Romantický začátek týdne

levandule-nahled
Na jedné straně galantnost, něha a pomalé svádění, na straně druhé erotika, vášeň a touhy, které člověk ukrývá ve svém nejhlubším podvědomí. Sáhněte po některém titulu z dnešních knižních tipů, pohodlně se usaďte a vychutnejte si pořádnou porci romantiky.

Jaké touhy a choutky v sobě nosíme? Tajná přání, která se stydíme vyslovit nahlas nebo o ně požádat? Nadporučík Kingsley to má už brzy zjistit. Zvláštní úkol, jaký ještě nikdy předtím nedostal, ho zavede za vznešenou a sofistikovanou Madam, která ve svém zámku skrývá velké tajemství. Odolá Kingsley? Co převládne, pokušení nebo strach? V románu Zámek hříchů se spojuje dobré krimi s velkou dávkou erotiky a výsledkem je čtení, které vás udrží napjaté až do poslední stránky.

Mimořádně pohlcující erotický thriller. Silné, neotřelé hlavní postavy a řada záhad a zápletek s nečekanými vyústěními…

Nadporučík Kingsley Boissonneault je zvyklý od tajné vojenské zpravodajské služby dostávat různé úkoly – špehovat a pronásledovat ty nejhorší zločince, lhát a zastírat svou totožnost i zabíjet bez otázek. Přesto ho nový úkol zaskočí. Synovec jeho velícího důstojníka zmizel v jistém sexuálním kultu a Kingsley ho má přivést domů.
Kult uctívá knihu Příběh O, proslulý francouzský sadomasochistický román, a sídlí v okázalém zámku, kde je jako ve světě za zrcadlem všechno naopak. Vládnou zde ženy a muži se zdají být jejich ochotnými otroky. Ale co když je to všechno jinak?
Kingsley v zámku navzdory svému úkolu okamžitě propadá erotickému kouzlu tajemné Madam a nejen s ní zde zažívá chvíle nejhlubší vášně i trýznivé bolesti. Madam dokonce Kingsleymu nabídne úplně vše, po čem by mohl toužit. Jenže cena za to by pro něho mohla být příliš vysoká…

Zámek hříchů

Autorka: Tiffany Reiszová
Přeložila: Dominika Moulíková

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-844-9
Doporučená cena: 328 Kč

 

Knihu Zámek hříchů vydalo nakladatelství Jota.

Napsali o knize

„Překvapivě poutavý erotický thriller… Reiszová píše sadomasochistické scény nabité jak láskou a péčí, tak sexem a bolestí… a Kingsley je poutavý hrdina…“

– The New York Times Book Review

„Fantastické… Postavy  jsou silné a příběh plný nečekaných zvratů… Doporučuji novým čtenářům i věrným fanouškům, kteří jsou s Kingsleyho světem už obeznámeni.“

– Publishers Weekly (Starred Review)

O autorce

Tiffany Reiszová je bestsellerová autorka podle magazínu USA Today a držitelka ceny RITA za sérii The Original Sinners. Na Centre College v Kentucky studovala angličtinu, studia ukončila bakalářským titulem. Profesionálnímu psaní se začala věnovat během studií na Asbury Theological Seminary. Jejím prvním počinem byl erotický román Siréna, který ji okamžitě zařadil mezi nejprodávanější autorky tohoto žánru. The Red, první díl ze série The Godwicks, byl zařazen stanicí NPR mezi nejlepší erotické romány roku 2017 a na portálu Goodreads se objevil mezi nejlepšími erotickými romány měsíce. Tiffany žije v Louisville v Kentucky se svým manželem – spisovatelem Andrew Shafferem, a dvěma kočkami.

Zdroj informací

————————————————

U  nevyřešených tajemství ještě chvíli zůstaneme. Druhou nadějnou detektivkou, kterou dnes představíme, je Co stálo ve hvězdách. Tajemství, které skrývá Alliina rodina, náhle vypluje na povrch a začne Allie šlapat na paty. Připojte se k hlavní hrdince tohoto napínavého příběhu, která chtě nechtě musí dořešit nevyřízené účty a zahojit šrámy z minulosti, protože jen tak bude znovu volná.

Když Allie v domě své babičky náhodou objeví více než třicet let starou obálku, obrátí to vzhůru nohama všechno, co si myslela, že ví o své rodině i sobě samé. Dopis ze sklonku roku 1983 mluví v náznacích o skutečnostech, které se neměla nikdy dozvědět.

Protože nechce ublížit svým nejbližším, najme si soukromého detektiva, aby vypátral podrobnosti o tom, jak její zesnulá matka strávila léto předcházející Alliinu narození – a na základě odhalených skutečností se nakonec v jejích stopách vydává sama.
S Edem, nejlepším kamarádem z dětství, je sledují napříč Evropou, až na rozpálené pobřeží italského jezera Garda. Tam ale zjišťují, že kořeny zapovězeného tajemství jsou mnohem hlubší.
Aby se mohla vydat vstříc světlé budoucnosti, musí Allie nejprve najít odvahu postavit se tváří v tvář spletité minulosti vlastní rodiny…

Co stálo ve hvězdách

Nádherně svůdný milostný příběh skrývající se za přísně střeženým tajemstvím
Autorka: Catherine Isaacová
Přeložila: Blanka Berounská

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7625-154-0
Doporučená cena: 419 Kč

 

Knihu Co stálo ve hvězdách vydalo nakladatelství Metafora.

O autorce

Catherine Isaacová je autorka 12 bestsellerů, z nichž 9 napsala pod pseudonymem Jane Costello. Narodila se v Liverpoolu a svou kariéru začala jako reportérka v Liverpool Echo, poté se stala redaktorkou Liverpool Daily Post. Svou první knihu, Bridesmaids, napsala na mateřské dovolené. Pod svým skutečným jménem, Catherine Isaacová, poprvé vydala knihu roku 2018 a jednalo se o titul You Me Everything. Kniha slavila velký úspěch, byla přeložena do 25 jazyků a dočkala se i filmové adaptace. Na něj navazují tituly Messy, Wonderful Us a nakonec The World At My Feet (vydán letos ve Spojeném království).
Catherine žije v Liverpoolu s manželem Markem a třemi syny. Ráda běhá, hraje tenis, odpočívá v okolí Lake District a samozřejmě také hodně čte.

Zdroj informací

————————————————

„Buď se staneš členem Mungiki, nebo ti usekneme hlavu.“
Na Noru, se kterou jste se už mohli seznámit ve Svítání nad savanou, čeká na horkých afrických pláních dosud nepoznané nebezpečí – bude se muset postavit krvežíznivému gangu, který drží místní obyvatele v neustálém strachu. Při snaze zachránit uvězněného chlapce se novinářka přesvědčí, že lidská společnost dokáže být stejně krutá a divoká jako lví smečka v savaně…

Novinářka Nora se při záchraně keňského chlapce dostane na stopu vraždící sekty Mungiki. Její činnost nezůstane bez povšimnutí a Nora brzy nachází výhružné vzkazy. Spolu s kolegou Paolem se přesto vydává neohroženě po stopách keňských zločinců a riskuje vše pro ty, o nichž netuší, jestli jsou ještě naživu.

Bouře nad savanou

Autorka: Hana Hindráková

Počet stran: 216
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 205×135 mm
ISBN: 9788076333680
Doporučená cena: 269 Kč

 

 

Knihu Bouře nad savanou vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Když se dveře dodávky otevřely, k Lucasovi pronikly skrz plátěnou látku pytle horké sluneční paprsky.
„Co s ním?“ ozvalo se.
„Jako obvykle.“
„Lov byl úspěšnej, co?“
Hatirĩ nganja, rozhodně. Odměna od nejvyššího nás nemine.“
Lucase popadly čísi ruce a kamsi ho táhly. Vyděšeně se nadechl. Z opětovného prudkého dýchání mu bušilo v hlavě. Bál se tak, jako nikdy předtím, přestože toho měl za sebou ve svých čtrnácti letech víc než kdokoliv jiný. Aby se ochránil, stočil se do klubíčka. Země vyhřátá od poledního slunce ho pálila a ostré kameny ho i přes plátěnou látku bodaly do zad. Před očima si vybavil matku, jak vaří večeři. Jak mu dělá křížek na čelo na dobrou noc. Myslel na svůj tajný sen stát se běžcem na dlouhé tratě. Na svůj vzor Wilsona Kipsanga. Nikomu se s tím nesvěřil, ale v každé volné chvíli trénoval. Myslel na svůj oblíbený reggae song Coming Home. Snažil se oprostit od současnosti, aby nevnímal přibývající zranění na svém těle. (str. 6)

Prolistujte si i zbytek ukázky.

O autorce

Hana Hindráková se narodila v roce 1982 v Trutnově, kde strávila dětství a vystudovala obchodní akademii. V roce 2001 se přestěhovala do Prahy a začala studovat Mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické. V roce 2005 úspěšně složila bakalářské zkoušky a rozhodla se pro změnu hlavní specializace na Cestovní ruch. Jako vedlejší specializaci si zvolila Rozvojová studia, která podnítila její zájem o africký kontinent. Po studiích si založila vlastní neziskovou organizaci Fair, z. s. a v rámci realizace projektů rozvojové spolupráce se dostala pětkrát do africké Keni, kterou si velmi oblíbila: země se stala hlavním tématem pro její beletristické knihy Děti nikoho, Dobrovolnice a Očarovaná. Prostřednictvím beletrie upozorňuje autorka na palčivé problémy černého kontinentu (děti ulice, obchod s dětmi, diskriminace HIV pozitivních lidí, aj.).  V roce 2012 debutovala románem Děti nikoho, který se zařadil mezi nejprodávanější knihy nakladatelství Alpress v únoru 2013.
Její nejnovější počin, Bouře nad savanou, je pokračováním knihy Svítání nad savanou.

Zdroj informací

————————————————

Pravidelnému čtenáři romantického žánru jistě nebude cizí rozsáhlá série Janette Okeové, která se letos dočkala již sedmého pokračování. Hrdinkou nejnovější knihy je tentokrát Belinda, dcera manželského páru, který nás provázel předchozími díly série. Stane se Belinda vzornou  manželkou a šikovnou hospodyní po vzoru své laskavé matky Marty? Anebo ji zlákají možnosti velkého světa a rozhodne se vydobýt si v něm své místo? Láska dostává křídla je příjemné čtení o citech, životních snech a o hledání sebe sama.

Sny se někdy plní. Ne každá dívka a mladá žena však sní o „kariéře“ manželky a matky. Klíčem k pestřejšímu životu je vyšší vzdělání a toho se dostává stále více děvčatům z rodiny Davisových. Belinda, nejmladší dcera Clarka a Marty, se po boku bratra lékaře vypracovala na zdatnou a obětavou ošetřovatelku. V jejich ordinaci v malém prérijním městečku se dveře netrhnou a Belinda je věčně v jednom kole. Snad by i přehlédla, že vážný zájem o ni p­­­rojevují hned dva mladí muži, oba svým způsobem skvělí. Když jí konečně dojde, jak se věci mají, uvrhne ji to ve zmatek a nepohodu a Belinda nevidí jiné východisko než utéci před naléháním nápadníků pryč, co nejdál z provinčního města. Po boku jedné ze zotavených pacientek, bohaté paní Staffordové Smythové se vydává nejprve do Bostonu a pak i poznávat celý širý svět, všechna ta úžasná, starobylá evropská města, o nichž dosud jen četla v knihách. Na této na pohled báječné cestě si však uvědomí, že ze své skutečné životní cesty sešla, a bude ji stát hodně úsilí vrátit se k opravdovým hodnotám… a k Bohu.

Láska dostává křídla

Autorka: Janette Okeová
Přeložila: Wanda Dobrovská

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7553-868-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Láska dostává křídla vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

„Tak jaká byla včera večeře s  tím novým mladým doktorem?“ zeptala se paní Staffordová Smythová s přímočarostí sobě vlastní, když za ní Belinda přišla do jejího hotelového pokoje. Belinda ucítila, jak se jí hrne nach do tváří, ale byla v tu chvíli zrovna k pacientce otočená zády a věnovala se svým ranním povinnostem, takže se jí podařilo odpovědět věcně: „Moc příjemná.“
„Řekli vám, že ten mladý džentlmen – ten stavitel – se tu včera večer zastavil jen chvilku poté, co jste odešla? Říkal, že vás přišel doprovodit domů.“
„Rand?“
„Ano – Rand. A vypadal strašně zklamaně, když jsme mu řekli, že už jste odešla. Říkal, že se později večer ještě zastaví u vás doma.“

Dočtěte si ukázku online.

O autorce

Janette Okeová se narodila 18. února 1935 v Championu v Albertě kanadským farmářům. Absolvovala Mountain View Bible College v Didsbury v Albertě, kde se setkala se svým manželem Edwardem Okem, který se později stal rektorem této vysoké školy. Mají čtyři děti, včetně dvojčat. Její knihy se často věnují průkopnické éře v Americe a zaměřují se na ženské hrdinky. Její první román Love Comes Softly (Láska přichází po špičkách) vyšel v nakladatelství Bethany House v roce 1979. Od té doby následovalo více než 75 dalších. Je také autorkou scénářů televizních seriálů.
Láska dostává křídla je sedmým dílem rozsáhlé romantické série. Předcházely mu tituly Láska přichází po špičkách, Dlouhá cesta lásky, Štěstí lásky, Věčný odkaz lásky a Sen lásky.

Zdroj informací

————————————————

Na rozdíl od hrdinky předchozí série, Penelope se ta pravá láska zatím stále vyhýbá. Ne, že  by měla čas se tím nějak zvlášť trápit – po nehodě, která potkala její babičku, se musí postarat o Petite Sorciere, malou čarodějku, rodinný penzionek ukrytý uprostřed levandulového ráje. Brzy ale zjistí, že čarodějka se domku neříká pro nic za nic… a v životě Pepe se začnou dít zázraky.

Babička vypadla z okna! Taková zpráva by Penelope, které všichni říkají Pepe, převrátila život naruby, i kdyby už nebyl v troskách. V práci dostala výpověď a od přítele kopačky po telefonu. A tak je vlastně ráda, že se musí postarat o babičku místo toho, aby řešila svůj vlastní život. Hned vyrazí do malého penzionu v Provenci, kde se sestrou trávily u babičky každé prázdniny. Jenže tam jsou už hosté, o které je třeba se postarat, a babička si poleží v nemocnici.

A tak se Pepe s chutí pustí do práce. Mezi péčí o hosty, pečením francouzských dezertů a procházkami po fialových lánech levandule si uvědomí, že je konečně šťastná. Postupně najde sílu dát do pořádku svůj život i vztahy. Uvědomí si, že pravou lásku měla celou tu dobu přímo u nosu?

Štěstí má barvu levandule

Autorka: Pauline Maiová
Přeložila: Kateřina Prešlová

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-1266-1
Doporučená cena: 379 Kč

 

Knihu Štěstí má barvu levandule vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Zvlněnou krajinu pokrývala jasná fialová barva levandulových polí, vlahý větřík pohupoval jejich květy ve vlnách sem a tam. Bylo to jedno veliké voňavé fialové moře. Jen v dálce jste mohli rozeznat skalnaté okraje Verdonského kaňonu. Když vůz zdolal další vrchol, otevřel se přede mnou výhled na venkovskou usedlost, která tam osaměle stála obklopená pláněmi levandulí – byla to Petite Sorciere. Ten pohled jako by mě osvobodil, sejmul ze mě tíhu, která se mi během jízdy nastřádala v hlavě.

K dispozici jsou i další ukázky.

O autorce

Pauline Maiová se narodila roku 1987 a vyrostla v Berlíně. Studovala literaturu a hodně toho nacestovala. Během svých cest jižní Francií a Itálií poznala kulturu zdejších lidí, zamilovala si malebnou krajinu i středomořskou kuchyni. Dnes už žije autorka opět v rodném Berlíně, ale jedno přání jí zůstalo – dělit se o své zážitky a o atmosféru, kterou zažila na vlastní kůži, se svými čtenáři.

Zdroj informací

————————————————

Od něžné lásky zpátky k erotice a k drzým holkám, které mají jazyk jako břitvu, ostré lokty a energie na rozdávání. Taková je Gábina, hlavní hrdinka románu Bez zábran. Kromě toho má srdce z kamene a ke svým nápadníkům se chová jako k jednorázovým kapesníčkům – použít, zmuchlat, zahodit a zapomenout. Takový život jí vyhovuje. Nebo si to aspoň myslí…

Příběh dvaadvacetileté dívky, která po těžkém rozchodu začne žít nespoutaně a užívat si každé vteřiny. Plnými doušky hltá vášeň a lásku svých milenců.

Dvaadvacetiletá Gábina se po těžkém rozchodu přestěhuje z maloměsta do centra Prahy. Z holky toužící po pevném vztahu se stane volnomyšlenkářka, která začne žít zcela nespoutaně. Ve vztahu se cítila svázaná, a tak se snaží přijít na to, co ji udělá skutečně šťastnou. Zahazuje pevné mantinely věrnosti a na každém prstu má obmotaných několik chlapů. Některým dokonce zlomí srdce, ale dokáže ho někdo zlomit i jí?

Bez zábran

Autorka: Tereza Komorousová

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7650-269-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

 

Knihu Bez zábran vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

Možná mě opila ta láhev Bacardi. Je fakt, že nezůstalo jen u ní, vyhulili jsme asi tři jointy. Ale abych byla takhle mimo dopoledne? Tomu se mi nechce věřit. Něco mi zase hodil do drinku, že? Celej Adam, neodpustil si to ani na prvním rande. Už mu to snad nemám ani za zlý, protože tohle sakra stálo za to. Pamatuju si jen, jak mu po pátým sexu tu noc opakovaně říkám „Pane Dokonalý“. Byla jsem úplně mimo. Proto teď píšu tyhle zápisky. Chci sledovat průběh své „zakoukanosti“ a přijít na to, co ji ovlivňuje. (str. 9)

Prolistujte si zbytek ukázky online.

O autorce

Tereza Komorousová pochází z Tábora a momentálně bydlí nedaleko v jedné malé vesničce. Pracuje jako referentka nákupu a analýz. Dálkově studuje magisterský obor podniková ekonomika v Českých Budějovicích, kam o víkendech dojíždí. Ve volném čase ráda vaří a zkouší nové recepty nebo si užívá přírody. Nic ji ale nezrelaxuje tolik jako psaní, amatérské focení a malba tajuplných obrazů.

Zdroj informací


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnešních knih vás láká k přečtení? Napište nám do komentářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZámek hříchů

Reiszová, Tiffany

Jota, 2021

zobrazit info o knizeCo stálo ve hvězdách
Nádherně svůdný milostný příběh skrývající se za přísně střeženým tajemstvím

Isaacová, Catherine

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeBouře nad savanou

Hindráková, Hana

Alpress, 2021

zobrazit info o knizeLáska dostává křídla

Okeová, Janette

Triton, 2021

zobrazit info o knizeŠtěstí má barvu levandule

Maiová, Pauline

Cosmopolis, 2021

zobrazit info o knizeBez zábran

Komorousová, Tereza

Pointa, 2021

Napsat komentář