Dobrodružství na prázdniny

leto
K letním prázdninám neodmyslitelně patří dobrodružství, ať už při toulkách s kamarády, na táborech, nebo i „jen“ na stránkách knih. Jaké napínavé příběhy můžete s hrdiny spoluprožít? V Medovém lese žijí zvířátka, která pomohou všem, kteří to potřebují. Danny se zase vypraví na výlet do divočiny, který nedopadne podle jeho představ. A třetí kniha přenese čtenáře do světa Minecraftu.

Příhody čtyř zvířecích kamarádů – lišáka Míši, laňky Daňky, divokého prasátka Chrochtíka a mývalky Makovičky – ožívají jako mluvené slovo. V prvním díle pomohou Davídkovi zahnat stesky a zvyknout si v lesní školce.

Tenhle les skrývá jedno velké tajemství: bydlí tu čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí, kteří jsou připraveni přispěchat na pomoc, kdykoli má některé z dětí z lesní školky potíže. A ještě že tak! Davídkovi se totiž první den ve školce hrozně stýská a pomocníky moc a moc potřebuje.
Poplach u zvířecího zásahového komanda lesních zvířátek, která jsou připravena pomoct každému dítěti z lesní školky, pokud má nějaké malé nebo velké trable. Jaké štěstí! Davídkovi se totiž do nové lesní školky nechce a hrozně se mu tam stýská. Dobře že mu Chrochtík, Makovička, Míša a Daňka vyrobí lesní kalendář, ve kterém se každou půlhodinu objeví malý dárek. Záchranná četa školkových dětí: lišák Míša, laňka Daňka, divoké prasátko Chrochtík a mývalinka Makovička.

Už znáte naše kamarády?
lišák Míša – Do všeho strká svůj zvědavý čumáček a dokáže v lese objevit ta nejlepší dobrodružství. A dobrý čuch má i na svoje kamarády – kamarádství a dobrá parta jsou pro něj totiž to nejdůležitější.
laňka Daňka – Je opatrná a zdrženlivá a neustále si s něčím dělá starosti. Ovšem nikdo není schopen vnímat pocity a nálady tak dobře jako ona. Proto jsou za její moudrá slova vždycky všichni vděční.
divoké prasátko Chrochtík – Je pěkně mazané a neustále hledá nějaká dobrodružství – a jeho maminka hledá jeho. Chrochtík své kamarády dokáže rozesmát i přivést k úžasu.
mývalka Makovička – Ze všeho nejradši se o všechny stará, neúnavně pečuje o čistotu a každou chvíli radostně zatleská. Své jméno dostala podle vlčího máku a červenou kytičku taky ze všeho nejradši nosí ve vláskách.

Kamarádi z Medového lesa 1 – Jak zahnat stesk (audiokniha)

Autor: Andrea Schütze
Přeložili: Dagmar Heeg, Carola Sieverding
Interpretka: Jitka Molavcová

Počet stran: 1h 36m
Vazba: CD
ISBN: 8594201410093
Doporučená cena: 249 Kč

Audioknihu Kamarádi z Medového lesa 1 – Jak zahnat stesk vydalo nakladatelství Kazda. Poslechněte si ukázku.

O autorce

Andrea Schütze toužila stát se spisovatelkou již v dětství. Představovala si, jak píše knihy – nejlépe na zahradě, pod stromem, u starožitného stolu medové barvy s bílým krajkovým ubrusem, kyticí čajových růží a karafou na vodu z křišťálového skla. Zahrada plná zpívajících ptáků měla být u venkovského domu – jakoby vystřiženého z časopisu Living – nedaleko řeky, která případně mohla být i mořem s poletujícími racky. Později, když jako diplomovaná psycholožka vyslechla mnoho příběhů jiných lidí a začala psát příběhy vlastní, zjistila, že zahrada, strom, stůl, dům i prostředí kolem něj je v reálu sice jiné než v dětském snu, ale přesto tak akorát. Dnes autorka touží především po tom, aby se děti těšily na večerní čtení a aby její příběhy podněcovaly rozhovory rodičů s dětmi o snech i reálném životě. A pokud se povede, že si děti v dospělosti vzpomenou na její knihy, které je v dětství doprovázely a okouzlily, kruh je uzavřen a všechna přání jsou pro ni splněna.
V sérii Kamarádi z Medového lesa již vyšly čtyři díly – Všichni za jednohoJak zahnat stesk, Králíčci v ohrožení a Ty to zvládneš, Lukáši

