Ze světa virů a bakterií

viry-bakterie-nahled
Máte doma budoucího vědce nebo malého biologa? Přinášíme tip na dárek pro všechny zvídavé děti, které mají plnou hlavu otázek a rády by se dozvěděly, jak to vlastně s viry, bakteriemi a dalšími bacily funguje, proč jsme nemocní a jak nás chrání očkování.

Napínavé čtení o našich neviditelných spolubydlících.

Věděli jste, že některé bakterie se dožily úctyhodných 250 milionů let a jsou to jediné živé organismy, které by dokázaly přežít bez slunce? Nebo že viry máme zakódované v genech a že bez nich by neexistovali savci?

Vstupte do neuvěřitelného světa virů a bakterií, o kterém jsme donedávna měli jen velmi mlhavou představu. Bránu do něj nám otevírají biologové Karsten Brensing a Katrin Linkeová. Poutavě nás seznamují s viry, bakteriemi a houbami, vysvětlují nenahraditelnost hygieny a objasňují, jak funguje náš imunitní systém. Pochopíte, čím se zabývá mikrobiologie a proč je pro nás tak důležitá.
Pozor: V této knize mají bakterie, viry a houby legrační obličeje s očima, nosem, ušima, pusou a zuby. Ve skutečnosti to samozřejmě není pravda, ale takto vypadají zábavněji.

Tajuplný svět virů a bakterií

Autoři: Karsten Brensing, Katrin Linkeová
Ilustrátor: Nikolai Renger
Přeložila: Dagmar Heeg

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 220×285 mm
ISBN: 978-80-7670-026-0
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Tajuplný svět virů a bakterií vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

viryProlistuje si ukázky dalších kapitol.

O autorech

Dr. Karsten Brensing vystudoval mořskou biologii v Kielu. Později spolu se svou ženou Katrin Linkeovou zkoumal interakci mezi delfíny a lidmi na Floridě a v Izraeli a v roce 2004 obhájil na univerzitě v Berlíně svou doktorskou práci. Jako biolog nějakou dobu vyučoval mikrobiologii a hygienu. V současné době pracuje jako nezávislý konzultant a spisovatel. Jeho první kniha pro děti Jak zvířata myslí a co cítí byla oceněna německou cenou za literaturu pro děti a mládež v oblasti ochrany životního prostředí a byla vyhlášena „vědomostní knihou“ roku 2019. Napsal tři úspěšné knihy o tom, jak zvířata myslí a cítí, a pracoval jako konzultant pro německé ministerstvo životního prostředí, Evropskou komisi a různé organizace pro ochranu životního prostředí.

Katrin Linkeová vystudovala medicínu a biologii v Göttingenu a Kielu. Po škole zkoumala na Floridě a v Izraeli interakci mezi delfíny a lidmi. Od roku 2001 pracuje jako nezávislá vědecká novinářka pro televizi a tvoří spoty pro pořady W wie Wissen (ARD), Xenius (Arte) a Alles Wissen (Hessischer Rundfunk). Kniha Eine Liebe ohne Grenzen – Unsere Flucht aus der DDR, která vyšla v roce 2019 v nakladatelství Lübbe Verlag, představovala její literární debut. Tajuplný svět virů a bakterií je její první kniha pro děti. Momentálně pracuje na své druhé dětské knize. Katrin a Karsten jsou hrdými rodiči dvou osmiletých chlapců. Sní o tom, že se jednou budou jako rodina plavit na plachetnici po světě.

Nikolai Renger se narodil v Karlsruhe a vystudoval vizuální komunikaci na výtvarné fakultě ve Pforzheimu. Pracuje jako ilustrátor na volné noze pro různá nakladatelství a agentury a od roku 2013 tvoří v ateliéru Remise v Karlsruhe. Obzvláště rád kreslí zvířata.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajuplný svět virů a bakterií

Brensing, Karsten - Linkeová, Katrin

Kazda, 2021

Napsat komentář