Vyhrajte knihu plnou indiánské moudrosti

poselstvi-nacelnika-dana-george-perex
Dan George byl nejen náčelníkem indiánského kmene Tsleil-Waututh, ale filmoví fanoušci ho mohou znát z legendárního filmu Malý velký muž. Kromě toho byl také básníkem a spisovatelem a právě jeho knihu vám nyní představíme.

Poselství indiánského náčelníka

„Náčelník Dan George, herec, básník, filozof, bojovník za lid Prvních Národů, milující otec rozsáhlé rodiny“ – takto začíná biografická skica od Harietty Shlossbergové v novém přepracovaném vydání knihy kanadského bestselleru Poselství náčelníka Dana George. České veřejnosti je náčelník Dan George znám jako filmový otec Dustina Hoffmana z legendárního filmu Arthura Penna Malý velký muž.

Poselství náčelníka Dana George obsahuje kombinaci indiánské prózy a poezie, výmluvně proložené ilustracemi Helmuta Hirnschalla.

V tomto vydání se nachází mimo jiné i slavný proslov náčelníka Dana George ke kanadskému Kongresu Žalozpěv pro Konfederaci. Tato kniha svým hluboce poetickým a duchovním obsahem přináší univerzální poselství pro lid všech národů světa.

 

Poselství náčelníka Dana George

Autor: Dan George

Vydalo: nakladatelství Věra Nosková – Klika
Překlad: Blanka Ježková
Počet stran: 132
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-87373-43-9

Přečtěte si o knize Poselství náčelníka Dana George více.

 

Vyhrajte knihu Poselství náčelníka Dana George

Náčelník indiánského kmene Tsleil-Waututh Dan George byl všestranným mužem. Bojoval za lidská práva, zahrál si v legendárním snímku Arthura Penna Malý velký muž a ještě psal knihy. A právě nové rozšířené vydání titulu Poselství náčelníka Dana George, které v sobě spojuje poezii a prózu odrážející filozofii a moudrost severoamerických indiánů se vzpomínkami autora, si můžete přečíst.

Ve spolupráci s překladatelkou Blankou Ježkovou vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Poselství náčelníka Dana George vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Poselství náčelníka Dana George
probíhá od 3. do 16. června 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Poselství náčelníka Dana George

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoselství náčelníka Dana George

George, Dan

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2016

Napsat komentář