou překvapením – podtitul o jejich přítomnosti v příběhu dává jasně vědět – ale to neznamená, že napětí mezi stránkami by se nedalo krájet. A právě přítomnost seskvečů poskytuje Brooksovi zábavný rámec, prostřednictvím kterého pokládá složitou, ale příhodnou otázku, kdy je lepší být optimistou a kdy by se měl člověk připravit na nejhorší. Hororový příběh založený na střetu civilizovaného a technicky vyspělého světa s tím primitivním, ovládaným základními pudy, na pozadí přírodní katastrofy. Kolik toho jemný, vzdělaný a na nejnovějších vymoženostech závislý člověk dokáže vydržet, než se u něj projeví ty nejzákladnější, nejnižší instinkty z prehistorických časů? A kým se vlastně stane? A kdo nakonec vyhraje?

 

Ukázka z knihy

BIGFOOT NIČÍ MĚSTO. Tak zněl titulek článku, který jsem dostal nedlouho po erupci Mount Rainier. Myslel jsem, že jde o spam, nevyhnutelný výsledek přemíry online průzkumu. V té době jsem právě dokončoval snad stý úvodník o Rainieru a analyzoval jsem každou stránku toho, co mělo být předvídatelnou kalamitou, a tudíž se jí mělo dát i zabránit. Stejně jako zbytek země jsem potřeboval fakta, ne senzace. Zůstat nohama na zemi bylo cílem spousty úvodníků, protože ze všech lidských selhání týkajících se Rainieru – politických, ekonomických, logistických – to byl právě psychologický aspekt, ta zveličováním poháněná hysterie, která nakonec zabila nejvíc lidí. A tady to bylo znovu, přímo na obrazovce mého notebooku: BIGFOOT NIČÍ MĚSTO. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Max Brooks je americký spisovatel a scenárista. Narodil se v New Yorku. Je synem režiséra, producenta a herce Mela Brookse a herečky Anne Bancroft. V roce 1994 dokončil studium na americké univerzitě. Jeho žena Michelle je scenáristka. Mají spolu syna Henryho. Max Brooks je autorem knih Světová válka Z či Minecraft Ostrov.

 

O nakladatelství

Vydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. Stěžejní produkcí jsou praktické návody pro fotografy všech úrovní a široká řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat… V nabídce vydavatelství nechybí ani populární témata z oblastí oblíbených výtvarných technik. To vše je doplněno aktivitami na sociální síti Facebook.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHvězdná pěchota

Heinlein, Robert A.

Triton, 2021

zobrazit info o knizeNegalyod
Božský had

Perriot, Vincent

Argo, 2021

zobrazit info o knizeDevoluce
Očité svědectví o útoku seskvečů u Mt. Rainier

Brooks, Max

Zoner Press, 2021

Napsat komentář