Pro fanoušky zahradničení

Divocina v zahrade_uvodni
Pokud máte zahradu a záleží vám nejenom na ní, ale i na celé naší planetě, pak se zaposlouchejte do audio verze knihy Divočina v zahradě, která vám ukáže, jak těsně jsou naše životy spjaté s přírodou a jejími zvířecími obyvateli.

Divokou přírodu máme přímo pod nosem – v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neoddělitelně propojené se životy škvorů, včel, zlatooček a pestřenek, nedoceňovaných hrdinů přírodního světa. Zásadní kniha pro každého, kdo má zahradu a není mu lhostejná naše planeta.

Vynikající průvodce ekologickým zahradničením.

Guardian

 

Divočina v zahradě (audiokniha)

Inspirace pro přírodní zahradničení
Autor: Dave Goulson
Interpret: Miroslav Táborský
Přeložila: Lenka Adamcová

Vazba: CD
ISBN: 8594201410086
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Divočina v zahradě vydalo nakladatelství Kazda.

Poslechněte si ukázku:

O autorovi

Dave Goulson vystudoval biologii na Oxfordské univerzitě a v současnosti působí jako profesor biologických věd na univerzitě v Sussexu. Posledních dvanáct let strávil studiem čmeláků a publikoval více než 250 vědeckých článků o jejich biologii. V roce 2006 založil organizaci na ochranu čmeláků Bumblebee Conservation Trust. Je autorem bestselleru Sunday Times s názvem A Sting in the Tale, jenž se v roce 2013 dostal do užšího výběru na Cenu Samuela Johnsona, a dále knih A Buzz in the Meadow a Bee Quest. Jeho knihy jsou poučné, zároveň čtivě a vtipně napsané, autor vypráví s nesmírným zaujetím a svůj výklad prokládá poznatky z vlastního života. Podívejte se také na knižní podobu Divočiny v zahradě.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDivočina v zahradě (audiokniha)
Inspirace pro přírodní zahradničení

Goulson, Dave

Kazda, 2021

Napsat komentář