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Milovník dobrodružství a nebezpečí si od školního výletu do divočiny sliboval mnohé. Jenže se přepočítal a jeho představy tvrdě narazily na realitu. Nemá mobilní signál, neví, jak sjet řeku, a ještě se musí vypořádat s otravným starším bratrem…

Danny je obyčejný kluk z obyčejného města. Má spoustu kamarádů, maminku a otravného staršího bratra Dylana. A taky má rád nebezpečí. Když se ve škole dozví, že by měli se třídou odjet na super výlet do divočiny, je nadšený! Bude šplhat po horách, jezdit v kajaku, spát ve stanu… Jenže problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Bez signálu se Danny těžko dozví, jak postavit stan. A kde je v něm vypínač? Jahodové mléko neteče jen tak z tetrapacku? Kde je toaletní papír? Jak se řídí kajak na zdivočelé řece? A proč musel jet na výlet i otravný Dyl?
Dynamický příběh plný akce a mnoha zvratů pro čtenáře od 8 do 11 let, v němž nechybí humor i napětí.

Ukázka z knihy

„Pohodička,“ říkám si. Nic to není. Brnkačka.“
A pak… Stojím tam jak přibitý.
Minuty ubíhají. Uběhne jich tolik, že se mi začne dělat ze strachu zle.
„Nebuď srab,“ řeknu si nahlas. „Vždyť už to zvládlo tolik lidí před tebou.“
Viděl jsem je na vlastní oči – děcka starší než já i mladší než já, a navíc jsem už sám skočil mnohem, mnohem dál. (str. 9)

 

Dostaňte mě odsud!

Autoři: Andy McNab, Phil Earle
Přeložila: Michala Marková
Ilustroval: Robin Boyden

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 130×198 mm
ISBN: 978-80-262-1714-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Dostaňte mě odsud! vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorech

Andy McNab je válečný veterán a autor mnoha (seriózních) knih zaměřujících se na téma přežití ve válečném konfliktu. U nás dosud vyšly jeho knihy Konečná stanice Bagdád (1995), Den osvobození (2006), Agresor (2012) nebo Průstřel (2011).
Phil Earle je uznávaným a oceňovaným autorem knih pro děti. Pracoval v dětském domově, po té ale přešel ke klidnější práci redaktora a autora dětských knih.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Vítejte ve světě Minecraftu! Ten představí doposud neznámou oblast Overworldu, kterou v poklidu obývá Stax Kameník. To změní příjezd cizince a nájezdníků, které ho o vše připraví a unesou na neznámý ostrov. Stax je však bojovník a nehodlá se vzdát…

Vydej se na dobrodružnou výpravu do nových končin Overworldu! Stax Kameník vede poklidný, poněkud obyčejný život do dne, kdy ke břehu připluje neznámý cizinec s bandou nájezdníků. Ti ho připraví úplně o vše, unesou ho a zanechají na pustém ostrově. Touha vrátit se domů žene Staxe vstříc největšímu dobrodružství jeho života.

Ukázka z knihy

Ten zvláštní den odstartoval slunečným ránem. Stax se probudil pozdě. Spával v ložnici v prvním patře, která kdysi patřívala jeho otci. Měl v ní okna od podlahy po strop, ta ale naštěstí před vycházejícím sluncem stínil kopeček za zadní zahradou. Vytřel si spánek z očí a opatrně zvedl Uhlířku, která mu spala na prsou, a pak Smaragda, jenž se mu natáhl přes kolena. (str. 1)

Přečtěte si pokračování ukázky.

Minecraft: Výprava

Autor: Jason Fry
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-487-8
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Minecraft: Výprava vydalo nakladatelství Alpress.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKamarádi z Medového lesa 1 – Jak zahnat stesk (audiokniha)

Schütze, Andrea

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeDostaňte mě odsud!

McNab, Andy - Earle, Phil

Portál, 2021

zobrazit info o knizeMinecraft: Výprava

Fry, Jason

Alpress, 2021

Napsat komentář