Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. září 2021

nenechte_si_ujit
I následující týden můžete vyrazit za literaturou, třeba na přednášku o významném českém knihovníkovi nebo křest nového vydání knihy Václava Havla. A pokračují také Týdny finské literatury…

Začneme ale akcí pro ty nejmenší. V pondělí 6. září se v Knihovně města Hradce Králové koná veřejné čtení z oblíbených knížek pro děti. Společně se svými malými čtenáři si vyslechnete zábavné a dobrodružné příběhy. A nejen to, čeká na vás i plno úkolů a hádanek. Akce začíná v 15.00 v dětském oddělení knihovny.

úterý 7. září se podíváme do hlavního města. V pražském Paláci knih Luxor se od 17.00 koná křest nového diáře zpěvačky Dary Rolins. Diář nese jméno Rok podle Dary 2022 a kromě tradičního kalendáře v něm najdete řadu motivačních rad, tipů, ale také třeba zdravých receptů. A protože ne každý má v kabelce místo na velký diář, tento bude dostupný hned ve dvou velikostech. Všechny navíc budou s autorčiným autogramem.

Zajímavý křest se koná v Praze i ve středu 8. záříOtomar Dvořák Josef Pepson Snětivý představí svoji již sedmou společnou knihu Krajinou Karla IV. aneb s Otcem vlasti Prahou, Čechami a Moravou. S knihou můžete cestovat po stopách životní pouti českého krále a římského císaře a poznat tak jeho život, ale i českou krajinu zase o něco víc. Křest knihy se uskuteční na pobočce Hradčany a začíná v 17.17.

Ve středu 8. září se můžete zastavit i v pražské Knihovně Václava Havla, kde se od 19.00 koná křest nového vydání knihy Dálkový výslech od Václava Havla. Toto vydání je doplněné o unikátní fotografie a předmluvu Petra Pitharta a vychází k nedožitým 85. narozeninám našeho bývalého prezidenta. Hosty večera budou Karel Hvížďala, Petr Pithart a Tereza Matějčková. Knihu pokřtí Lenka Bradáčová.

V brněnské Knihovně Jiřího Mahena letos probíhají oslavy 100. výročí knihovny, jejichž součástí je krom jiného i plno zajímavých akcí. V příštím týdnu to bude například přednáška o knihovníkovi Jiřím Mahenovi. Koná se ve čtvrtek 9. září od 17.00 a vy se dozvíte plno zajímavostí z jeho života a budete se moci inspirovat jeho myšlenkami a vizemi. Přednášku povede Mgr. Monika Kratochvílová.

Jak už jsme avizovali, i příští týden pokračují Týdny finské literatury. V Praze si ve středu 8. září můžete v kavárně Potrvá zasoutěžit ve Finském pub quizu. Ve čtvrtek 9. září se v Edison Filmhubu bude promítat film Rozkaz. V sobotu 11. září pak můžete zažít Finské dobrodružství v knihovně, stačí se stavit do Městské knihovny v Praze. A jaký program se chystá v Brně? I zde si můžete zajít na film Rozkaz, promítat se bude ve čtvrtek 9. září v Kině Art. Kompletní program samozřejmě vždy najdete na webu Skandinávského domu, který celý festival pořádá.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář