Zahrajte si o zoufalé pátrání po zmizelé dceři

divej-se-jak-padam-perex
Emme Blancková se vydává na svou první dovolenou bez rodičů, jenže z Mallorky už se nikdy nevrátí a španělská policie o tři roky později její případ uzavře jako nevyřešený. Bývalý policista Tim Blanck se s tím však odmítá smířit.

Stinné stránky slunné Mallorky

Nezvěstná dcera, zoufalý otec a odhalování špíny nablýskaného prázdninového ráje. Mons Kallentoft přichází s novým příběhem, který vám nedá spát.

Stockholm, 2015: Emme, jediná dcera Tima a Rebecky Blanckových, odlétá na Mallorku na svoji první dovolenou bez rodičů. A už se nikdy nevrátí.

Palma, 2018: španělská policie uzavírá případ Emmina zmizení jako nevyřešený, ale zdrcený otec se s tím odmítá smířit. Bývalého policistu už v rodném Švédsku nic nedrží, protože jeho manželství ztrátu milované dcery neuneslo. Přestěhuje se tedy na osudnou Mallorku a začne se živit jako soukromý detektiv. Když dostane za úkol prošetřit pravděpodobnou nevěru, je nečekaně zatažen do světa korupce, kuplířství, drog a mocenských her. Podobnost případu s dceřiným zmizením Tima vybičuje ke zběsilému pátrání. V temných uličkách jinak luxusního ostrova nasazuje vlastní život, aby nalezl pravdu a to jediné, co jeho životu dává smysl – Emme.

 

Dívej se, jak padám

Autor: Mons Kallentoft

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Jitka Herčíková
Počet stran: 336
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2021
ISBN: 978-80-275-0437-4

Přečtěte si více o knize Dívej se, jak padám, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Tady u pláže se toulají po skupinkách. Jsou to děti i dospělí v jednom těle, na sobě bikiny s hvězdičkami přes bradavky, tílka s výstřihy hlubokými jako propast, šatičky, surfařské šortky ke kolenům, bílé džíny i košile, ruce zvednuté ke stropu, muzika duní v rytmu, pohupují se všichni stejně, a teď se tady ožerem a sjedem, budeme se smát a řvát a tancovat, a pak to zalomíme na zastávce nebo v aleji, všechno naráz.
Jsou tu pospolu. Pozorují ostatní, ostatní pozorují je, narodí se a znovuzrodí.
Někdo tě viděl, Emme. Někdo tě určitě viděl.
Ze začátku, první rok, s sebou Tim všude nosil její fotku, každému ji ukazoval, rozdával kopie, za chvíli ho všude znali a prosili ho, ať je nechá na pokoji. Teď už tu jsou jiní. Těch pár, co si ho pamatuje, se o něj nestará a ti noví ho buď ani nevzali na vědomí, nebo jim leze na nervy, a tak na něj hulákají, ať si jde po svých. (str. 11)

 

O autorovi

Mons Kallentoft (* 1968 Švédsko) se narodil v roce 1968 v Linköpingu (kde se odehrávají i jeho detektivky), nyní žije ve Stockholmu. Působí jako reklamní textař, gastrokritik a spisovatel. Nejraději pije burgundské, Bordeaux nebo Barolo. Nesnáší švédskou zimu, miluje tropická rána a nejspokojenější je v restauracích. Debutoval v roce 2000 románem Pesetas, za nějž získal prestižní cenu Katapultpriset za nejlepší švédskou prvotinu roku 2000. Napsal další dvě oceňované prózy a (prozatím) sedmidílnou románovou sérii o kriminální inspektorce Malin Forsové.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Dívej se, jak padám

Poté, co se manželství Blanckových rozpadne, protože nepřežije ztrátu milované dcery, Tima už ve Stockholmu nic nedrží a rozhodne se odjet. A kam jinam by mohly vést jeho kroky než na Mallorku, kde jeho holčička zmizela. Když jako soukromý detektiv dostane případ, který vykazuje s jejím zmizením jisté podobnosti, neváhá ani na okamžik a do pátrání dá vše doufaje, že na konci bude čekat nejen odměna za vyřešení, ale i jeho milovaná Emme. Zda se mu jeho sen splní, to už si můžete přečíst v nové knize oblíbeného švédského autora Monse Kallentofta.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dívej se, jak padám vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dívej se, jak padám
probíhá od 13. do 19. června 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Dívej se, jak padám

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívej se, jak padám

Kallentoft, Mons

Host, 2021

Zahrajte si o zoufalé pátrání po zmizelé dceři - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Miloslava napsal:

    Včera mi došla kniha Ne tak soukromé e-maily Coco Pinchardové.
    Děkuji!

  2. Janca95 napsal:

    Kniha Dívej se, jak padám vyzvednuta na poště. Moc děkuji

Napsat komentář