Nenechte si ujít v druhé polovině června 2021

nenechte_si_ujit
Akce v knihovnách se pomalu začínají rozbíhat, a tak se pojďme podívat, kam můžete zajít v druhé polovině června, samozřejmě při dodržení hygienických nařízení. A pro ty z vás, kteří volí raději pohodlí svého domova, tu máme i nějaké online akce. 

Těšit se můžete například na Večery s Revolver Revue, na čtení pro nejmenší, a dokonce také na jeden festival.

A začneme zmíněnými Večery s Revolver Revue. Tento kulturní časopis spatřil světlo světa poprvé v roce 1985 a až do revoluce vycházel samizdatově. Nyní už má na kontě 123 čísel a pravidelně pořádá kulturní akce plné bohatého doprovodu. V červnu se můžete zúčastnit hned dvou takových. V úterý 15. června se od 19.00 koná Večer RR ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí v Praze. Půjde o večer plný poezie, tématem totiž budou básníci Rimbaud, Topinka, Hruška a Ljuca. O týden později, v úterý 22. června si pak do diáře napište druhý Večer RR, který se uskuteční v knihovně Libri prohibiti v Praze na Senovážném náměstí. Tentokrát bude řeč o manželích Stankovičových, z jejichž textů bude číst Ivana Uhlířová a o nichž promluví i jejich editoři. Druhý Večer RR začíná také v 19.00

Pokud se vám stýská po veletrzích a festivalech, následující akcí vás určitě potěšíme. Od 18. do 19. června se na Pražské tržnici na Bubenském nábřeží uskuteční Festival mini 2021. Jedná se o rodinný festival, na kterém nechybí plno hraček, oblečení, šperků a samozřejmě také knížek pro děti i rodiče. Můžete se těšit na tvůrčí dílny, cvičení jógy či módní přehlídky. A zajímavý určitě bude i workshop Ireny Hejdové ke knížce Nedráždi bráchu bosou nohou. Oba dva dny je festival otevřený od 10.00 do 18. 00.

pondělí 21. června v brněnské Knihovně Jiřího Mahena v dětském koutku se od 10.0015.0017.00 koná Čtení s Madam Léto. Děti přivítají léto díky čtení příběhu s letní tematikou a na konci si mohou něco pěkného vyrobit ve výtvarné dílničce. Akce je ideální pro děti od 5 let.

A do třetice další akce pro děti. Tentokrát se přesuneme do Hradce Králové, kde městská knihovna pořádá v pondělí 21. června čtení pro začínající čtenáře – prvňáky, ale i druháky a třeťáky. Na akci nazvané PO-ČTENÍ na Kavčím plácku si děti užijí plno zábavy, poslechnou si různé příběhy a splní nejeden úkol. Akce začíná v 16.00 na Kavčím plácku.

Přestože se už mohou konat i „offline“ setkání, stále tu máme možnost zúčastnit se i nějakých online akcí. MALL.TV vysílá každou neděli video z festivalu Česká vlna. Postupně tak můžete poznat nejzajímavější autory z jarního edičního plánu nakladatelství Host, které tento festival pořádá. A rozhodně je na co se těšit – vystoupí Alena Mornštajnová, Bianca Bellová, Petra Soukupová, Matěj Dadák nebo Michal Sýkora. Jde o sérii celkem deseti pořadů, šest z nich už je zveřejněných, ale ze záznamu si je můžete přehrát na webu internetové televize.

Pokud víte o nějaké další zajímavé online nebo i offline literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář