Zasoutěžte si o povídky ze světa lovců stínů

baneovy-kroniky-perex
Mnoho lidí zatoužilo po nesmrtelnosti, aniž by tušili, co takové přání obnáší. Čaroděj Magnus Bane to zná na vlastní kůži a často tím není příliš nadšený, protože se někdy ocitne ve špatný čas na nesprávném místě. A nejen o tom si můžete přečíst.

Magnus Bane, jak ho neznáte

Čaroděj Magnus Bane to nemá v životě lehké, protože bývá často nucen řešit problémy druhých. Jeho život je dlouhý, výčet jeho lásek ještě delší. A Magnus má dar, jak být v pravý čas na správném (někdy i na nesprávném) místě.

Francouzská revoluce, prohibice v Americe nebo první velká bitva mezi Valentinem a newyorským Institutem… to všechno zažil na vlastní kůži. Za tu spoustu let se toho nasbíralo tolik, že to nikdy nestihne odvyprávět a nikdo by mu to ani neuvěřil.

Ale těchto jedenáct povídek vrhá alespoň trochu světla na tuto mnohdy nevyzpytatelnou postavu. Sám Magnus ovšem nejspíš proklíná toho, kdo je vypustil do světa

 

Baneovy kroniky

Autoři: Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson

Vydalo: nakladatelství #BOOKLAB
Překlad: Pavel Kaas
Počet stran: 456
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2021
ISBN: 978-80-276-0194-3

Přečtěte si více o knize Baneovy kroniky, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Po snídani, která představovala u Ragnora pět drinků a u Magnuse sedmnáct, vzal Magnus Ragnora na prohlídku Limy, od zlaté, zvlněné a bohatě zdobené fasády arcibiskupského paláce až po pestrobarevné budovy kolem náměstí s jejich všudypřítomnými, důmyslně dekorovanými balkóny, kde kdysi Španělé popravovali zločince.
„Napadlo mě, že by bylo hezké začít hlavním městem. Kromě toho už jsem tu byl,“ řekl Magnus. „Je tomu asi tak padesát let. Báječně jsem se tu bavil, když pominu to zemětřesení, které málem pohltilo celé město.“
„Tys měl s tím zemětřesením něco společného?“
„Ragnore,“ pokáral Magnus svého přítele, „nemůžeš na mě svádět každou nepatrnou přírodní katastrofu, která se kde semele!“
„Neodpověděl jsi mi na otázku,“ řekl Ragnor a povzdechl si. „Spoléhám na tebe, že budeš… spolehlivější a pokusíš se proti svým zvyklostem alespoň trochu překonat sám sebe,“ upozornil ho cestou. „Nedomluvím se tu.“ (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Baneovy kroniky

Životem Nejvyššího čaroděje Brooklynského Magnuse Banea díky jeho nesmrtelnosti už prošla řada lásek a byl u mnoha významných událostí. Zkrátka se toho v jeho životě událo tolik, že by to všechno ani nestihl odvyprávět, přesto si alespoň o těch nejzásadnějších událostech můžete přečíst v povídkové knize ze světa lovců stínů.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Baneovy kroniky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Baneovy kroniky
probíhá od 6. do 12. června 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Baneovy kroniky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBaneovy kroniky
Povídky ze světa lovců stínů k sériím Nástroje smrti a Pekelné stroje

Clare, Cassandra - Rees Brennan, Sarah - Johnson, Maureen

#BOOKLAB, 2021

Napsat komentář